Η κίνηση που άλλαξε την ιστορία (VIDEO)

Το καλοκαίρι του 1988 ήταν για την ΑΕΚ σχεδόν απελπιστικό. Η ομάδα έβγαινε από την πιο μαρτυρική σεζόν των «πέτρινων» χρόνων, σε μια περίοδο που είχαν συμβεί τα πάντα: ο Κοσκωτάς είχε στήσει την ΑΕΚ, το πρωτάθλημα χάθηκε ελέω Κιλελέρ και χαρίστηκε στην Λάρισα, ο κόσμος είχε εξαγριωθεί εναντίον του Ανδρέα Ζαφειρόπουλου. Και τότε, ακριβώς μία μέρα σαν σήμερα πριν από 31 χρόνια, ο τότε μεγαλομέτοχος της Ενωσης έκανε την κίνηση που άλλαξε την ιστορία. Ανέθεσε τη διοίκηση της ΑΕΚ στον Στράτο Γιδόπουλο.

Τότε, η είδηση είχε γίνει δεκτή μέσα σε κλίμα γενικής αμφισβήτησης. Βλέπετε, αρχικά είχε γίνει προσπάθεια να εμφανιστεί ως μετοχική αλλαγή. Στην πραγματικότητα, ο Γιδόπουλος (επιχειρηματίας κυρίως νυχτερινών κέντρων και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής) πήρε το μάνατζμεντ της ομάδας και ανέλαβε να την τρέξει διοικητικά. Με μοναδική δέσμευση και «προίκα» από τον Ζαφειρόπουλο, τη συμφωνία για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Ο Γιδόπουλος έδωσε στην ΑΕΚ τον δυναμισμό, τον τσαμπουκά, την πίστη στις δυνατότητες της. Κατάφερε να προστατεύσει την ομάδα σε εποχές που κυριαρχούσε ο βαρδινογιαννισμός. Εφερε τεράστιους ποδοσφαιριστές, όπως τον μεγάλο Μίροσλαβ Οκόνσκι, τον Τόνι Σαβέβσκι, τον Ντανιέλ Μπατίστα, ακόμα και τον Βάιο Καραγιάννη. Και δικαιώθηκε με το πρώτο πρωτάθλημα, το ορόσημο του 1989. Όταν δεν είχε την οικονομική δυνατότητα αποχώρησε, ενώ είχε ακόμα δύο διοικητικές παρουσίες στην ΑΕΚ, δίχως ανάλογη επιτυχία.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X