Ψάχνουν ξένο αρχιδιαιτητή στην Σούπερ Λίγκα με αμοιβή 200.000 ευρώ

Ψάχνουν ξένο αρχιδιαιτητή στην Σούπερ Λίγκα με αμοιβή 200.000 ευρώ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

super leahueΜε τη θετική ψήφο των 16 εκ των 18 ΠΑΕ (απείχε η Ξάνθη, απουσίαζε ο Ατρόμητος), το Δ.Σ. της Super Leagueαποφάσισε την Πέμπτη 24/ 7 να προχωρήσει σε αναζήτηση ξένου και πιστοποιημένου από την UEFA πρώην διαιτητή, ο οποίος θα αναλάβει όλη την ευθύνη και την εποπτεία των διαιτητών της μεγάλης κατηγορίας και φυσικά θα κάνει και τους ορισμούς στους αγώνες του πρωταθλήματος.

Ωστόσο, παράλληλα με την παραπάνω απόφαση, πάρθηκε και μία άλλη: στην περίπτωση που δεν βρεθεί το κατάλληλο πρόσωπο από το εξωτερικό, τότε θα επιλεγεί Έλληνας αρχιδιαιτητής! Για τον Έλληνα όμως, θα απαιτηθεί ομόφωνη απόφαση των ΠΑΕ της Super League, πράγμα που ασφαλώς μόνο εύκολο δεν θα είναι…

Η διοίκηση του συνεταιρισμού θα πάρει την Παρασκευή –μέσω ΕΠΟ- μια λίστα με υποψήφιους-πιστοποιημένους από την UEFA (δηλαδή είτε μέλη της επιτροπής διαιτησίας της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, είτε διεθνείς παρατηρητές), θα την μελετήσει και αν προκύψει πρόσωπο που πληροί τις προϋποθέσεις θα προσληφθεί άμεσα.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο πρόεδρος της Super League, Τάκης Αγραφιώτης, «δεν θέλουμε ο ξένος αρχιδιαιτητής να είναι και τελευταίας διαλογής. Πρέπει να δούμε το βιογραφικό του, τι έχει κάνει στην καριέρα του και φυσικά τα χρήματα που θα ζητήσει».

Να σημειωθεί ότι ο ξένος αρχιδιαιτητής αναμένεται να στοιχίζει στη λίγκα τουλάχιστον 200.000 ευρώ το χρόνο.

Αν λοιπόν δεν βρεθεί κάποιος ευρωπαίος που θα είναι προσιτός οικονομικά και θα έχει και τα απαιτούμενα προσόντα, τότε η Super League θα στραφεί σε «ελληνική λύση». Μόνο που, όπως προαναφέραμε, για να επιλεγεί Έλληνας αρχιδιαιτητής θα χρειαστεί ομόφωνη απόφαση των ΠΑΕ.

Ο Τάκης Αγραφιώτης ρωτήθηκε για ποιο λόγο η λίγκα δεν πάει απ’ ευθείας σε συναινετική «ελληνική λύση» και δεν δίστασε να παραδεχτεί: «Καλή ερώτηση είναι αυτή… Καταλαβαίνετε ότι δεν είναι και εύκολο να συμφωνήσουμε σε κάποιον Έλληνα. Υπάρχουν αξιόλογοι Έλληνες στη διαιτησία, αλλά πρώτα απ’ όλα πρέπει να διώξουμε τα σύννεφα της καχυποψίας. Και με τον ξένο αυτό θέλουμε να επιτύχουμε».

Να τονιστεί τέλος, ότι το ζήτημα του ξένου αρχιδιαιτητή της Super League πρέπει να έχει τελειώσει το αργότερο ως την άλλη Τετάρτη 30/7, οπότε και θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΕΠΟ με θέμα τη στελέχωση της νέας ΚΕΔ.

Πηγή: contra

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X