Δεκατέσσερα χρόνια χωρίς τον «Πατριάρχη» της ΑΕΚ, τον καπετάνιο Νίκο Γκούμα

Δεκατέσσερα χρόνια χωρίς τον «Πατριάρχη» της ΑΕΚ, τον καπετάνιο Νίκο Γκούμα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

melissanidis-goumas-μελισσανιδης-γκουμαςΗ ιστορία της ΑΕΚ είναι μεγάλη από σημαντικές προσωπικότητες. Παράγοντες που καθόρισαν την ιστορία, διαμόρφωσαν τον μύθο της Ενωσης. Ανάμεσα στα κορυφαία ονόματα, βρίσκεται αναμφίβολα και αυτό του Νίκου Γκούμα. Ο «Πατριάρχης» των παραγόντων της ΑΕΚ, ο σπουδαίος καπετάνιος της «κιτρινόμαυρης» οικογένειας, που «έφυγε» μία μέρα σαν σήμερα το 2001 σε ηλικία 93 ετών. Ο άνθρωπος που προς χάριν του, η ΑΕΚ έδωσε στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας το όνομα του.

Ετσι και αλλιώς, η παραγοντική θητεία του Γκούμα στην ΑΕΚ  είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το γήπεδο. Εκείνος ως πρόεδρος της ομάδας στα δύσκολα χρόνια των δεκαετιών του ’50 και του ’60 (1956-1963), είχε το όραμα για την επέκταση του σταδίου της Νέας Φιλαδέλφειας και της τοποθέτησης εξεδρών. Δουλεύοντας αγόγγυστα, παίρνοντας πρώτα εκείνος το πηλοφόρι και το μυστρί για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα.

Είναι εκείνος που υπό τη διοίκηση του η Ενωση κατέκτησε το πρωτάθλημα του 1963. Από την ΑΕΚ δεν έφυγε ποτέ. Στις αρχές της δεκαετίας του ’90, αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου την κατασκευή του σκέπαστρου πάνω από τη θύρα 18 και προς τιμήν του, η διοίκηση Γενεράκη αποφάσισε τη μετονομασία του γηπέδου. Ο Γκούμας ήταν μαχητής μέχρι την τελευταία στιγμή και δεν έπαψε ποτέ να ασχολείται με την ΑΕΚ.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X