"Ομάδα με μεγάλη ιστορία η ΑΕΚ"

"Ομάδα με μεγάλη ιστορία η ΑΕΚ"
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

volley obasogkieΣυνέντευξη στην ιστοσελίδα sportdog.gr παραχώρησε η Ειρήνη Ομπάσογκιε που αγωνίζεται στην ομάδα βόλεϊ νεανίδων της ΑΕΚ. Η 18χρονη αθλήτρια της Ένωσης μίλησε για το βόλεϊ, τις άλλες ασχολίες της αλλά και τους λόγους που την οδήγησαν να υποστηρίζει την ΑΕΚ.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Ειρήνη σε ποιά τάξη πας και τί θέλεις να κάνεις στη ζωή σου εκτός απ’τον αθλητισμό;

«Αυτή τη χρονιά θα πάω στη Γ’ Λυκείου και θέλω να περάσω ψυχολογία».

Πώς προέκυψε το βόλεϊ στη ζωή σου;

«Έχω κάνει πολλά αθλήματα, από πολύ μικρή. Έχω παίξει ποδόσφαιρο, έκανα 9 χρόνια ρυθμική γυμναστική και Ταε Κβοντό. Όταν όμως πήγα σε αθλητικό γυμνάσιο δεν είχε κάποιο απ’τα σπορ που έκανα και έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα σε βόλεϊ και χάντμπολ. Πήγα στο πρώτο. Για να συμμετέχω όμως στο σχολικό πρωτάθλημα έπρεπε όμως να έχω δελτίο σε ομάδα. Στη Φιλαδέλφεια υπάρχουν δύο ομάδες, η ΑΕΚ και ο Ιωνικός. Είμαι ΑΕΚ και δεν θα μπορούσα να επιλέξω άλλη ομάδα».

Σε ποιά θέση παίζεις; Έχεις στόχο να παίξεις κάποια μέρα στην Α1;

«Λόγω συνεχόμενων προπονήσεων βελτιώνομαι κάθε μέρα περισσότερο. Στις νεανίδες παίζω ακραία και διαγώνια. Θα μπορούσα να παίξω Α1 σίγουρα ως λίμπερο. Δουλεύω σκληρά και είμαι πολύ αισιόδοξη ότι κάποια ημέρα θα παίξω σε ανώτερο επίπεδο».

Πώς σου φαίνεται το ελληνικό γυναικείο βόλεϊ στα δικά σου μάτια;

«Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες το βόλεϊ είναι πολύ ανεπτυγμένο. Και εμείς όμως έχουμε καλές υποδομές. Εξάλλου η Εθνικής Ελλάδας και οι νεανίδες έχουν διακρίσεις».

Ποιους παίκτες έχεις ως πρότυπο;

«Από τους άντρες τον Αγκάμεζ και από γυναίκες την Κάστρο».

Το μπιτς βόλεϊ σε ενδιαφέρει;

«Μου αρέσει πάρα πολύ. Έχω παίξει σε ερασιτεχνικά τουρνουά και έχω την προοπτική του χρόνου να ξεκινήσω προπονήσεις. Το μπιτς βόλεϊ είναι λίγο διαφορετικό απ’τη σάλα, με διαφορετικούς κανόνες και συνθήκες. Θέλει ειδική εκγύμναση για να παίξεις σε υψηλό επίπεδο».

Είναι εύκολο για σένα να συνδυάζεις αθλητισμό με διάβασμα;

«Τα έχω συνδυάσει έτσι ώστε να μην αμελώ κανένα απ’τα δύο. Στο σχολείο βγάζω μέσο όρο 17,5 με 18 και μάλιστα χωρίς φροντιστήριο».

Τί σου αρέσει να κάνεις πέρα απ’τον αθλητισμό;

«Μου αρέσει να διαβάζω βιβλία που έχουν να κάνουν με ψυχολογία. Επίσης γράφω ποιήματα. Φέτος μάλιστα κέρδισα τον πρώτο έπαινο στον 6ο Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό Λογοτεχνίας».

Ποια μουσική σου αρέσει να ακούς;

«RnB και ελληνόφωνο Λόου Μπαπ. Αυτός ήταν και ο λόγος που άρχισα να γράφω ποιήματα».

Ποιοι ήταν οι λόγοι που σε οδήγησαν να γίνεις ΑΕΚ;

«Γεννήθηκα στη Φιλαδέλφεια και όλη η οικογένειά μου είναι ΑΕΚ. Είναι μία ομάδα με μεγάλη ιστορία. Οι άνθρωποι που είναι γύρω μου έχουν λόγους που είναι ΑΕΚ. Όλα αυτά με επηρεάζουν. Δεν θα μπορούσα να είμαι άλλη ομάδα».

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X