Τα γύρισε ο ΣΥΡΙΖΑ για το γήπεδο της ΑΕΚ και καταψηφίζει τον νόμο για την "Αγιά Σοφιά"

Δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για το γήπεδο της ΑΕΚ με υπονοούμενα για την ερασιτεχνική
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

syrizaΑλλαγή στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το νέο γήπεδο της ΑΕΚ υπάρχει εδώ και λίγες ώρες. Η αξιωματική αντιπολίτευση απομακρύνεται πλέον από τη συμφωνία τριών σημείων που είχε υπάρξει κεντρικά με την Ενωση και περνά σε φάση πλήρους άρνησης για το ρυθμιστικό σχέδιο και την «Αγία Σοφία».

Ενδεικτική είναι η τοποθέτηση της εισηγήτριας του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτης Θεοπεφτάτου, στην επιτροπή της Βουλής που συνεδριάζει για το επίμαχο νομοσχέδιο που, δυο συγκεκριμένα άρθρα του, αφορούν και το γήπεδο της ΑΕΚ “Για το 81 και το 82 τώρα. Η υπόθεση έχει πάρει πια εκρηκτικές διαστάσεις. Από την αρχή είπαμε ότι έχει προβλήματα. Έρχεστε να βάλατε νομοθέτηση με αποχαρακτηρισμό του άλσους. Είχαμε δείξει θετική διάθεση. Με απειλές και τραμπουκισμούς, οι κάτοικοι δεν μπόρεσαν να εκφράσουν την θέση τους. Έτσι είμαστε τελείως αρνητικοί και με το 81 και με το 82»

Η στάση που θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, είχε φανεί ήδη πριν ξεκινήσει καν η τελευταία συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής στη Βουλή. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Νέα», η αλλαγή στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώθηκε χθες το βράδυ, όταν τα μέλη της πολιτικής γραμματείας ψήφισαν ηλεκτρονικά και αποφάσισαν οριακά (με ψήφους 11 έναντι 10) να καταψηφίσουν το ρυθμιστικό σχέδιο και το γήπεδο της ΑΕΚ.

Τα 21 μέλη της πολιτικής γραμματείας είχαν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο προτάσεις: 1) τη σκληρή γραμμή τη καταψήφισης όλου του ρυθμιστικού, την οποία στήριξαν η Αριστερή Πλατφόρμα, η Ανάσα και η ΚOE και 2) ο ΣΥΡΙΖΑ να καταψήφιζε το ρυθμιστικό, αλλά στη συνέχεια θα κατέθεσε δικές του τροπολογίες για να βάλει όρους και προϋποθέσεις κατασκευής του γηπέδου με απώτερο στόχο να μην αποψιλωθεί το άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας. Την εισήγηση έκανε ο Τάσος Κορωνάκης, αλλά στη ψηφοφορία επικράτησε οριακά η σκληρή γραμμή.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ από υψηλόβαθμους αξιωματούχους του ΣΥΡΙΖΑ, με αυτόν τον τρόπο επιχειρείται να κερδίσει η αξιωματική αντιπολίτευση χρόνο για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Ο στόχος τους είναι να απεμπλακεί η ΑΕΚ από το ρυθμιστικό σχέδιο και να έρθει εκ νέου στην ολομέλεια μέσω άλλου νομοσχεδίου. Για πρώτη φορά μάλιστα, εμφανίζονται και παρεμβάσεις ακόμα και για τη χωρητικότητα του γηπέδου, με στελέχη να εκφράζουν ανώνυμα την άποψη για μείωση των θέσεων σε 28.000, ώστε να μην απαιτείται καθόλου χώρος από το άλσος.

ΤΑΣΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X