Είναι ήδη ομάδα για τη Σούπερλιγκα

Είναι ήδη ομάδα για τη Σούπερλιγκα
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

omada-ομαδαΓια την ΑΕΚ δεν μπορεί να είναι ποτέ επιτυχία και σημείο αναφοράς μία ισοπαλία με τον Πανθρακικό. Ντε φάκτο, δίχως καμία συζήτηση. Κανείς δεν πανηγυρίζει, ουδείς θα βγει στους δρόμους για να δείξει τον ενθουσιασμό του. Αλλά από αυτό το σημείο, μέχρι την απαξίωση που διέκρινα στις σκέψεις αρκετών, υπάρχει χαώδης απόσταση. Γιατί η ΑΕΚ στην Κομοτηνή, ήταν πρώτα απ’ όλα…ΑΕΚ. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό, ανεξάρτητα από τον όποιο αντίπαλο βρει στο διάβα της.

Στο χθεσινό ματς υπήρχε μία ομάδα που επέβαλε τον ρυθμό της. Που επιβεβαίωσε μέσα στο γήπεδο, πως είναι ομάδα που βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο. Επαιξε ως φαβορί, χρίστηκε φαβορί από τις στοιχηματικές εταιρίες, έκανε τον αντίπαλο της να αποδεχθεί πως είναι μικρότερη ομάδα από την ΑΕΚ και ας παίζει – συγκυριακά και εντελώς προσωρινά – σε ανώτερη κατηγορία.

Ηταν εντυπωσιακή κατά διαστήματα η ανωτερότητα που έβγαζε η ΑΕΚ. Κινήσεις με σιγουριά, εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, ποικιλία στην ανάπτυξη. Ασφάλεια αμυντικά, όπου ο Πανθρακικός δεν μπόρεσε να κάνει φάση. Δεν είναι τυχαίο πως η πρώτη επέμβαση του Ανέστη καταγράφεται στις καθυστερήσεις. Δεν υπήρξε θέαμα, δεν έγιναν φαντεζί προσπάθειες και πολλές ευκαιρίες, αλλά η ΑΕΚ έδειχνε πως ήξερε τι θέλει και πώς να το πάρει.

Βέβαια και υπήρξε θέμα επιθετικά. Πολλοί εστίασαν το ζήτημα στον Αραβίδη. Η δική μου άποψη είναι πως ο Αραβίδης ήταν μία χαρά: κινητικός, με πίεση στην αντίπαλη άμυνα, ανοίγοντας χώρους στους συμπαίκτες του, κυνηγώντας κάθε μπαλιά. Τι έλειψε; Η συμμετοχή των μεσοεπιθετικών στο παιχνίδι. Οι Μπαρμπόσα (κυρίως αυτός), Πλατέλλας, Ανάκογλου και ο Μάνταλος, δεν πάτησαν περιοχή. Δεν έγιναν επικίνδυνοι. Όταν αυτό συνέβη, η ΑΕΚ έβγαλε κλασική ευκαιρία στην κεφαλιά του Πλατέλλα.

Αυτό δεν σημαίνει πως η ΑΕΚ δεν θα χρειαστεί φορ, χαφ και ενίσχυση σε οιαδήποτε άλλη θέση στις επερχόμενες μεταγραφικές περιόδους. Εχω την πεποίθηση, πως οι ομάδες οφείλουν να έχουν τους καλύτερους παίκτες και ο προπονητής να κάνει σωστή διαχείριση και αξιολόγηση του δυναμικού. Αλλά όταν η αδυναμία προέρχεται από το βασικό του όπλο (Μπαρμπόσα), τότε δεν μπορεί να γίνεται λόγος για επιθετικό κενό ή για επιθετική αδυναμία.

Κοντολογίς, επισημαίνω τα εξής: αν αύριο η ΑΕΚ έπρεπε να παίξει στη Σούπερλιγκα, ήταν έτοιμη για να είναι ανταγωνιστική. Θα ήταν ομάδα πεντάδας, στόχος που δεν αρκεί και δεν καλύπτει τις προσδοκίες, αλλά δείχνει τη δυναμική της. Με την εξέλιξη κάποιων παικτών, με την απόκτηση συνοχής και αγωνιστικού ρυθμού, αλλά και με τις κατάλληλες μεταγραφικές προσθήκες, να είστε βέβαιοι πως η ΑΕΚ θα είναι άμεσα έτοιμη να πρωταγωνιστήσει.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X