1982/83: Η λύση σωτηρίας από τον Αρκάδη, η λάμψη του κυπέλλου, τα ματς με την Κολωνία (VIDEO)

1982/83: Η λύση σωτηρίας από τον Αρκάδη, η λάμψη του κυπέλλου, τα ματς με την Κολωνία (VIDEO)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το enwsi.gr σας θύμισε τη σημασία που είχε για την ΑΕΚ η κατάκτηση του κυπέλλου, μια μέρα σαν σήμερα του 1983. Ηταν το φινάλε μιας σεζόν γεμάτη ένταση για την ομάδα, που ξεκίνησε με τις χειρότερες προϋποθέσεις και έκλεισε με «γλυκό» τρόπο. Βλέπετε, τον Ιούνιο του 1982 η ΑΕΚ συνταράσσονταν από διοικητικά προβλήματα. Ο Ανδρέας Ζαφειρόπουλος είχε παραιτηθεί από την προεδρία, διαμαρτυρόμενος για τις σχέσεις με την Ερασιτεχνική, αλλά και το παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η λύση προκειμένου να προχωρήσει η ομάδα, ήρθε από τον Μιχάλη Αρκάδη. Παθιασμένος Ενωσίτης, σταθερός συνεργάτης του Λουκά Μπάρλου, ανέλαβε τη δύσκολη αποστολή. Η ομάδα δεν είχε μεγάλες οικονομικές δυνατότητες στις μεταγραφές, που είχαν ως σπουδαίο όνομα την επιστροφή του Τάκη Νικολούδη από τον Ολυμπιακό. Από τον Πειραιά ήρθε και ο Χρήστος Αρβανίτης, αλλά το πρόβλημα ήταν στην επιλογή του ξένου καθώς ο βετεράνος Αγκελο Κόλεφ αποδείχθηκε…παλαίμαχος.

Η ΑΕΚ επέστρεψε στην Ευρώπη. Σε μια μυθική αναμέτρηση με την πανίσχυρη γερμανική Κολωνία των Λιτμπάρσκι, Σουμάχερ, Αλοφς, η Ενωση αναδείχθηκε ισόπαλη με 3-3. Ωστόσο, λίγο πριν το φινάλε έπεσαν τα φώτα και το ματς επαναλήφθηκε δύο εβδομάδες μετά όπου η ΑΕΚ ηττήθηκε με 1-0. Στη ρεβάνς της Γερμανίας υπέστη βαριά ήττα με 5-0. Ο Ζλάτκο Τσαϊκόφσκι δεν μπορούσε να κουμαντάρει την ομάδα, που είχε πολλές μεταπτώσεις στην απόδοση της: νίκησε με 2-1 τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, συνετρίβη με 5-0 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Το τέλος του «Τσικ» ήταν η ήττα με 3-2 από τον ΟΦΗ στη Νέα Φιλαδέλφεια, σε ματς όπου η ΑΕΚ προηγήθηκε με 2-0! Ανέλαβε υπηρεσιακός ο Νεστορίδης για πέντε ματς και στη συνέχεια ήρθε ο Χέλμουτ Σενέκοβιτς. Η ομάδα βρήκε ισορροπία, διέλυσε με 4-1 τον Παναθηναϊκό και έκανε εξαιρετική πορεία στο κύπελλο, φτάνοντας ως τον τελικό με τον ΠΑΟΚ. Στο πρωτάθλημα όμως, κατέλαβε μόλις την 3η θέση. Πρώτοι σε συμμετοχές ήταν οι Αρβανίτης και Δύντσικος, που έπαιξαν σε 33 ματς.

Η χρονιά είχε και το μεγάλο στόρι της ανανέωσης του συμβολαίου του Θωμά Μαύρου, με τις εξελίξεις να συμβαίνουν ενδιάμεσα των ημιτελικών αγώνων κυπέλλου με τον Ηρακλή. Ο Μαύρος δεν τα βρήκε με τον Ζαφειρόπουλο, αλλά συμφώνησε με τον Κύπριο Τέρη Παναγίδη (με άμεσο συνεργάτη τον Δημήτρη Ρουσσάκη). Εναντι 50 εκατομμυρίων ο Μαύρος ανανέωσε στην ΑΕΚ. Τη μέρα που υπογράφηκε η συμφωνία παραιτήθηκε ο Αρκάδης, σε ακόμα ένα δείγμα του μεγάλου ενωσίτικου χαρακτήρα του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X