Ο «πρόλογος» στην πιο χρυσή σελίδα της ΑΕΚ (VIDEO)

Ο «πρόλογος» στην πιο χρυσή σελίδα της ΑΕΚ (VIDEO)

Η αρχή του πιο ωραίου παραμυθιού

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να συμμετάσχει πέρυσι σε ευρωπαϊκούς ομίλους, όπως είναι συνδυασμένο με την ιστορία της. Η πιο μεγάλη στιγμή, η πιο χρυσή σελίδα στην «κιτρινόμαυρη» ιστορία, είναι αναμφίβολα η πορεία ως τα ημιτελικά του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ της σεζόν 1976/77. Ενας μύθος που άρχισε να εκτυλίσσεται μία μέρα σαν σήμερα του 1976. Η ΑΕΚ υποδέχθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια τη Ντιναμό Μόσχας της ενιαίας Σοβιετικής Ενωσης και κατάφερε να θέσει βάσεις πρόκρισης επικρατώντας με 2-0.

Η ομάδα του Μπάρλου και του Φάντροκ κατάφερε να «πληγώσει» τη σοβιετική…αρκούδα. Το γκολ του Τάκη Νικολούδη με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 33’ και το δεύτερο γκολ από τον μεγάλο Μίμη Παπαϊωάννου στο 52’, έδωσαν στην ΑΕΚ προβάδισμα για να πάρει εκείνη την πρόκριση. Στη ρεβάνς βέβαια απαιτήθηκε το «κρύο αίμα» του Τάσου στο φινάλε, αλλά αυτά αποτελούν θέματα που θα δούμε στη διάρκεια της μεγάλης πορείας.

Η επιτυχία της ΑΕΚ επί της Ντιναμό Μόσχας είχε τεράστια σημασία, ειδικά αν αναλογιστεί κάποιος πως επρόκειτο για την ομάδα που είχε αναδειχθεί 3η στο πρωτάθλημα της Σοβιετικής Ενωσης. Ο Φράντισεκ Φάντροκ είχε μελετήσει καλά τους αντιπάλους του και είχε βέβαια μία ομάδα με τεράστιες δυνατότητες που αποτελούσαν οι Στεργιούδας, Θεοδωρίδης, Τσανλάιτερ, Ραβούσης, Νικολάου, Τσάμης, Τάσος (55’ Δέδες), Νικολούδης, Βάγκνερ, Παπαϊωάννου, Μαύρος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X