Τώρα, τον παίρνει

Τώρα, τον παίρνει
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ÔÆÉÌÐÏÕÑ / ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÁÅÊDJEBBOUR / OLYMPIAKOS - AEKΘα αποφύγω τους περιττούς προλόγους για ένα θέμα, για το οποίο έχουν γραφτεί τα πάντα τον τελευταίο μήνα. Μέχρι και την τελευταία παραμικρή λεπτομέρεια. Μπαίνω κατευθείαν στο ψητό και λέω πως εδώ που έχει φτάσει το θέμα με τον Τζιμπούρ, η ΑΕΚ δεν μπορεί να μην τον πάρει. Τόσο απλά είναι τα πράγματα σε μια υπόθεση πιο περίπλοκη απ’ αυτή του Δημήτρη Μαλτέζου στα «κλεμμένα όνειρα».

Η ΑΕΚ  θέλει έναν παίκτη που μέσα στο γήπεδο θα την τραβάει από την λάσπη και που γενικά η παρουσία του θα υπογραμμίζει την (δεδομένα) χαώδη διαφορά με τις άλλες ομάδες της κατηγορίας. Τέτοιος παίκτης είναι ο Τζιμπούρ.  Χωρίς περαιτέρω ανάλυση, ούτε αράδιασμα αριθμών και κατορθωμάτων. Ξέρουμε όλοι τι (μπορεί να) κάνει μέσα στο γήπεδο. Ο Τζιμπούρ (μπορεί να) είναι η βαρβάτη μεταγραφή που η ίδια η ΑΕΚ έχει δείξει πως θέλει οπωσδήποτε να κάνει φέτος το καλοκαίρι. Είναι η ευκαιρία της, με λίγα λόγια.

Μια ευκαιρία που την κάνει ακόμα μεγαλύτερη, το γεγονός πως ο Τζιμπούρ (δείχνει να) είναι ψημένος να γυρίσει στην ΑΕΚ. Θες διότι του έπεσε βαριά η ιστορία στην Αγγλία και ο τρόπος που εξελίχθηκε; Θες γιατί κατάλαβε πως η Ελλάδα είναι η Ιθάκη του; Θες διότι στους απέραντους λαβυρίνθους του μυαλού του, παραμένει κάτι ανεκπλήρωτο με την ΑΕΚ; Όπως και να έχει, είναι ψημένος να γυρίσει.

Προφανώς στην ΑΕΚ θέλουν να εξασφαλίσουν πως όταν θα τα βρουν με τον Τζιμπούρ, δεν θα εμφανιστεί ούτε η Νότιγχαμ, ούτε κανείς άλλος και θα πει «μιας και τα βρήκατε εσείς, δώστε τώρα και κανένα φράγκο και σ’ εμάς για να αποδεσμεύσουμε τον αθλητή». Προφανώς επίσης, η ΑΕΚ ούτε θέλει, αλλά ούτε πρέπει να περιμένει όλο το καλοκαίρι τον Τζιμπούρ. Αλλά από την άλλη, πρόκειται για ένα μεγάλο κόλπο. Περί αυτού πρόκειται. Πριν μερικούς μήνες, η επιστροφή Τζιμπούρ έμοιαζε ως το πιο τρελό από τα τρελοσενάρια. Επομένως τώρα που μετατράπηκε σε πραγματική κουβέντα, αξίζει και λίγη δουλειά και λίγη υπομονή παραπάνω. Ειδικά από την στιγμή που, όπως υποψιάζομαι, ένας από τους λόγους που η ΑΕΚ άφησε να χαθούν οι ευκαιρίες με Λάζοβιτς και Μρντά, ήταν η προοπτική να προκύψει Τζιμπούρ ελεύθερος και ψημένος για επιστροφή.

Για να μην το απλώνω. Αν η βούλα στα διαζύγιο με τη Νότιγχαμ είναι στο χέρι του Τζιμπούρ (κατά πως λέει ο ίδιος και οι Άγγλοι) και αν όταν η συζήτηση πάει στο οικονομικό οι απαιτήσεις του συνιστούν για την ΑΕΚ απλώς υπέρβαση και όχι κατέβασμα του ουρανού με τα άστρα, τότε η μεταγραφή δεν βλέπω πως δεν θα γίνει.

Και κάτι τελευταίο. Κάποιοι λένε πως ο Κατσουράνης δεν ήρθε λόγω του χαρακτήρα του, ενώ ο Τζιμπούρ θα έρθει παρά τον χαρακτήρα του. Σωστή παρατήρηση. Με μια διαφορά. Άλλο να παλεύεις να ελέγξεις τα αποδυτήρια και άλλο να παλεύεις να ελέγξεις τους δαίμονες σου. Στην δεύτερη περίπτωση σε βοηθούν προσωπικότητες και κλίμα μέσα στην ομάδα. Στην πρώτη… βράστα. Επίσης κρατήστε και πως ο Δέλλας έχει ζήσει αποδυτήρια ΑΕΚ με Τζιμπούρ και ξέρει.

ΥΓ: Τέλειωσε η (πρώτη μου) άδεια. Τέλειωσε το Μουντιάλ. Τέλειωσαν και τα παγάκια στην κατάψυξη. Μήπως τελικά φτάνει το τέλος του κόσμου;

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X