Το πρώτο ευρωπαϊκό χατ τρικ της ΑΕΚ έφερε την πρόκριση (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Το πρώτο ευρωπαϊκό χατ τρικ της ΑΕΚ έφερε την πρόκριση (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Σε μία καυτή –από κάθε άποψη- βραδιά στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο Ντέμης Νικολαϊδης έγραψε ιστορία

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η μισή δουλειά είχε γίνει στην Ουγγαρία. Εκεί που η ΑΕΚ είχε σώσει στο τέλος την παρτίδα και με τα γκολ των Νικολαϊδη και Σέμπουε είχε περιορίσει την έκταση της ήττας από τη Φερεντσβάρος σε 4-2. Στη ρεβάνς της Νέας Φιλαδέλφειας, μία μέρα σαν σήμερα του 1998, η Ενωση δεν είχε κανένα πρόβλημα να διασύρει την αντίπαλο της και να γράψει ιστορία.

Βλέπετε, τα τρία γκολ που πέτυχε ο Ντέμης Νικολαϊδης, συνιστούν το πρώτο «κιτρινόμαυρο» χατ τρικ στα κύπελλα Ευρώπης. Η ΑΕΚ μπήκε φουριόζα και ο Νικολαϊδης ήταν απολαυστικός. Με τρία γκολ σε διάστημα 17’ (8’, 12’, 25’) είχε τελειώσει την υπόθεση πρόκρισης και έκανε τους Ούγγρους να τα χάσουν.

Ηταν τόσο επιβλητική η εμφάνιση της ΑΕΚ, που σκόραρε ακόμα και ο Δώνης στο δεύτερο ημίχρονο για την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Αποτέλεσμα, που είχε δώσει λίγο χρόνο ζωής στον Ντράγκοσλαβ Στεπάνοβιτς, η καρέκλα του οποίου στον πάγκο της ΑΕΚ είχε αρχίσει ήδη να τρίζει.

 

nikolaidis1-νικολαιδης savevski-σαβεβσκι stepanovic-στεπανοβιτς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X