Το Ραμαζάνι του Φαγιέ, οι επίπονες απογευματινές και το φινάλε που πλησιάζει

Το Ραμαζάνι του Φαγιέ, οι επίπονες απογευματινές και το φινάλε που πλησιάζει
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ÐÑÙÔÇ ÐÑÏÐÏÍÇÓÇ ÔÇÓ ÏÌÁÄÁÓ ÔÇÓ ÁÅÊΣτην συντριπτική τους πλειοψηφία τους οι κάτοικοι της Σενέγαλης ασπάζονται ως θρησκεία τον ισλαμισμό. Ο Αμπλαγιέ Φαγιέ από την Σενεγάλη σαφώς και δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση, σε μια τόσο μεγάλη πλειοψηφία στην πατρίδα του (στον αγιασμό που έγινε προ ημερών στα Σπάτα απλά παρακολουθούσε την τελετή πίσω-πίσω). Έτσι, από τις 28 Ιουνίου ο Φαγιέ όπως και όλοι οι μουσουλμάνοι παγκοσμίως γιορτάζουν το φημισμένο Ραμαζάνι, τον ιερό μήνα τους (ο 9ος μήνας του ισλαμικού έτους κατά τον οποίο παραδόθηκε το Κοράνι).

Ωστόσο, αυτό το διάστημα του ενός μηνός είναι ιδιαιτέρως επίπονο, ειδικά για τους αθλητές όπως ο Φαγιέ. Από το πρωί έως τη δύση του ηλίου οι μουσουλμάνοι, δεν τρώνε, δεν πίνουν, δεν καπνίζουν και δεν κάνουν σεξ, ώστε να πετύχουν πλήρη σωματική και πνευματική κάθαρση.

Και όσον αφορά την διατροφή τα πράγματα είναι ιδιαίτερα δύσκολα για τον Σενεγαλέζο που κυρίως στις απογευματινές προπονήσεις δεν φουλάρει στο 100%. Στις πρωινές έχοντας τραφεί και πιεί από το βράδυ ή νωρίς το ξημέρωμα, έχει τις δυνάμεις να ανταπεξέλθει, οπότε το απόγευμα είναι τα… δύσκολα. Για αυτό και ο Τραϊανός Δέλλας πολλές φορές απογεύματα στις διπλές προπονήσεις τον ξεκουράζει σε συγκεκριμένα κομμάτια της.

Το θετικό είναι ότι το Ραμαζάνι ολοκληρώνεται την Δευτέρα 28 Ιουλίου. Κάτι που σημαίνει ότι η δύσκολη περίοδος για τον Φαγιέ τελειώνει και θα μπορεί να αφοσιωθεί στις απαιτητικές προπονήσεις της προετοιμασίας με όλες του τις δυνάμεις.

ΤΑΣΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X