ΑΕΚ: Πόσο πολύ τον αγαπώ, τον Ευριπίδη Κατσαβό (VIDEO)

ΑΕΚ: Πόσο πολύ τον αγαπώ, τον Ευριπίδη Κατσαβό (VIDEO)

Εύκολη και χαλαρή νίκη της Ενωσης με τους Λετονούς ερασιτέχνες

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στην ιστορία της ΑΕΚ υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές που έδειξαν με κάθε τρόπο την επιθυμία τους να φορέσουν την τιμημένη «κιτρινόμαυρη» φανέλα. Αλλοι δοξάστηκαν, άλλοι δεν πήραν το μερίδιο που τους ανήκει στην ιστορία. Όπως ο Ευριπίδης Κατσαβός, ο μέσος από τη Βέροια που είχε συγκλονίσει με την επιμονή του να αγωνιστεί στην ΑΕΚ και η εξέδρα τον τίμησε με το γνωστό σύνθημα. Ωστόσο, λίγες καλές αγωνιστικές στιγμές έμειναν να θυμάται κάποιος, με κορυφαία αναμφίβολα το γκολ που είχε σημειώσει μία μέρα σαν σήμερα, στον ευρωπαϊκό θρίαμβο επί της Ντίναμπουργκ με 5-0.

Ο Κατσαβός αποτέλεσε μήλον της έριδος για ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Αρης και ΠΑΟΚ από το 1996. Ο Κατσαβός δεν είχε κανένα ενδοιασμό για την ομάδα που θα αγωνιζόταν, αλλά όταν εξέφρασε την επιθυμία του στον τότε πρόεδρο της Βέροιας, Βασίλη Τσιαμήτρο το πλήρωσε ακριβά. Ο Τσιαμήτρος τον έθεσε εκτός αγωνιστικής δράσης για τους επόμενους έξι μήνες και κατέθεσε στην ΕΠΑΕ αίτηση διακοπής συμβολαίου. Το καλοκαίρι του ’97 ο Κατσαβός δικαιώθηκε στην επιτροπή επίλυσης οικονομικών διαφορών και φόρεσε τα «κιτρινόμαυρα».

Ο Κατσαβός (αμυντικός χαφ, με φυσικές αντοχές και πολλά τρεξίματα), ξεκίνησε δυνατά. Κόντρα στη Ντίναμπουργκ σκόραρε και έδειξε πως θα μπορούσε να βοηθήσει. Η πορεία δεν ήταν ανάλογη. Εμεινε στην ΑΕΚ για μία τριετία, αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού και αποχώρησε έχοντας 38 συμμετοχές όλες και όλες με τα «κιτρινόμαυρα». Αποχώρησε από την ΑΕΚ το 2000 με απόφαση του Παθιακάκη και στη συνέχεια αγωνίστηκε σε ΟΦΗ και Καλαμαριά πριν σταματήσει το ποδόσφαιρο.

Οσον αφορά το παιχνίδι με τους Λετονούς, ήταν δύσκολο μόνο για ένα ημίχρονο. Η ΑΕΚ πήρε προβάδισμα με πέναλτι του Κοπιτσή, ο οποίος σκόραρε και ακόμα μια φορά στο φινάλε του πρώτου μέρους. Στο δεύτερο ημίχρονο ήρθαν τα γκολ από Κατσαβό, Καλλιτζάκη και Μαρτσέλο στην άνετη επικράτηση της ομάδας του Ντουμίτρου Ντουμιτρίου, που είχε επιλέξει να αγωνιστούν οι Ατματσίδης, Κατσαβός, Κασάπης, Καλλιτζάκης, Ντόμπος (69’ Κωστένογλου), Κωστής, Σαβέβσκι, Μαχαιρίδης, Μαλαδένης (64’ Γκρέταρσον), Μπατίστα (30’ Μαρτσέλο), Κοπιτσής.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X