Από τον Μαλαδένη στον «Γιαννάκη» και με...περιπέτειες το 7άρι στον Μπαρμπόσα

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????Είναι γεγονός, πως ο αριθμός 7 δεν είναι σημειολογικά καθοριστικός για την ΑΕΚ. Στην Ενωση έγινε μύθος το 11, δοξάστηκε το 9, βρήκε σημασία το 10, απέκτησε νόημα το 4. Βέβαια, υπήρξαν και σημαντικοί παίκτες που φόρεσαν τη φανέλα με το 7. Και τώρα, έπειτα από πολλά χρόνια, θα βρει ξανά σημαντικό κάτοχο στο πρόσωπο του Ελντερ Μπαρμπόσα. Ο Πορτογάλος θα δώσει άλλη οντότητα και είναι βέβαιο πως πολλά «επτάρια» θα κυκλοφορούν του χρόνου στο ΟΑΚΑ.

Από τη σεζόν 1997/98 που καθιερώθηκαν στο ελληνικό ποδόσφαιρο οι σταθεροί αριθμοί, η φανέλα με το 7 είχε μόνιμο κάτοχο τον Χρήστο Μαλαδένη. Ο πολυσύνθετος άσος είχε σταθερή επιλογή μέχρι και το 2004 που ολοκλήρωσε την πορεία του στην ΑΕΚ. Αυτός που τον διαδέχθηκε, ήταν ο «Γιαννάκης» ή κατά κόσμον, Αλεσάντρε Σοάρες. Ο Βραζιλιάνος ήρθε από τον ΟΦΗ και τίμησε τη φανέλα της ΑΕΚ, με καταπληκτική πρώτη σεζόν και αξιοπρεπή δεύτερη.

Τη σεζόν 2006/07, η φανέλα με το 7 πήγε στον Ηλία Κυριακίδη. Είναι γεγονός πως τότε έκανε συμμετοχές με την ΑΕΚ, αλλά δεν έφερε πολύ γούρι. Την αμέσως επόμενη σεζόν την πήρε ο Χάρης Παππάς, αλλά ούτε εκεί ευδοκίμησε. Ακολούθησε για μια διετία ο Ισπανός αριστερός μπακ, Χουανφράν, έχοντας αξιοπρεπής παρουσία (με τεράστιο κόστος βέβαια). Το 2010 πήρε το 7 ο Γκερέιρο, δίχως ποτέ να κάνει τη διαφορά, ενώ ο τελευταίος ήταν ο Νίκος Κατσικοκέρης.

Βέβαια, τα σημαντικότερα (πλην Μαλαδένη) 7άρια της ΑΕΚ, ήταν αυτά που είχαν ως σταθερό το νούμερο ακόμα και σε χρονιές που η αρίθμηση ήταν από το 1 ως το 11. Ο Πομώνης για τους παλιότερους, ο Χρήστος Αρδίζογλου στο ξεκίνημα της παρουσίας του, ο Τζίμης Πατίκας και βέβαια ο σημαντικότερος όλων, ο σπουδαίος Τιμούρ Κετσπάγια. Τώρα, το 7 έρχεται ξανά σε σημαντικές πλάτες και αποκτά τη σημασία του.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

soares-σοαρες kyriakidis-κυριακιδης pappas-παππας juanfran-χουανφραν guereiro-γκερειρο katsikokeris-κατσικοκερης ketspagia-κετσπαγια patikas-πατικας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X