Να πάρει και έναν…

ΦΩΤΟ από το Ξάνθη-ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ÎÁÍÈÇ - ÁÅÊ (ÖÉËÉÊÏ)Για το φιλικό του Σαββάτου νομίζω πως όλοι μας τα έχουμε πει όλα. Δυο μόνο θέλω να προσθέσω στα γρήγορα, γιατί μου έκαναν εντύπωση. Το πρώτο είναι πως όσοι παίκτες έπαιξαν στην Ξάνθη μπορεί να μην ήταν έτοιμοι (αλίμονο αν ήταν με μόλις 14 προπονήσεις), αλλά ήταν προετοιμασμένοι για να διαχειριστούν το ματς. Το δεύτερο και σημαντικότερο, είναι πως η ΑΕΚ ήταν το αφεντικό σ’ όλο το παιχνίδι. Απέναντι σε μια ομάδα Σουπερλίγκα (δηλαδή μια κατηγορία πιο πάνω) και σαφώς πιο έτοιμη, η ΑΕΚ έκανε παιχνίδι κυριαρχίας. Και αυτό έχει να κάνει με νοοτροπία και όχι με αγωνιστικά δεδομένα. Νοοτροπία που φαίνεται να έχει περάσει ο Δέλλας στους παίκτες από τις πρώτες προπονήσεις και οι παίκτες να την έχουν αφομοιώσει και να την έχουν κάνει κτήμα τους. Και πάμε παρακάτω.

Όπως ήταν αναμενόμενο το πρώτο φιλικό άπλωσε ακόμα περισσότερο την κουβέντα για περαιτέρω μεταγραφική ενίσχυση. Το απολύτως προφανές είναι πως η ΑΕΚ χρειάζεται ένα ακόμα σέντερ φορ. Το λέγαμε και πριν το φιλικό και φάνηκε και στο γήπεδο. Ένα σέντερ φορ με διαφορετικά χαρακτηριστικά απ’ αυτά του Αραβίδη και του Ντακόλ. Βαρύ φορ, που να γεμίζει την περιοχή. Χωρίς απαραίτητα να χρειαστεί αλλαγή το σύστημα για να χωρέσει. Τα είπαμε αυτά. Όλοι οι (καλοί) επιθετικοί χωράνε.

Κατά τα άλλα, θα είμαι ελαφρώς αιρετικός, διότι θα υποστηρίξω πως μια κίνηση απαραίτητη, είναι η απόκτηση ενός στόπερ. Όχι αμυντικό χαφ, που να παίζει και στόπερ. Έναν στόπερ που να παίζει στόπερ και που να είναι έμπειρος και να μπορεί να καθοδηγήσει μια σούπερ μεν, νεανική δε, άμυνα όπως αυτή που υπάρχει τώρα.

Προσέξτε ηλικίες. Αν ξεκινήσει στο τέρμα ο Ανέστης είναι μόλις 23 χρονών. Στο δεξί άκρο της άμυνας βασικός θα είναι ο 23χρονος Μπακάκης και στο αριστερό ο επίσης 23χρονος Σοϊλέδης. Ενώ όσο είναι τραυματίας ο Σοϊλέδης, θα παίζει ο 22χρονος Πεταυράκης. Και για στόπερ υπάρχει ο Κολοβέτσιος που είναι 23, ο Λαμπρόπουλος που είναι 24, ο Σαρρής στα 25 και ο 17χρονος ο Σβάρνας.

Οι περισσότεροι με εμπειρία από Σουπερλίγκα και μάλιστα ως βασικοί. Αλλά σε ομάδες με φανέλα ελαφρύτερη απ’ αυτή της ΑΕΚ. Και ενδεχομένως χωρίς ευθύνη να ηγηθούν της αμυντικής γραμμής. Τώρα όμως κάποιος απ’ αυτούς θα πρέπει να το κάνει. Και η αλήθεια είναι πως στο ματς με την Ξάνθη, φάνηκε να μην βγαίνει κανείς μπροστά για κάτι τέτοιο. Γι αυτό και υπήρχαν στιγμές, λίγες η αλήθεια, που η άμυνα αντέδρασε σπασμωδικά όταν πιέστηκε. Ίσως είναι ακόμα νωρίς. Ίσως στην πορεία και μέσα από την προετοιμασία να προκύψει κάποιος που να έχει τα χαρακτηριστικά του… καθοδηγητή.

Θαρρώ όμως πως καλό για την ΑΕΚ αλλά και για όλους τους (πραγματικά καλούς) νεαρούς παίκτες που έχει στην αμυντική της γραμμή, θα είναι να αποκτηθεί ένας έμπειρος στόπερ. Ένας κεντρικός αμυντικός δίπλα στον οποίο θα αισθάνονται σιγουριά και ασφάλεια, οι άλλοι τρεις της αμυντικής τετράδας. Και ο τερματοφύλακας.

Ακόμα και τα αμυντικά χαφ που θα παίζουν μπροστά στα στόπερ, με εξαίρεση τον Ρόβα που είναι 30άρης, όλοι οι άλλοι νεαροί είναι. Ο Φαγιέ στα 20, ο Κορδέρο ούτε στα 27 ακόμα και ο Ανάκογλου στα 22. Παρεμπιπτόντως, μιας και αναφέρθηκα στα αμυντικά χαφ. Για τον Φαγιέ τα έγραφα και τα ξαναγράφω. Εχει και την τεχνική και την νοοτροπία και την σωματοδομή για να είναι κόφτης. Και όταν έχει δυνάμεις, την κάνει μια χαρά τη δουλειά. Ρωτήστε και τον Ανάκογλου που τον είχε… σκιά του στο περσινό φιλικό. Όταν θα είναι έτοιμος από φυσική κατάσταση, θα είναι σούπερ κόφτης. Ή τουλάχιστον μπορεί να γίνει. Διότι έναν παίκτη 20 χρονών, με τα προσόντα του Φαγιέ, μπορείς να τον δουλέψεις στον ρόλο που έχεις ανάγκη. “Οκτάρια” έχει και τον Κορδέρο και τον Ανάκογλου. Να προσθέσει και έναν Φαγιέ; Για ποιό λόγο. “Εξάρι” προφανώς χρειάζεσαι και ο Φαγιέ με δουλειά (θαρρώ πως) μπορεί να γίνει σούπερ. Αφήστε που υπάρχει και ο Ρόβας, ο οποίος στο φιλικό ήταν πειθαρχημένος και  προσηλωμένος στη δουλειά του.

ΥΓ: Όταν ο Μπρέσεβιτς μπει ξανά στις προπονήσεις και πάρει ρυθμό, μπορεί να συζητάμε αλλιώς για την επίθεση. Αλλά πρώτα να μπει.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X