1961/62: Τα εγκαίνια της Φιλαδέλφειας, ο αξεπέραστος Νέστορας (VIDEO)

1961/62: Τα εγκαίνια της Φιλαδέλφειας, ο αξεπέραστος Νέστορας (VIDEO)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Υπάρχουν χρονιές, που κάποιο εξωαγωνιστικό γεγονός υπερβαίνει όσα συμβαίνουν εντός γηπέδου. Αυτό συνέβη για την ΑΕΚ την περίοδο 1961/62, που ολοκληρώθηκε μια μέρα σαν σήμερα του 1962 με την ισοπαλία 2-2 στην Θεσσαλονίκη με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Βλέπετε, εκείνη τη σεζόν η Ενωση μπορεί να μην κατέκτησε κάποιο τίτλο, αλλά κατάφερε να κάνει τα εγκαίνια της Νέας Φιλαδέλφειας και του νέου χλοοτάπητα σε μεγάλο διεθνές φιλικό με τη μυθική Μπαρτσελόνα.

Προπονητής της ΑΕΚ ήταν ο Τρύφωνας Τζανετής, μεγάλη δόξα της κατά το παρελθόν. Το καλοκαίρι η Ενωση πλησίασε σε μια σπουδαία μεταγραφή, καθώς είχε συμφωνήσει για την απόκτηση του Τάκη Λουκανίδη από την Δόξα Δράμας (είχε παίξει μάλιστα και φιλικό με τη φανέλα της ΑΕΚ). Ωστόσο, το «πράσινο» παρασκήνιο εκείνων των ετών έδρασε καθοριστικά. Εστειλαν τον Λουκανίδη για έξι μήνες στην Κύπρο για τον ΑΠΟΕΛ και τον Δεκέμβρη εκείνης της σεζόν επέστρεψε για να ενταχθεί στον Παναθηναϊκό.

Στο πρωτάθλημα η ΑΕΚ δεν πήγε καλά και κατετάγη μόλις στην 4η θέση πίσω από τον Απόλλωνα. Από την ίδια ομάδα μάλιστα, αποκλείστηκε και στο κύπελλο. Πρώτος σε συμμετοχές ήταν ο Στέλιος Σκευοφύλακας με 30 ματς, αλλά αξιομνημόνευτο ήταν το επίτευγμα του Κώστα Νεστορίδη. Με 29 γκολ σε 29 ματς, ο Νέστορας βγήκε πρώτος σκόρερ για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X