Η αλλαγή στάσης του ΣΥΡΙΖΑ για το γήπεδο και όλο το παρασκήνιο των κρίσιμων ωρών

Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

gipedo62Από το πρωί της Πέμπτης είχε φανεί πως η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το γήπεδο της ΑΕΚ είχε αλλάξει. Η αξιωματική αντιπολίτευση αποφάσισε να πάρει πίσω τη συμφωνία τριών σημείων που είχε κάνει με την Ενωση και να πει όχι σε όλα για το γήπεδο. Όλα αυτά συνέβησαν σε δραματική σύσκεψη της πολιτικής γραμματείας του κόμματος – στην οποία βέβαια δεν συμμετείχε ο Τσίπρας – που αποφάσισε να ακολουθήσει τη σκληρή γραμμή. Ολο το παρασκήνιο, καταγράφεται σε δημοσίευμα της «Αυγής», που αναφέρει χαρακτηριστικά: «Την καταψήφιση του νομοσχεδίου για το Ρυθμιστικό Σχέδιο, στο σύνολό του και κατ’ άρθρο, αλλά και την απόφαση να μην καταθέσει τροπολογίες επί του άρθρου 81, στο οποίο περιλαμβανόταν ρύθμιση για το γήπεδο της ΑΕΚ, αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ με ψήφους 12 έναντι 9. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει “να ανεγερθεί το γήπεδο της ΑΕΚ στα όρια του παραχωρητηρίου στην ερασιτεχνική ΑΕΚ χωρίς καμία επέκταση στο άλσος Φιλαδέλφειας που αποτελεί δασική έκταση, με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, τη λειτουργικότητα της πόλης και των πολεοδομικών κανόνων”. Σημειώνεται ότι το παραχωρητήριο περιγράφει μια έκταση της τάξης των 26,6 στρεμμάτων, η οποία επαρκεί για την ανέγερση του γηπέδου.

Η Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε στην παραπάνω απόφαση μετά από ψηφοφορία δύο προτάσεων: Η πρόταση που πλειοψήφησε, την οποία εισηγήθηκε ο Αλ. Καλύβης εκ μέρους της Αριστερής Πλατφόρμας και την υπερψήφισαν, κατά πληροφορίες, στελέχη της ΚΟΕ, της ΑΝΑΣΑ, αλλά και στελέχη της ΑΡΕΝ, ζητά από την κυβέρνηση να αποσύρει το άρθρο 81 του νομοσχεδίου για το Ρυθμιστικό Σχέδιο και “να επανέλθει μετά το πέρας του διαλόγου με αυτοτελές σχέδιο νόμου για το θέμα του γηπέδου”. Επιπλέον η απόφαση τονίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ, “εφόσον υπάρξει άρνηση να αποσυρθεί το άρθρο 81, δεν θα επιμείνει στη διαδικασία υποβολής τροπολογιών και θα καταψηφίσει το άρθρο 81 μαζί με τα υπόλοιπα άρθρα”. Ακόμη, η απόφαση ξεκαθαρίζει ότι το κόμμα “δεν πρόκειται να αναγνωρίσει τετελεσμένα εφόσον η κυβέρνηση επιμείνει και υπερψηφίσει έναν νόμο – έκτρωμα”, δηλώνει την αμέριστη στήριξη της στον δήμαρχο της πόλης Άρη Βασιλόπουλο και καταδικάζει “τις επιθέσεις και την προσπάθεια επιβολής κλίματος τρομοκρατίας και φόβου στην περιοχή”.

Η πρόταση που μειοψήφησε, την οποία εισηγήθηκε ο Τ. Κορωνάκης εκ μέρους της ΑΡΕΝ, σημείωνε πως “αν η κυβέρνηση επιμείνει στο λάθος και, επομένως, αναλάβει την ευθύνη για ό,τι ακολουθήσει καταθέτοντας το άρθρο 81 ως έχει εντός του σχεδίου νόμου για το Ρυθμιστικό, θα προωθήσουμε από την πλευρά μας την κατάθεση τροπολογίας”, τα βασικά σημεία της οποίας προέβλεπαν: Περιορισμό της δόμησης και κάλυψη με τρόπο που αφενός να εξυπηρετεί την ανέγερση γηπέδου, αφετέρου να μη δημιουργεί περιθώρια περαιτέρω εκμετάλλευσης και τσιμεντοποίησης του χώρου για χρήσεις που δεν σχετίζονται με το γήπεδο. Εξασφάλιση αντισταθμιστικών ωφελημάτων για τον δήμο από τη λειτουργία του γηπέδου και την απομείωση του άλσους που συνεπάγεται, τα οποία είναι νέοι κοινόχρηστοι χώροι πρασίνου, και επιπλέον δημοτικές θέσεις στάθμευσης εντός των ορίων του δήμου. Προάσπιση του δασικού χαρακτήρα του άλσους».

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X