Το μεγάλο φιλικό της ΑΕΚ στη Ρώμη

Το μεγάλο φιλικό της ΑΕΚ στη Ρώμη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια που έλειψε από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, παρέμενε στο προσκήνιο της γηραιάς ηπείρου με τη διεξαγωγή φιλικών τοπ επιπέδου. Οπως αυτά με τη Ρόμα, τη Σεβίλλη και την Ιντερ. Ανάλογη κατάσταση είχε υπάρξει και το καλοκαίρι του 2000, όταν η Ενωση είχε ταξιδέψει στην αιώνια πόλη για ένα φιλικό. Αν και αντιμετώπισε την ομάδα του Τότι και του Μπατιστούτα, που εκείνη τη χρονιά κατέκτησε το καμπιονάτο (και το περασμένο καλοκαίρι είχε φιλοδωρήσει με έξι γκολ τον Ολυμπιακό), η Ενωση στάθηκε πολύ καλά και πήρε ισοπαλία 0-0 στο Ολίμπικο.

Ηταν μία ισοπαλία σε φιλικό που είχε πανηγυριστεί έξαλλα από τον Τύπο και τον κόσμο, κυρίως λόγω της σύγκρισης με όσα είχε κάνει ο Ολυμπιακός. Το αγωνιστικό θράσος και το περίσσιο θάρρος που ζητούσε ο Γιάννης Παθιακάκης από τους παίκτες του είχε εμφανιστεί μέσα σε ένα γήπεδο που ήταν γεμάτο από 70.000 τζιαλορόσι οπαδούς. Η ΑΕΚ δεν κλείστηκε στην περιοχή της και μάλιστα στο πρώτο ημίχρονο είχε 2 – 3 πολύ καλές προσπάθειες και για να ανοίξει το σκορ και δοκάρι σε κοντινό σουτ του Νικολαϊδη.

Φερουζέμ και Καψής είχαν εκμηδενίσει τους επιθετικούς της Ρόμα, Ντελβέκιο, Μοντέλα και Μπατιστούτα, ενώ και ο Ηλίας Ατματσίδης όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί. Στο κέντρο του γηπέδου ο Βασίλης Τσάρτας ήταν η ήρεμη κιτρινόμαυρη δύναμη έχοντας άξιους συμπαραστάτες τους Ζαγοράκη, Ρουίς και Νάβας. Ο Ακης Ζήκος στο ρόλο του αμυντικού χαφ δεν άφησε το αστέρι της γηπεδούχου, Φραντσέσκο Τότι, να πάρει ανάσα. Σημαντική ήταν και η βοήθεια του Πέτκοφ.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X