Κορδέρο: «Τα δύσκολα πέρασαν, αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση»

ΦΩΤΟ από το ΑΕΚ - Ρόμα
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

corderoO Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο έκανε έναν σύντομο απολογισμό της φετινής “εφιαλτικής” χρονιάς της ΑΕΚ στην Γ’ Εθνική, αλλά ξεκαθάρισε ότι πλέον τα δύσκολα πέρασαν και άπαντες μετρούν αντίστροφα για την επιστροφή της ομάδας στα μεγάλα σαλόνια.

Ο Ισπανός που είναι το Α και το Ω της ΑΕΚ στην μεσαία γραμμή, μίλησε για τον Δημήτρη Μελισσανίδη, το όνειρο όλων στην ομάδα να μπουν στο νέο γήπεδο, ενώ χαρακτήρισε χειρότερη στιγμή στην περυσινή πορεία τον αποκλεισμό απο το Κύπελλο.

Αναλυτικά η συνέντευξη τουΜίγκελ Κορδέρο, στην ιστοσελίδα contra.gr:

Μετά από δύο περίεργα χρόνια, νιώθεις δικαιωμένος για την παραμονή σου στην ΑΕΚ;

“Έμεινα πέρσι που ήταν η πιο δύσκολη χρονιά. Φέτος είναι λίγο πιο εύκολα τα πράγματα είμαστε σε μία καλύτερη κατηγορία. Τα δύσκολα πέρασαν και αρχίζει πλέον η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή της ομάδας στην Α’ Εθνική που είναι η φυσική της θέση”.

Η παρουσία Μελισσανίδη και η πρώτη εμφάνιση μεγάλου αφεντικού στην ΑΕΚ όσο καιρό βρίσκεσαι εσύ σε αυτή, έπαιξε ρόλο στην απόφαση για παραμονή;

“Την πρώτη φορά που ήρθα εδώ και τον συνάντησα τότε που ήταν να κλείσουμε τη μεταγραφή, ο πρόεδρος μου εξήγησε το πλάνο και το πρότζεκτ της επόμενης μέρας. Μου εξήγησε επίσης το γεγονός ότι εγώ ήμουν βασικός σε αυτό το πλάνο και είπα το ναι για να γίνω και εγώ μέλος της ΑΕΚ σε αυτό το νέο ξεκίνημα”.

Στα δύο χρόνια που είσαι στην ΑΕΚ, σκέφτηκες ποτέ την επιστροφή στην Ισπανία;

“Τον πρώτο χρόνο ήταν αρκετά δύσκολα. Ήταν κάποιες στιγμές δύσκολες που πέρασε από το μυαλό μου. Αλλά τα όσα ζήσαμε εκείνη την εποχή ήταν εντελώς διαφορετικό με αυτό που ζούμε φέτος. Οι συνθήκες έχουν βελτιωθεί αισθητά και η κατάσταση δεν έχει καμία σχέση με το τότε”.

Είναι κάπως οξύμωρο το γεγονός ότι η ΑΕΚ ζει σε καλύτερες συνθήκες στις μικρότερες κατηγορίες σε σχέση με αυτές που ζούσε στην τελευταία της παρουσία στη μεγάλη κατηγορία;

“Όταν ήμασταν στη Γ’ Εθνική τα πράγματα λειτουργούσαν με μεγαλύτερο επαγγελματισμό σε σχέση με όταν ήμασταν στην Α’ Εθνική. Αυτή είναι η πραγματικότητα”.

Πώς έζησες τη συγκυρία της παρουσίας σου στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα;

“Δεν υπήρχε υψηλό επίπεδο. Οι ομάδες που παίζανε εναντίον μας παίζανε κάτι παραπάνω από το 100%. Για αυτό κάποια στιγμή δυσκολευόμασταν περισσότερο από αυτό που περιμέναμε. Η δυσκολία της κατηγορίας ήταν αυτή”.

Στο ματς του Αιγάλεω σε είδαμε για πρώτη φορά να ξεφεύγεις…

“Στο Αιγάλεω ξεκίνησε το ματς με τον τρόπο που ξεκίνησε. Πολεμικά! Στη διάρκεια του ματς κάποιοι ποδοσφαιριστές αφοσιώθηκαν στο να χτυπάνε και να προκαλούν παρά στο παιχνίδι. Από την αρχή ξεκίνησαν να μου ρίχνουν μπουνιές στο στομάχι. Όταν κάποιος έχει μία υπερηφάνεια δεν θέλει να τον αντιμετωπίζουν έτσι. Ξέφυγα και εγώ αλλά δεν μπορούσα να κάνω διαφορετικά”.

Ήταν αντιπροσωπευτικό ως προς την κατηγορία εκείνο το ματς;

“Αυτή η ομάδα φαινόταν ότι ήταν η πιο …φτιαγμένη της κατηγορίας. Ήταν από τα λίγα ματς που δώσαμε σε γήπεδο του αντιπάλου. Σε τραγικές συνθήκες. Αυτό έκανε το παιχνίδι να είναι τόσο τρελό. Αν και στο τέλος πήραμε τη νίκη, είχαμε εκνευριστεί όλοι από αυτή την αντιμετώπιση”.

Ποια ήταν η πρώτη σκέψη που έκανες στο πρώτο φιλικό της ΑΕΚ πριν τη Γ’ Εθνική με την εικόνα του γηπέδου του Διμηνίου;

“Με το που φτάσαμε και το είδα ευχόμουν και ήλπιζα να μην είναι αυτό που θα συναντούσα σε όλο το πρωτάθλημα! Αλλά καμιά φορά συμβαίνει στις προετοιμασίες να παίζεις σε τέτοια γήπεδα. Έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν”.

Χειρότερη στιγμή στην περσινή χρονιά ο αποκλεισμός από το ερασιτεχνικό Κύπελλο;

“Μπορεί να είναι και αυτό. Ο αποκλεισμός ήταν μια άσχημη στιγμή που έφερε αναταραχή στην ομάδα και στεναχώρησε τον κόσμο με απρόσμενο τρόπο. Όπως και να έχει όμως είναι μία αποτυχία και είχαμε την υποχρέωση να συνεχίσουμε”.

Πλέον τα πάντα άλλαξαν. Η ΑΕΚ ενισχύθηκε με ποδοσφαιριστές από το πάνω ράφι. Οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες. Μεγάλωσε και η πίεση;

“Η πίεση είναι ίδια αφού ο στόχος είναι ένας και δεν αλλάζει: Πρέπει να ανέβουμε κατηγορία. Νομίζω ότι έχουμε μία πολύ καλή ομάδα για να καταφέρουμε να πετύχουμε αυτό τον στόχο και να φέρουμε την ΑΕΚ στην κατηγορία που ανήκει. Στη μεγάλη κατηγορία, το συντομότερο δυνατό, χωρίς να χαθεί ούτε λεπτό”.

Με τη Ρόμα η ΑΕΚ ενθουσίασε τον κόσμο. Σε τι βαθμό ετοιμότητας βρίσκεται;

“Έχουμε διατηρήσει μία νορμάλ κατάσταση στην προετοιμασία με συνεχόμενα καλά παιχνίδια και νομίζω ότι η ομάδα είναι έτοιμη για να παίξει αυτό που μπορεί και να σταθεροποιηθεί σε ένα υψηλό επίπεδο. Υπάρχουν δυνατότητες και νομίζω ότι φέτος με σωστό ποδόσφαιρο, θα ικανοποιηθεί ο κόσμος”.

Ήρθε η ώρα για μία υπέρβαση για την ΑΕΚ στο θεσμό του Κυπέλλου;

“Έχουμε καλή ομάδα και νομίζω ότι θα είμαστε ένας δύσκολος αντίπαλος. Δεν θέλω να πω για το αν μπορούμε να κατακτήσουμε το Κύπελλο ή όχι γιατί υπάρχουν αρκετές καλές ομάδες που μπορεί να συναντήσουμε μετά την πρόκρισή μας στο θεσμό. Ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δώσουμε τη μάχη μας για να φτάσουμε την ΑΕΚ όσο πιο ψηλά γίνεται”.

Αν η ΑΕΚ ήταν στη Σούπερ Λίγκα θα διεκδικούσε μία θέση στην εξάδα;

“Συναντήσαμε ομάδες της Σούπερ Λίγκας στην προετοιμασία και νομίζω ότι δείξαμε πως βρισκόμαστε σε πολύ καλό επίπεδο. Από εκεί και πέρα όμως, η πραγματικότητα είναι ότι η ΑΕΚ αγωνίζεται σε άλλη κατηγορία. Αυτό που πρέπει να μας απασχολεί είναι το να ανεβάσουμε εύκολα την ομάδα και να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο παρά τις δυσκολίες που θα δημιουργηθούν σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς”.

Το περιβραχιόνιο του αρχηγού της ΑΕΚ βαραίνει με ευθύνες;

“Έχει σίγουρα περισσότερες ευθύνες σε σχέση με πριν αλλά δεν νιώθω ότι με βαραίνει”.

Ένα σχόλιο για τη δεύτερη συνεχόμενη προετοιμασία με τον Τραϊανό Δέλλα;

“Ο κόουτς συγκριτικά με πέρσι έχει λιγότερη πίεση. Φέτος είναι πιο ήρεμος γιατί όλο αυτό που ζήσαμε την περασμένη σεζόν ήταν και αυτό ένα τεστ για όλους μας”.

Έχεις παρακολουθήσει την παρουσίαση του σχεδίου του νέου γηπέδου της ΑΕΚ που πρόκειται να κατασκευαστεί στη Νέα Φιλαδέλφεια. Όνειρο για κάθε ποδοσφαιριστή;

“Εδώ και ένα χρόνο αυτό είναι το όνειρο όλων μας. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει άνθρωπος που να μη θέλει να μπει σε αυτό το γήπεδο. Θα ήταν το ιδανικό να είχαμε το συντομότερο δυνατό το γήπεδό μας και μέσα σε αυτό να μπορούμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο αλλά και για να αισθανόμαστε και εμείς ότι έχουμε τη δικιά μας έδρα. Αυτή θα δώσει και άλλη ώθηση στην ομάδα”.

Όταν θα έρθει η ώρα να παίξεις στην Ευρώπη με την ΑΕΚ, θα το θεωρήσεις ως δικαίωση για την απόφασή σου να παραμείνεις μετά τον υποβιβασμό;

“Δεδομένου του γεγονότος πως ένα από τα πράγματα που σκέφτηκα για να μείνω στην ΑΕΚ ήταν και αυτό, τότε ναι θα το πω. Πίστευα και πιστεύω ότι σε βάθος χρόνου θα μπορεί αυτό να πραγματοποιηθεί”.

Αρκετά μεγάλη κουβέντα έγινε φέτος για την πιθανότητα απόκτησης αμυντικού χαφ από την ΑΕΚ. Πλέον μείνατε εσύ και ο Ανάκογλου. Πώς το βλέπεις από μέσα;

“Εγώ το βλέπω πολύ καλά αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί έχει δημιουργηθεί όλη αυτή η κουβέντα. Δεν νομίζω ότι υπάρχει έλλειψη ποδοσφαιριστή που μπορεί να παίξει καλή άμυνα, από τη στιγμή που έχουμε ποδοσφαιριστές που μπορούν να αμυνθούν και να επιτεθούν με την ίδια ευχέρεια. Για αυτό και η ομάδα λειτουργεί όπως λειτουργεί αυτή τη στιγμή. Δεν νομίζω ότι υπάρχει ένα τέτοιο κενό”.

Πριν από μερικές μέρες απέκτησες για πρώτη φορά στην ΑΕΚ, συμπαίκτη εν ενεργεία διεθνή με την Εθνική Ανδρών, με την κλήση του Μάνταλου από τον Ρανιέρι.

“Χαίρομαι πάρα πολύ για τον Πέτρο. Πιστεύω ότι θα έπρεπε ήδη να είχε κληθεί στην Εθνική ο Μάνταλος γιατί είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Έστω και τώρα όμως, η κλήση του αποτελεί δικαίωση για τον ίδιο”.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X