1924-2020: ΑΕΚ, 96 χρόνια δόξας, τιμής και μεγαλείου! -Και στα 100 θα' μαι πάλι εδώ! (VIDEO)

1924-2020: ΑΕΚ, 96 χρόνια δόξας, τιμής και μεγαλείου! -Και στα 100 θα' μαι πάλι εδώ! (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Η μεγάλη μέρα της ΑΕΚ.

Σαν σήμερα το 1924, την ώρα που στη χώρα διεξαγόταν δημοψήφισμα για το πολίτευμα, μία χούφτα ανθρώπων αποφάσιζε την ίδρυση της Αθλητικής Ένωσις Κωνσταντινουπόλεως με έμβλημα τον Δικέφαλο Αετό και χρώματα το κίτρινο και μαύρο.

Του συλλόγου που στόχος του ήταν να «στεγάσει» τους Κωνσταντινουπολίτες και Μικρασιάτες αθλητές της Αθήνας. Της ομάδος που έμελλε να γίνει πανελλήνιο σύμβολο και να αποκτήσει διεθνή αναγνώριση, κυρίως με τις επιτυχίες της στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ. Όμως η πρωταγωνιστική παρουσία, της ΑΕΚ και σε άλλα ατομικά και ομαδικά αθλήματα, την έχει αναδείξει σε έναν από τους συλλόγους-πυλώνες του ελληνικού αθλητισμού διαχρονικά.

Στο κατάστημα αθλητικών ειδών των Αιμίλιου Ιωνά και Κωνσταντίνου Δημόπουλου στη στοά Λουξ της οδού Βερανζέρου 24 στην Αθήνα, οι Αιμίλιος και Μενέλαος Ιωνάς, Κώστας Δημόπουλος, Μενέλαος Καροτσιέρης, Τιμολέων Τάγαρης, Κώστας Σπανούδης (ο πρώτος πρόεδρος της ΑΕΚ, εκδότης της εφημερίδας «Πρόοδος» στην Πόλη και αργότερα υπουργός και βουλευτής της κυβέρνησης Ελ. Βενιζέλου στην Αθήνα), Μίλτος Ιερεμιάδης, Στέφανος Κεχαγιάς, Νικηφόρος Ελεόπουλος, Παντελής Καραγιάννης, Φωκίων Δημητριάδης (σπουδαίος σκιτσογράφος στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ), Κωνσταντίνος Κωνσταντάρας, Αλέξανδρος Μακρίδης, Κώστας Ζαρίφης και πολλοί ακόμα έγραψαν την πρώτη σελίδα μιας μεγάλης ιστορίας.

Η ιδρυτική Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε στις 30 Μαΐου του 1924 και το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο είχε την εξής σύνθεση: πρόεδρος ο Κωνσταντίνος Σπανούδης, αντιπρόεδρος ο Νίκος Ελεόπουλος, γενικός γραμματέας ο Κώστας Δημόπουλος, ταμίας ο Τιμολέων Τάγαρης και σύμβουλοι οι Μενέλαος Καροτσιέρης και Μίλτος Ιερεμιάδης. Αργότερα προστέθηκε και ο Φωκίων Δημητριάδης.

Η αίτηση σύστασης του συλλόγου κατατέθηκε στις 7 Ιουλίου του 1924 στις αρμόδιες αρχές και στις 18 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους, το Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ’ αριθμόν 3844 απόφαση αναγνώρισε τη σύσταση του σωματείου.

Η πρώτη πρόχειρη στέγη της ΑΕΚ ήταν η ΧΑΝ (Χριστιανική Αδελφότητα Νέων) όπου η ΑΕΚ απέκτησε ένα δικό της γραφειάκι μετά από πρωτοβουλία του Νίκου Ελεόπουλου, ο οποίος ήταν, αντιπρόεδρος και καθηγητής του Κολεγίου Αθηνών.

Πρώτος ποδοσφαιρικός αγώνας της ΑΕΚ δεν ήταν η νίκη επί του Ολυμπιακού με 3-2 στο φαληρικό ποδηλατοδρόμιο –όπως πιστευόταν επί δεκαετίες- αλλά το 1-1 με τον Ατρόμητο τον Οκτώβριο του 1924. Παράλληλα με το τμήμα ποδοσφαίρου το 1924 ιδρύθηκε το τμήμα καλαθοσφαίρισης και το τμήμα στίβου. Το 1929 ιδρύθηκε το τμήμα ποδηλασίας. Το γήπεδο της ΑΕΚ εγκαινιάστηκε το 1930 και έως το 2003 βρισκόταν στη Νέα Φιλαδέλφεια. Εκεί όπου σε λίγους μήνες θα βρίσκεται η «Αγιά Σοφιά».

Προσφυγιά και χαμένες πατρίδες

«Σκοπός του συλλόγου είναι η περισυλλογή και συγκέντρωσις των εκ Κωνσταντινουπόλεως εν Αθήναις και Πειραιεί αθλητών προς συνέχισην του έργου των διαφόρων Αθλητικών Σωματείων Κωνσταντινουπόλεως, των οποίων ενεργά μέλη ήσαν οι αθληταί ούτοι, καθώς και η διάδοσις της γυμναστικής και του φιλάθλου αισθήματος παρά τη νεολαία και ιδία τη εκ Κωνσταντινουπόλεως τοιαύτη, προς διάπλασιν αλκίμων σωμάτων, ψυχών θαρραλέων και χαρακτήρων ευγενικών, ικανών προς εκπλήρωσιν πάντων των προς την Πατρίδα, τα άτομα, την Κοινωνίαν και την οικογένειαν υποχρεώσεων, ενισχυομένης ούτω εν πνεύματι αμίλλης και αδιασπάστου εθνικής αλληλεγγύης της προόδου του Έθνους»…

Το απόσπασμα του πρώτου καταστατικού με την υπογραφή πάνω από σαράντα εκλεκτών μελών της Κωνσταντινουπολίτικης κοινωνίας όρισε στην ουσία την ίδρυση της Αθλητικής Ενώσεως Κωνσταντινουπόλεως σκιαγραφώντας το όραμα για τη δημιουργία ενός συλλόγου με αναφορά στην προσφυγιά και τις χαμένες πατρίδες.

Η ΑΕΚ ενσαρκώνει μνήμες και όνειρα

Η ΑΕΚ ενσάρκωσε τις μνήμες και τα αθλητικά όνειρα των ανθρώπων που αναγκάστηκαν να αφήσουν τις πατρογονικές τους εστίες και να έρθουν πρόσφυγες στη μητέρα Ελλάδα. Μπουσούλησε, περπάτησε, έτρεξε και όσο μεγάλωνε έκανε τους ανθρώπους της υπερήφανους με τους τίμιους και πάντα εντός γηπέδου αγώνες της.

Και τι δεν πέτυχε… Με τον ιδρώτα μιας χούφτας προσφυγόπουλων να φτιάξει πρόχειρα το πρώτο της σπίτι και να το εξελίξει στο ωραιότερο ιδιόκτητο γήπεδο στην Ελλάδα. Να δημιουργήσει πολύ γρήγορα μία μεγάλη ποδοσφαιρική δύναμη εντός συνόρων και να αρχίσει να κατακτά τίτλους. Να γίνει η πρώτη ελληνική ομάδα που προκρίθηκε σε προημιτελική φάση ευρωπαϊκού κυπέλλου και η μοναδική με συμμετοχή στους «8» και στα τρεις διοργανώσεις της UEFA. Nα σηκώσει ολόκληρη την Ελλάδα στις πλάτες της με το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο του ελληνικού αθλητισμού το 1968 και την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων στο μπάσκετ κάνοντας παγκόσμιο ρεκόρ προσέλευσης φιλάθλων και περνώντας στο βιβλίο Γκίνες. Να αναδείξει τεράστιες φυσιογνωμίες αθλητών και ποδοσφαιριστών, που αποτέλεσαν σημείο αναφοράς για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Να ανατρέψει ήττα με 3-0 στο πρώτο ματς για να προκριθεί στους «4» του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ το 1977. Να παίξει το ωραιότερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα την τριετία των τριών συνεχόμενων πρωταθλημάτων. Να αγωνιστεί στον πόλεμο κόντρα στις βόμβες του ΝΑΤΟ στο Βελιγράδι.

Πάνω απ’ όλα όμως κατάφερε να αντέξει στα πολύ δύσκολα που επακολούθησαν χάρη στην πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα συνοχή του κόσμου της, που έμεινε κοντά για να την στηρίξει στη μεγάλη επιστροφή. Τόσο στο ποδόσφαιρο, όσο και στο μπάσκετ και στα υπόλοιπα αθλήματα.

Το μεγαλύτερο «δώρο»… έρχεται

Μετά την κατεδάφιση του παλιού γηπέδου, η ΑΕΚ… έσβηνε τα κεράκια μακριά από το σπίτι της, νιώθοντας ξανά στο πετσί της την προσφυγιά. Ωστόσο, σύντομα όλα αυτό το «δράμα» θα τελειώσει και η ΑΕΚ θα επιστρέψει εκεί που μεγάλωσε και έγινε σπουδαία. Στη Νέα Φιλαδέλφεια και στην «Αγιά Σοφιά».

Το μεγαλύτερο όνειρο των φίλων της Ένωσης βρίσκεται προ των πυλών και ευχή όλων είναι τα 97α γενέθλια της ΑΕΚ να τα γιορτάσουμε μετρώντας… μέρες για την είσοδο στο νέο παλάτι.

Τα 21 βήματα της ιστορίας της ΑΕΚ

Οι… 21 σταθμοί της ΑΕΚ

1. Στις 13 Απριλίου του 1924 γίνεται πραγματικότητα η ιδέα μίας παρέας φίλων, για την ίδρυση μίας ομάδας που θα συγκεντρώνει κάτω απο τον δικέφαλο αετό όλους τους ποδοσφαιριστές και τους φιλάθλους που προέρχονται απο την Κωνσταντινούπολη. Το όνομά της; Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως. Τα χρώματά της, το χρυσό και το μαύρο. Όλα φυσικά είχαν ως πηγή έμπνευσης την Βυζαντινή Αυτοκρατορία.

2. Οι πρώτες κούπες: Τα τρόπαια της ΑΕΚ είναι… αμέτρητα. Η «Ένωση» έχει κατακτήσει 12 πρωταθλήματα, 15 Κύπελλα, ένα Λιγκ Καπ και δύο Σούπερ Καπ στα 95 χρόνια ένδοξης ιστορίας. Το πρώτο τρόπαιο της ομάδας ήρθε τη σεζόν 1931-1932. Η ΑΕΚ κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος, νικώντας στον τελικό με σκορ 5-3 τον Άρη. Τη σεζόν 1938-1939, ήρθε και το πρώτο πρωτάθλημα στην Νέα Φιλαδέλφεια, με την ΑΕΚ να κόβει πρώτη το νήμα στην βαθμολογική κατάταξη. Αξίζει να σημειωθεί πως οι «κιτρινόμαυροι» εκείνη τη σεζόν έκαναν το… νταμπλ, νικώντας στο σπίτι τους με σκορ 2-1 τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο Ελλάδος!

3. 4 Απριλίου 1968, η ΑΕΚ γίνεται Βασίλισσα της Ευρώπης στο μπάσκετ! Η ΑΕΚ γίνεται η πρώτη ελληνική ομάδα που κατακτά ευρωπαϊκό τίτλο στο μπάσκετ και μάλιστα μέσα στην χώρα μας. Οι «κιτρινόμαυροι» μπροστά σε 80.000 φιλάθλους τους στο Καλλιμάρμαρο επικράτησαν  της Σλάβια Πράγας με σκορ 89-82, κατακτώντας το Κύπελλο Κυπελλούχων! Αναμφίβολα, μια ιστορική και ανατριχιαστική στιγμή για το σωματείο.

4. Η κληρονομιά του Θείου Λουκά: Το 1974 ο Λούκας Μπάρλος αναλαμβάνει τις τύχες της ομάδες, αλλάζοντας προς το καλύτερο την ιστορία της! Ο «Θείος Λουκάς», όπως τον αποκαλούσαν οι «κιτρινόμαυροι» φίλαθλοι αναλαμβάνει την προεδρία της ΑΕΚ, φτιάχνοντας μια από τις καλύτερες ομάδες στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σπουδαίοι ποδοσφαιριστές πέρασαν από την «Ένωση», γράφοντας ιστορία. Μαύρος, Αρδίζογλου, Δέδες, Δομάζος, Σκρέκης, Νικολούδης, Μπάμπης Ιντζόγλου, Χρηστίδης, Μπάγεβιτς είναι μόνο μερικά παραδείγματα. Βεβαίως, ο ιστορικός παράγοντας της ΑΕΚ προχώρησε και σε μια πρωτοποριακή κίνηση με το γήπεδο της ομάδας. Το 1979 γίνονται τα εγκαίνια της “σκεπαστής”, της πρώτης διπλής εξέδρας σε γήπεδο της Ελλάδας. Ο Μπάρλος είχε ήδη μείνει στην ιστορία!

5.Υποκλίθηκε η Ευρώπη: Την σεζόν 1976-1977  η ΑΕΚ… απαίτησε σεβασμό από όλη την Ευρώπη! Οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν μια απίθανη πορεία στο Κύπελλο UEFA, φτάνοντας μέχρι και τα ημιτελικά της διοργάνωσης.  Η φοβερή και τρομερή ομάδα του Φράντισεκ Φάντροκ απέκλεισε κατά σειρά την Ντιναμό Μόσχας, την Ντέρμπι Κάουντι, τον Ερυθρό Αστέρα και την Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς πριν αποκλειστεί από την μετέπειτα κάτοχο του τροπαίου Γιουβέντους.

6.Στο τέλος είναι πάντα πιο… γλυκό: Τη σεζόν 1988-1989, η ΑΕΚ έβαλε τέλος στα δέκα πέτρινα χρόνια και το έκανε με τον πιο γλυκό τρόπο! Η «Ένωση» φιλοξενήθηκε στο ΟΑΚΑ από τον Ολυμπιακό, για την 29η αγωνιστική, σε ένα ματς όπου παιζόταν ο τίτλος. Μια φοβερή «κιτρινόμαυρη» αντεπίθεση , στο 83ο λεπτό, ο Τάκης Καραγκιοζόπουλος αφού έχει κάνει μια εξαίσια τρίπλα, στέλνει την μπάλα να αναπαυτεί στα «ερυθρόλευκα» δίχτυα και τους οπαδούς της ΑΕΚ στα ουράνια. Η «Ένωση» ήταν ξανά πρωταθλήτρια!

7.Η τριετία της απόλυτης κυριαρχίας: Την τριετία 1992-1994, ίσως να αγωνίστηκε και η κορυφαία ομάδα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς με πυλώνες τους Σαβέφσκι, Μανωλά, Δημητριάδη, Σαμπανάτζοβιτς τα… σάρωσε όλα, επιτυγχάνοντας να απολαμβάνει τον σεβασμό από όλες τις ομάδες. Η ΑΕΚ κατέκτησε τρία σερί πρωταθλήματα με τους Μελισσανίδη-Καρρά στην προεδρία του συλλόγου, δείχνοντας ποιος είναι το αφεντικό εκείνη την εποχή. Ακολούθησε η διετής κυριαρχία στο Κύπελλο 96-97, κόντρα σε Απόλλωνα και Παναθηναϊκό.

8.Είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ: Μια ομάδα δεν είναι μεγάλη μόνο για τους τίτλους της και τις πορείες της στα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Μια ομάδα γράφει ιστορία και με άλλους τρόπους, όπως έκανε η ΑΕΚ στις 7 Απριλίου του 1999. Τότε, που κέρδισε τον μεγαλύτερο τίτλο στην ιστορία της. Τότε, που η «Ένωση» έγινε παγκόσμιο σύμβολο ειρήνης με την ηρωική της πράξη. Στις 7 Απριλίου 1999, η ΑΕΚ ταξίδευσε στο εμπόλεμο Βελιγράδι για το ιστορικό φιλικό ειρήνης με την Παρτιζάν . Μεγάλη Τετάρτη 1999, η μέρα που η ΑΕΚ… νίκησε τις βόμβες, νίκησε τον πόλεμο και απέκτησε ένα παράσημο που κάνει περήφανους τους απανταχού φιλάθλους της. Η ΑΕΚ πήγε κόντρα σε ΝΑΤΟ και ΗΠΑ και  απέδειξε πως είναι κάτι… παραπάνω από ένας σύλλογος.

9. Ευρωπαία ξανά: Ο δεύτερος ευρωπαϊκός τίτλος της ΑΕΚ στο μπάσκετ κατακτήθηκε επί ελβετικού εδάφους στις 11 Απριλίου του 2000. Και συγκεκριμένα στην Λωζάνη, όπου ο Ντούσαν Ίβκοβιτς και η παρέα των Χατζή, Κακιούση, Τσακαλίδη και Μπούι πήραν το Κύπελλο Σαπόρτα, επικρατώντας της Κίντερ Μπολόνια με 83-76, μπροστά σε 1.500 «κιτρινόμαυρους» φιλάθλους.

10. Το πιο αντρίκειο πρωτάθλημα: Την σεζόν 2001-2002, η ΑΕΚ έγραψε ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ, κατακτώντας το πιο μάγκικο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Σάκοτα συναντήθηκε στους τελικούς με τον Ολυμπιακό και παρότι βρέθηκε πίσω στην σειρά με σκορ 2-0, ανέτρεψε την κατάσταση, γράφοντας ιστορία.  Μετά τις δύο ήττες στα πρώτα παιχνίδια (ΟΑΚΑ και ΣΕΦ) βρήκε το σθένος και τη δύναμη, χάλασε τη φιέστα των «ερυθρόλευκων» στο ΣΕΦ και σήκωσε την κούπα στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, μπροστά σε χιλιάδες «τρελούς» Ενωσίτες!

11. Αήττητη στο Champions League: Την σεζόν 2002-2003, η ΑΕΚ έκανε κάτι το εντυπωσιακό στο Champions League! Η «Ένωση» βρέθηκε στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, καταφέρνοντας να φέρει έξι ισοπαλίες. Η μεγάλη Ρεάλ Μαδρίτης των Γκαλάκτικος δεν μπόρεσε να κερδίσει τους «κιτρινόμαυρους», με την Ένωση να είναι εντυπωσιακή, φέρνοντας 3-3 στην Νέα Φιλαδέλφεια και 2-2 στην Μαδρίτη! Οι υπόλοιπες ισοπαλίες ήταν με την Ρόμα και την Γκενκ.

12. Ο τελευταίος… χορός στον Ναό: 3 Μαΐου του 2003, μια ημερομηνία ορόσημο για την ΑΕΚ. Τότε διεξήχθη το τελευταίο ματς των «κιτρινόμαυρων» στο Νίκος Γκούμας, με την Ένωση να αντιμετωπίζει τον Αρη. Το γήπεδο γκρεμίστηκε από τον Γιάννη Γρανίτσα, με την ΑΕΚ να μένει… άστεγη μέχρι και σήμερα. Μια ημερομηνία που άπαντες θέλουν να σβήσουν από την μνήμη τους.

13. Νέα αρχή με Ντέμη: Μετά τα εγκληματικά λάθη των προηγούμενων διοικήσεων, η ΑΕΚ είχε φτάσει σε οριακό σημείο και ήταν ένα βήμα μακριά από την… πτώχευση. Τότε, το 2004, ο θρύλος της ομάδας, Ντέμης Νικολαϊδης βγήκε μπροστά για να σώσει το «κιτρινόμαυρο καράβι» που… βούλιαζε με μαθηματική ακρίβεια. Ο παλαίμαχος επιθετικός  άφησε την Primera Division και την Ατλέτικο Μαδρίτης για να σώσει την αγαπημένη του ΑΕΚ, με τον κόσμο της ομάδας να δείχνει μια πρωτοφανή συσπείρωση. Η «Ένωση» μπήκε στο άρθρο 44 και απέφυγε την κατρακύλα και την χρεοκοπία.

14. Η ιστορική επίσκεψη στην Πόλη: Στα 80 χρόνια ζωής της ΑΕΚ, η διοίκηση του Ντέμη Νικολαϊδη αποφάσισε να κάνει μια ιστορική επίσκεψη στην Πόλη. Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος υποδέχθηκε την «κιτρινόμαυρη» αποστολή, με τα λόγια του να συγκινούν και να ανατριχιάζουν τους πάντες. «Η ΑΕΚ είναι ιδέα και οι ιδέες δεν αποθνήσκουν», είπε ο Βαρθολομαίος για την Ένωση. Διοίκηση, τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές πήγαν στην Αγια Σοφιά, ενώ οι εκδηλώσεις εορτασμού των 80 χρόνων από την ίδρυση της ΑΕΚ ολοκληρώθηκαν με τον φιλικό αγώνα Γαλατάσαραϊ – ΑΕΚ (2-1).

15. Οι πρώτες νίκες στα αστέρια: Τη σεζόν 2006-2007, η ΑΕΚ κατάφερε να μπει ξανά στους «χρυσοφόρους» ομίλους του Champions League, πετυχαίνοντας μάλιστα και τις πρώτες της νίκες στα αστέρια. Πρώτο θύμα, η γαλλική Λιλ στο ΟΑΚΑ, με την Ένωση να κερδίζει 1-0 την πρώτη του Νοέμβρη. Σειρά είχε, η μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης, η Μίλαν! Η ομάδα του Φερέρ φιλοξένησε τους Ιταλούς, με τον Σέζαρ να σημειώνει ένα εκπληκτικό γκολ με φάουλ, δίνοντας το τρίποντο και βάζοντας φωτιά στις εξέδρες του κατάμεστου ΟΑΚΑ!

16. Το κλεμμένο πρωτάθλημα: Τη σεζόν 2007-2008, η ΑΕΚ ήταν έτοιμη να επιστρέψει στα πρωταθλήματα, ωστόσο έχασε τον τίτλο στα χαρτιά από τον Ολυμπιακό του Κόκκαλη. Η Ένωση του Ριβάλντο ήταν η καλύτερη ομάδα, ισοπέδωσε με 4-0 τους «ερυθρόλευκους» και δεν σήκωσε την κούπα, λόγω της γνωστής υπόθεσης Βάλνερ, με τον ΟΣΦΠ να παίρνει στα χαρτιά τον τίτλο. Η ΑΕΚ έχασε και τα λεφτά από το Champions League, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η κατρακύλα…

17.Η πιο μαύρη σελίδα: Τη σεζόν 2012-2013 γράφτηκε η πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία του συλλόγου. Μετά τα εγκληματικά λάθη των προηγούμενων διοικήσεων, η ΑΕΚ υποβιβάστηκε, σκορπίζοντας θλίψη στους απανταχού φιλάθλους της. Ο επίλογος γράφτηκε στο Περιστέρι, με την ομάδα του Δέλλα να ηττάται με σκορ 1-0 από τον Ατρόμητο. Μετά τον υποβιβασμό, τις τύχες της ομάδας ανέλαβε ξανά  ο Δημήτρης Μελισσανίδης, με την ΑΕΚ να κάνει restart από την Γ Εθνική, με αποτέλεσμα τώρα να… αναπνέει ξανά!

18. Η κούπα της επιστροφής: Η ΑΕΚ επέστρεψε από τα χωράφια της Γ και της Β εθνικής με… στυλ! Τη σεζόν 2015-2016, η ομάδα του Στέλιου Μανωλά έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, κατακτώντας τον τίτλο κόντρα στον Ολυμπιακό. Η Ένωση νίκησε με σκορ 2-1 τους «ερυθρόλευκους», βροντοφωνάζοντας πως… ήρθε. Φυσικά, στην συνέχεια προκλήθηκε ένα πανδαιμόνιο στην Νέα Φιλαδέλφεια.

 19. Το όνειρο παίρνει σάρκα και οστά: Στις 25 Ιουλίου 2017, ανήμερα του αγώνα με την ΤΣΣΚΑ σημειώθηκε το μεγαλύτερο βήμα για την ΑΕΚ! Η «Ένωση» εξασφάλισε την οικοδομική άδεια του γηπέδου, που της έδινε το… εισιτήριο για την έναρξη των εργασιών ανέγερσης της «Αγιά Σοφιάς». Το όνειρο πλέον παίρνει σάρκα και οστά, η το σπίτι της ΑΕΚ έχει αποκτήσει εκπληκτική μορφή και άπαντες ονειρεύονται την μεγάλη επιστροφή στα ιερά χώματα!

20. Πρωτάθλημα ΞΑΝΑ: Η σεζόν 2017-2018 ήταν ονειρική για τον οργανισμό που λέγεται ΑΕΚ. Άνετα θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν βιβλία και ταινίες για εκείνη την χρονιά. Αμέτρητες συγκινήσεις, σασπένς μέχρι το τέλος, με την ΑΕΚ να σκαρφαλώνει στο Έβερεστ του ελληνικού ποδοσφαίρου μετά από 24 χρόνια. Στις 5 Μαϊου 2018, ο Πέτρος Μάνταλος σήκωσε την κούπα στον αττικό ουρανό, στο ματς με τον Απόλλωνα, στην γειτονιά της Ένωσης. Η Ριζούπολη… πνίγηκε στα καπνογόνα και τα βεγγαλικά, με το γλέντι να μεταφέρεται στην Νέα Φιλαδέλφεια και τους χιλιάδες φιλάθλους της ΑΕΚ να πανηγυρίζουν μαζί με τους παίκτες, μέσα στην βροχή την τεράστια επιτυχία!

21. Η παγκόσμια Βασίλισσα… στον θρόνο της: Μετά το ευρωπαϊκό στο BCL, η ΑΕΚ ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου, κατακτώντας το διηπειρωτικό τον Φεβρουάριο του ’19, νικώντας στον τελικό τη Φλαμένγκο. Το όνομα της Βασίλισσας ταξίδεψε σε όλη τη Γη και το λάβαρο βρίσκεται στον ουρανό του ΟΑΚΑ και σε λίγο καιρό στο κλειστό των Άνω Λιοσίων.

 

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X