Μαύρος στο enwsi.gr : «Μάγκικο κύπελλο για την ΑΕΚ στα πέτρινα χρόνια»

Μαύρος στο enwsi.gr : «Μάγκικο κύπελλο για την ΑΕΚ στα πέτρινα χρόνια»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

MAYROSVLAXOS1983Ένα βράδυ σαν σήμερα πριν 31 χρόνια, στις 29 Ιουνίου του 1983 η ΑΕΚ έφτανε στην κατάκτηση του κυπέλλου κερδίζοντας τον ΠΑΟΚ με 2-0 στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ήταν το πρώτο ματς μάλιστα που έγινε στην Καλογρέζα, ανάμεσα σε ελληνικές ομάδες. Οι κιτρινόμαυροι άνοιξαν το σκορ με τον Μαύρο το 27ο λεπτό ,ενώ ο Βαγγέλης Βλάχος στο 80’ έδωσε το έναυσμα για τρελά πανηγύρια στο ΟΑΚΑ, από 50.000 ΑΕΚτζήδες.

Η Ένωση είχε στον πάγκο της τον Χέλμουντ Σενέκοβιτς και πρόεδρο τον Μιχάλη Αρκάδη. Το κύπελλο αυτό έμεινε στην ιστορία, αφού ήταν και η τελευταία φορά που εμφανίστηκε ομάδα σε τελικό του θεσμού έχοντας στην αρχική ενδεκάδα της μόνο Έλληνες.

Οι κιτρινόμαυροι είχαν παραταχθεί με την εξής ενδεκάδα: Αρβανίτης – Γ εωργαμλής, Παραπραστανίτης, Μανωλάς, Καραγκιοζόπουλος (65′ Τζιράκης),Αρδίζογλου, Μπαλλής, Δίντσικος (65′ Pάντoνιτ), Κώττης, Βλάχος, Μαύρος

 Μαύρος: «Μάγκικο κύπελλο στα πέτρινα χρόνια της ΑΕΚ»

Ο πρωταγωνιστής εκείνης της πορείας , ο Θωμάς Μαύρος μίλησε αποκλειστικά στο enwsi.gr, για τα συναισθήματα που του άφησε η κατάκτηση του κυπέλλου.

«Η ΑΕΚ εκείνα τα χρόνια ζούσε τα πέτρινα χρόνια. Και ευτυχώς που είχαμε εξαιρετική παρουσία στον θεσμό του κυπέλλου, όπου δώσαμε χαρά στον κόσμο μας. Στο πρωτάθλημα δεν τα είχαμε καταφέρει και κακά τα ψέματα δεν ήμασταν η μεγάλη ομάδα του παρελθόντος. Είχαμε μάλιστα τη τιμή να παίξουμε για πρώτη φορά στο Ολυμπιακό Στάδιο. Θέλαμε πολύ να κατακτήσουμε το κύπελλο, γιατί όπως σας είπα και πριν δεν είχαμε καλή παρουσία στο πρωτάθλημα. Μάλιστα είχαμε πέντε χρόνια να κατακτήσουμε τίτλο, αλλά την τελευταία φορά που το καταφέραμε ήταν το 1978 και πάλι απέναντι στον ΠΑΟΚ με το ίδιο σκορ».

Ο Μαύρος μας λέει ότι ο ΠΑΟΚ είχε πολλή καλή παρουσία στο παιχνίδι, χάνοντας πολλές ευκαιρίες. «Είχε πολλή καλή ομάδα ο ΠΑΟΚ. Και μάλιστα είχε χάσει πολλές ευκαιρίες, αλλά εκείνο το βράδυ ήταν πολύ καλός ο Αρβανίτης, ο τερματοφύλακας μας».

Ο μεγάλος άσσος του παρελθόντος θυμάται όλη την πορεία της ΑΕΚ στον θεσμό, όπου είχε πετύχει τα περισσότερα τέρματα. «Ήταν ένα κύπελλο που θα μου μείνει, γιατί στην πορεία μας αντιμετωπίσαμε όλες τις μεγάλες ομάδες εκείνων των χρόνων. Ηρακλή, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Όμως ήταν μάγκικο κύπελλο, γιατί κάναμε μεγάλες νίκες και μάλιστα εκτός έδρας. Ειδικά με τον Ολυμπιακό».

Θυμάμαι στο τέλος του αγώνα με έπιασε ο τότε πρόεδρος του ΠΑΟΚ, ο κ. Παντελάκης και μου είπε «Ρε Θωμά ήμασταν καλύτεροι, αλλά δεν είχαμε εσένα στην επίθεση». Είχε δίκιο ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, αλλά εμείς είχαμε την ουσία και καταφέραμε να φτάσουμε στο κύπελλο».

ΘΟΔΩΡΗΣ ΡΑΛΛΗΣ

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X