Ελγκέτα: "Στοχεύουμε στην τετράδα, να στηρίξει την ομάδα ο κόσμος"

Ελγκέτα: «Θα παίζουμε πάντα με καρδιά»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

elgetaΣτην Αργεντινή βρίσκεται ο Χόρχε Ελγκέτα. Ο νέος προπονητής της ανδρικής ομάδας βόλεϊ της ΑΕΚ, μίλησε στην επίσημη σελίδα του τμήματος στο Facebook για τη νέα σεζόν, τους στόχους του, τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της “Ένωσης” και έστειλε και το μήνυμα του στον κόσμο του δικεφάλου, καλώντας τον να στηρίξει την ομάδα.

Ο Ελγκέτα είπε πως η ομάδα στοχεύει στην είσοδο της στην τετράδα για να βγει στην Ευρώπη, τόνισε πως τόσο η πρώτη ομάδα όσο και οι ακαδημίες θα δουλεύουν με συγκεκριμένο πλάνο, ώστε να μπορεί η ΑΕΚ να βγάλει παίκτες από τα “σπλάχνα” της και υπογράμμισε πως θα δώσει τον καλύτερο του εαυτό για να φτιάξει μια ομάδα που θα βγάζει καρδιά στο γήπεδο και θα παίζει καλό βόλεϊ.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Πότε έρχεσαι στην Ελλάδα και τι πλάνο έχεις καταστρώσει για την ομάδα;

«Υπολογίζω στις 16 Αυγούστου να είμαι πίσω. Προετοιμασία θα ξεκινήσουμε στις 21 Αυγούστου. Μετά τις 4 Σεπτεμβρίου θα γυρίσουμε στην Αθήνα για να δώσουμε φιλικά, μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου, που θα ξεκινήσει το Λιγκ Καπ».

-Είσαι ευχαριστημένος από τις μεταγραφικές και άλλες κινήσεις που έχει κάνει η ομάδα;

«Αυτά που ζήτησα έγιναν σε μεγάλο βαθμό. Και τους παίκτες που ήθελα, κράτησε η ομάδα κι εκείνους που είχα εισηγηθεί, τους απέκτησε. Ο κύριος Μακρής και η διοίκηση έκαναν πολύ καλή δουλειά στο κομμάτι αυτό. Πιστεύω ότι έχουμε το υλικό για να φτιάξουμε μια πολύ καλή ομάδα».

Τι στόχους βάζεις για τη νέα σεζόν;

«Έχω ξαναπεί ότι η ΑΕΚ είναι μεγάλος σύλλογος. Κι αφού ανήκουμε σε αυτό το σύλλογο δεν μπορούμε παρά να βλέπουμε ψηλά. Όσο πιο ψηλά γίνεται. Επιδίωξή μου θα είναι να κυνηγάμε τη νίκη σε κάθε παιχνίδι, ακόμη και στα παιχνίδια που κάνουμε στις προπονήσεις. Μόνο έτσι θα αποκτήσουμε νοοτροπία νικητή».

-Από τεχνικής άποψης τι καινούργιο να περιμένουμε από την ΑΕΚ του Ελγκέτα;

«Θέλω να παίξουμε άλλο βόλεϊ… Πιστεύω ότι θα είμαστε πολύ δυνατοί στην επίθεση. Έχουμε πολύ υψηλούς παίκτες, οι δυο κεντρικοί μας είναι πάνω από δυο μέτρα, ο πασαδόρος είναι 1.92 μ. Μετά υπάρχουν από πέρσι οι Πέτρογλου, Μαντέκας, Ρουμελιωτάκης, Παγιάν, που είναι πολύ καλοί στο επιθετικό κομμάτι».

-Η ομάδα έχει πέντε νέα πρόσωπα. Πόσος χρόνος θα χρειαστεί για το μοντάρισμα;

«Δεν νομίζω ότι θα μας πάρει πολύ χρόνο για να ταιριάξουμε το παζλ γιατί οι νεοαποκτηθέντες δεν είναι νεαροί. Ξέρουν βόλεϊ και έχουν εμπειρία. Σε ενάμιση μήνα πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι για να παίξουμε το βόλεϊ που θέλουμε».

-Την περασμένη σεζόν δεν υπήρχε μεγάλη πίεση γιατί η ΑΕΚ μόλις είχε ανέβει κατηγορία. Φέτος οι απαιτήσεις είναι αυξημένες. Θα αντέξετε;

«Κάθε χρονιά είναι διαφορετική. Το σημαντικό είναι να πηγαίνεις κάθε φορά κι ένα βήμα παραπάνω. Η ΑΕΚ πρόπερσι πήρε το πρωτάθλημα στην Α2, πέρσι έπαιξε στην Α1 και κατέκτησε το Λιγκ Καπ. Λογικά φέτος θα επιδιώξει κάτι περισσότερο. Δεν νομίζω ότι θα υπάρχει πρόβλημα με τη μεγαλύτερη πίεση, γιατί έχουμε παίκτες έμπειρους σε τέτοιες καταστάσεις».

-Το «παραπάνω βήμα» που μπορεί να φτάσει την ΑΕΚ;

«Πριν από οτιδήποτε άλλο, πρέπει να φτιάξουμε μια καλή ομάδα. Μετά, θα είμαστε σε θέση να μιλήσουμε για συγκεκριμένους στόχους. Θεωρητικά, στοχεύουμε στην τετράδα, ώστε να βγούμε Ευρώπη… Τον πήχη πρέπει να τον έχουμε ψηλά… ΑΕΚ είμαστε… »

-Προσωπικά σε φοβίζει η αποστολή σου;

«Ξέρω ότι οι προπονητές κρίνονται από τα αποτελέσματα. Μπορείς να φτιάξεις την καλύτερη ομάδα, αν όμως δεν πάρεις ένα τίτλο, θα αρχίσει η μουρμούρα από τον κόσμο και η κριτική από τον Τύπο και σε τέτοιες περιπτώσεις η μοίρα του προπονητή είναι γνωστή. Εγώ δεν φοβάμαι. Θα δουλέψω όπως ξέρω. Θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για να φτιάξω μια ομάδα που θα βγάζει στο γήπεδο μεγάλη καρδιά και θα παίζει δυνατό βόλεϊ»

-Η ομάδα θα έχει καινούργιο πασαδόρο. Τι εικόνα μπορείς να μας δώσεις για τον Ίνοσλαβ Κρίνιτς;

«Τον επιλέξαμε από μια λίστα με 3-4 παίκτες. Τον ξέρω, τον έχω δει, έχει παραστάσεις από ξένα πρωταθλήματα, έπαιζε σε Τουρκία, Ρωσία. Είναι υψηλό το επίπεδό του, δεν ήταν τυχαία άλλωστε μέλος της εθνικής Κροατίας. Ο πασαδόρος είναι το 70% στο παιχνίδι μιας ομάδας, αφού όλες οι μπάλες περνούν από τα χέρια του. Πρέπει να είναι σκληρός αλλά και να διαθέτει εξυπνάδα ώστε να διαβάζει το παιχνίδι και να υλοποιεί την τακτική. Το βόλεϊ έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία 10 χρόνια. Η τακτική έχει περάσει στο σερβίς, στην επίθεση, στο μπλοκ, στην άμυνα, παντού».

-Ο κόσμος αναπολεί τον Τόρες. Θα μπορέσουν οι Ανδρεάδης, Μπουρκόφσκι να καλύψουν το κενό του;

«Ο Τόρες είναι πολύ μεγάλος παίκτης και πέρσι έκανε καλό πρωτάθλημα με την ΑΕΚ. Ήθελα να μείνει αλλά εκείνος έβλεπε άλλο δρόμο, τον πήρε τελικά και πήγε στη Γαλλία. Αμέσως μιλήσαμε με τον Ανδρεάδη, που τον γνωρίζω από πολλά χρόνια. Ξέρω τι μπορεί να δώσει… Είμαι πολύ ευχαριστημένος, που θα είναι μαζί μας. Δεν είναι σωστό να κοιτάμε πίσω. Πιστεύω ότι με αυτούς τους παίκτες μπορούμε να παίξουμε και καλή άμυνα και καλή επίθεση. Όμως όλα αυτά θέλουν δουλειά και βέβαια οργάνωση στο τμήμα»

-Ο Μπουρκόφκσι είναι άγνωστος στο ελληνικό κοινό. Πως θα μας τον… σύστηνες;

«Είναι πολύ δυνατός στην επίθεση, όχι τόσο στο μπλοκ. Είναι ψηλός, 2.04 μέτρα, έχει πολύ καλό άλμα και κάνει επίθεση από τα 3.62 μέτρα. Γι αυτά που ζητώ είναι πολύ καλός. Όμως όλα στο γήπεδο θα φανούν…»

-Έχεις πληροφορηθεί τις μεταγραφές των άλλων ομάδων;

«Έχω μια ιδέα για το τι κινήσεις έχουν κάνει… Πιστεύω ότι οι ομάδες θα είναι πιο δυνατές σε σχέση με πέρσι. Ο Ολυμπιακός έχει γίνει ακόμη πιο ισχυρός, λογικό αφού θα παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν ξέρω πως θα εμφανιστεί ο Εθνικός… Εκτιμώ πάντως ότι το πρωτάθλημα θα είναι καλύτερο από το περσινό. Μακάρι οι ανταγωνιστικές ομάδες να είναι 8-9. Για μένα ως προπονητή αυτό είναι καλό, γιατί θέλω δυνατούς αντιπάλους…»

-Σε προβληματίζει το γεγονός ότι η ΑΕΚ έχει δύσκολο πρόγραμμα στην αρχή του πρωταθλήματος;

«Εάν θα είμαστε εμείς καλά, δεν φοβάμαι τίποτα. Αργά ή γρήγορα θα παίξουμε με όλες τις ομάδες. Τουλάχιστον εμείς έχουμε έτοιμο ένα βασικό κορμό. Στο χέρι μας είναι να κάνουμε το δύσκολο πρόγραμμα, εύκολο».

-Εκτός από τη δημιουργία μιας ισχυρής ομάδας τι άλλο στόχο θέτεις ως προπονητής στην ΑΕΚ;

«Είπα στη διοίκηση ότι θέλω να έχουμε ένα βασικό πλάνο, πάνω στο οποίο θα δουλεύει τόσο η πρώτη ομάδα, όσο και οι ακαδημίες έτσι ώστε σε 2-3 χρόνια η ομάδα να αναδείξει νέους παίκτες. Σε αυτό τον τομέα σημαντικό ρόλο παίζει και η έδρα. Να ξέρουμε πόσες ώρες και ποιες θα έχουμε στη διάθεσή μας για προπόνηση.

-Τι μήνυμα στέλνεις στον κόσμο της ΑΕΚ ενόψει της νέας σεζόν;

«Τους καλώ να έρχονται στο γήπεδο, να στηρίζουν την ομάδα κι εμείς από την πλευρά μας, τους δίνουμε την υπόσχεση ότι κάθε φορά θα καταθέτουμε στο παρκέ το 100% για να κερδίζουμε τα ματς και να τους κάνουμε χαρούμενους»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X