Λεφτά υπάρχουν

Βρήκε το πρόβλημα, έχει τη λύση
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

melissanidis-μελισσανιδηςΤώρα που τελείωσε η σπέκουλα για τα «επιχειρηματικά» συμφέροντα και τους…καπιταλιστές που θα έρθουν να αρπάξουν το άλσος, τώρα που διαπιστώθηκε πως είναι κωμικές οι αναλύσεις για τα ατέλειωτα στρέμματα που θα πάρει η ΑΕΚ για το γήπεδο της, βρήκαν τη νέα καραμέλα. Δεν έχει τα λεφτά ο Μελισσανίδης, ψάχνει δικαιολογίες για τα 20 εκατ. ευρώ της περιφέρειας, δεν μπορεί να προχωρήσει. Και όμως, κύριοι. Και σε αυτή τη διαδικασία, η απάντηση είναι ξεκάθαρη και απόλυτη. Συνοψίζεται δε σε μια φράση, που μπορεί να προκαλεί θυμηδία, αλλά αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα: λεφτά υπάρχουν.

Ο Μελισσανίδης ήταν πολύ ξεκάθαρος κατά την τελευταία δημόσια τοποθέτηση του, έστω και αν δεν έλαβε τη διάσταση που θα έπρεπε. Τόνισε πως έχει εξασφαλίσει περίπου το 85% της χρηματοδότησης, πέραν των 20 εκατ. ευρώ από τη χρηματοδότηση της περιφέρειας. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως έχει εξασφαλισμένα περί τα 40 εκατ. ευρώ. Χρήματα που έχει εξασφαλίσει από επώνυμους Ενωσίτες που ήδη έχουν συμπαραταχθεί στην προσπάθεια, άλλους που είναι έτοιμοι να συνεισφέρουν και βέβαια έχει μεγάλο εξασφαλισμένο ποσό από την ονοματοδοσία του γηπέδου.

Υπήρξαν και άλλοι που βιάστηκαν να εκφράσουν αμφιβολίες για τη στάση του Μελισσανίδη αναφορικά με τα χρήματα από την περιφέρεια. Ισως να περίμεναν πως ο Μελισσανίδης θα έλεγε κάτι ανάλογο με την τοποθέτηση για το πρώτο σχέδιο της «Αγίας Σοφίας», όταν σε δική μου ερώτηση για ένα κενό στον προϋπολογισμό, ήταν απόλυτος: «Αν απαιτηθεί παραπάνω ποσό, θα το καλύψω εγώ». Ωστόσο, τώρα δεν θα μπορούσε να ειπωθεί κάτι τέτοιο. Όχι γιατί ο Μελισσανίδης δεν μπορεί να καλύψει το ποσό, αλλά γιατί αυτά τα χρήματα η ΑΕΚ τα δικαιούται. Και δεν θα μπορούσε να δώσει κανένα άλλοθι στη Δούρου και την παρέα της, για να ψάξουν τρόπο να αποφύγουν την απόδοση των συμφωνηθέντων.

Είναι γεγονός, πως όταν υπάρχει μια συμφωνία για χρηματοδότηση εγκεκριμένη από το σύνολο της περιφέρειας, ένα ελάχιστο ποσό σε σύγκριση με τα κονδύλια που θα διατεθούν συνολικά για αθλητικά έργα, δεν αλλάζει. Είναι κωμικό να μιλά η Δούρου για τετελεσμένα που δεν θα δεχθεί, όταν οι σύντροφοι της που συμμετείχαν στη διοίκηση της περιφέρειας, υπερψήφισαν τη χρηματοδότηση. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να τρενάρει την εκταμίευση του ποσού και να δείχνει τυπολατρία, ζητώντας κάθε δικαιολογητικό πριν δώσει τα χρήματα. Αλλά θα τα δώσει τα χρήματα. Αυτό δεν μπορεί να το αλλάξει.

Το συμπέρασμα είναι ξεκάθαρο: σε μία χώρα, σε μία εποχή, που το χρήμα κινεί τα πάντα, η ΑΕΚ έχει εξασφαλίσει το μεγαλύτερο ποσοστό των χρημάτων που θα απαιτηθούν για το πρότζεκτ. Και όταν έχεις το χρήμα, έχεις την κινητήριο δύναμη της διαδικασίας. Και έτσι μπορείς να ξεπεράσεις κάθε εμπόδιο που μπορεί να προκύψει. Η ΑΕΚ έχει τη βούληση, έχει το σχέδιο, έχει το χρήμα και δεν μπορεί να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα. Αλλωστε, σε μια χώρα που ακόμα οι πλειοψηφίες διοικούν και υπάρχει δημοκρατία, σε λίγες ημέρες η ΑΕΚ θα έχει και τον νόμο της. Επειτα, όλα θα πάρουν τον δρόμο τους.

Υ.Γ.: Όταν τον περασμένο χειμώνα σας είχα μεταφέρει την πληροφορία για τον Παναγιώτη Γιαννάκη, δεν μπορούσα να πιστέψω πως θα γίνει πραγματικότητα. Είναι τεράστια υπόθεση για την ΑΕΚ ο εμβληματικός αρχηγός της Εθνικής, μια τεράστια ηθική και αγωνιστική αξία του ελληνικού αθλητισμού, να ηγείται στην προσπάθεια επιστροφής. Αμεσα, η ομάδα δείχνει πως αλλάζει επίπεδο και βάζει πλώρη για ψηλά.

Υ.Γ.1: Χωρίς βιασύνη, έχοντας έναν ολόκληρο μήνα μέχρι την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων, η ΑΕΚ ψάχνει για μεταγραφές. Δεν υπάρχει κανένας λόγος βιασύνης και να μπει σε διαδικασίες που θα πληρώσει ακριβά καταστάσεις που σε λίγες ημέρες θα είναι πολύ πιο βατές. Αρα, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για μια ομάδα που είναι σχηματισμένη κατά το μεγαλύτερο ποσοστό.

Υ.Γ.2: Για τον αγράμματο που με μακαρίζει επί ημέρες: τώρα γύρισα κανονικά.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X