ΑΕΚ: Ελειψε ο Μίμης, ήρθε η κατάρρευση

Η πρώτη ευρωπαϊκή νίκη της ΑΕΚ

H πρώτη νίκη στην ευρωπαϊκή ιστορία της ΑΕΚ δεν συνοδεύτηκε από πρόκριση, καθώς λύγισε μέσα στη ζούγκλα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το 1963 η ΑΕΚ άνοιξε για πρώτη φορά τα φτερά της και συμμετείχε σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ένα χρόνο έπειτα, ήρθε και η πρώτη νίκη επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ με 2-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια. Στη ρεβάνς πάντως, τα πράγματα δεν ήταν θετικά για την Ενωση. Μία μέρα σαν σήμερα του 1964, η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να διαφυλάξει το προβάδισμα της και δέχθηκε αποκλεισμό με 3-0 από τη γιουγκοσλαβική ομάδα.

Βέβαια, για να συμβεί αυτός ο αποκλεισμός υπήρξαν πολλά. Σημαντικότερο όλων, η απουσία του Μίμη Παπαϊωάννου. Σκόρερ της πρώτης αναμέτρησης, ήδη μεγάλο αστέρι και ηγέτης της ομάδας. Ο Μίμης είχε έρθει σε διένεξη με την τότε διοίκηση της ΑΕΚ για κάποια οικονομικά θέματα και έτσι αποφάσισε να μην αγωνιστεί. Η απώλεια του δυσαναπλήρωτη και η ζημιά έγινε.

Η ΑΕΚ δέχτηκε το πρώτο γκολ στο φινάλε του ημιχρόνου και άλλα δύο στο ξεκίνημα του δεύτερου. Μετά, ήρθε η κατάρρευση. Αποβλήθηκε ο Πομώνης, ενώ λίγο πριν το φινάλε υπήρξε γενική σύρραξη των παικτών των δύο ομάδων. Ετσι, χάθηκε η ιστορική ευκαιρία για την πρώτη ευρωπαϊκή πρόκριση της Ενωσης.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X