Χήνας: «Η ΑΕΚ θα παίξει σίγουρα στην Α1»

Οι άνθρωποι πίσω από τον Βαγγέλη Ζιάγκο
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

xinas χήνας γιώργοςΕίναι ο συνδετικός κρίκος ομάδας – διοίκησης σε μια ταραχώδη σεζόν. Ο Γιώργος Χήνας έχει να αντιμετωπίσει τις οφειλές προς όλους τους αθλητές και τους υπαλλήλους (και προς το πρόσωπο του) και αναμφίβολα βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Ως Γενικός Αρχηγός της ΑΕΚ μίλησε σήμερα στο «ΑΡΤ TV» και ξεκαθάρισε ότι η ΑΕΚ θα παίζει στην Α1 τη νέα σεζόν, ενώ συμπλήρωσε ότι μετά την ΓΣ θα συσταθεί και η νέα ΚΑΕ για να αρχίσει και ο σχεδιασμός της ομάδας.

Αναλυτικά όσα είπε ο Χήνας:

«Οι ρόλοι ήταν πολύ διακριτοί στο αγωνιστικό τμήμα, αλλά δυστυχώς αναγκαστήκαμε να κάνουμε κι άλλα πράγματα. Κυρίως προς τη διαχείριση των προσώπων και των δύσκολων καταστάσεων μέσα στη χρονιά για να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η προσπάθεια έγινε κυρίως διοικητικά από τους κύριους Αλεξίου και Κοτσάτο με τα γνωστά προβλήματα όλη τη χρονιά, γιατί είχαν αναλάβει και το κομμάτι της Ερασιτεχνικής και ήταν μεγάλος ο φόρτος και των εργασιών και των οικονομικών επιταγών. Θεωρώ ότι τα καταφέραμε καλά και ότι ήμασταν μία οικογένεια. Για εμένα πάνω από όλα αυτό μετράει σε μία ομάδα. Υπήρξαν και αρνητικές στιγμές, αλλά τα καταφέραμε σε ικανοποιητικό βαθμό».

Για το αν το οικογενειακό κλίμα είναι αρκετό για να αντεπεξέλθει η ΑΕΚ στην Basket League είπε: «Δεν είναι καθόλου αρκετό. Μιλάμε για μία τελείως διαφορετική κατηγορία. Πολλαπλασιάζονται οι ευθύνες, οι απαιτήσεις του κόσμου και οι πρακτικές απαιτήσεις. Νομίζω ότι πρέπει να γίνει μία συνολικότερη οργάνωση σε όλα τα επίπεδα εκτός του αγωνιστικού τμήματος που έτσι κι αλλιώς θα γίνει. Πρέπει να στελεχωθεί η ΚΑΕ με καινούρια άτομα, τα οποία να τρέξουν, να δουλέψουν και να βγάλουν ένα καλό αποτέλεσμα».

Για τις διοικητικές εξελίξεις στην ΑΕΚ είπε: «Δεν είμαι νομικός, αλλά κάποια πράγματα τα γνωρίζω μέσω του κυρίου Αλεξίου, που χειρίζεται την κατάσταση. Δε θέλω να προβώ σε λεπτομέρειες. Μπορώ να σας πω ότι από την Κυριακή (15/6) και μετά θα αρχίσει ουσιαστικά να συστήνεται η νέα ΚΑΕ. Θα προχωρήσει η διαδικασία. Δε θα υπάρξει πρόβλημα με τη συμμετοχή της ομάδας στην Α1. Κάποιες οφειλές αναφέρονται σε παλιές προεδρίες, άλλο ΑΦΜ και εμάς δε μας αφορά. Η ομάδα θα κατέβει κανονικά και θα παίξει στην Α1».

Για τους υποψήφιους χρηματοδότες της νέας ΚΑΕ ΑΕΚ είπε: «Αυτό θα καθοριστεί την Κυριακή. Η Γ.Σ. δεν είναι μόνο για τη σύσταση και την έγκριση της νέας ΚΑΕ. Θα μάθουμε και τα ονόματα των ατόμων που ενδιαφέρονται, γιατί γίνονται κάποιες συζητήσεις του κύριου Αλεξίου με υποψήφιους επενδυτές και νομίζω πως θα  μάθουμε ποιοι θέλουν να ασχοληθούν ενεργά με το τμήμα μπάσκετ γιατί είναι μεγάλη ευθύνη και θέλουμε να ξέρουμε ποιος θέλει να μπει σε αυτό το σχήμα».

Για τις κινήσεις που έχουν γίνει από την πλευρά της διοίκησης εν όψει της νέας σεζόν είπε: «Η αλήθεια είναι ότι πριν καν τελειώσει το πρωτάθλημα της Α2 είχαμε αρχίσει να τρέχουμε κάποια θέματα, κυρίως λειτουργικά. Για γήπεδα, θέματα ένδυσης, θέματα μάρκετινγκ, χορηγικά κομμάτια. Πλέον από Δευτέρα (16/6) μπορούν να γίνουν πράξη αυτές οι κινήσεις γιατί έχουμε χάσει πολύτιμο χρόνο και είμαστε πολύ πίσω».

Για τις δύο τελευταίες σεζόν και τις σερί ανόδους της ΑΕΚ είπε: «Οι επιτυχίες των δύο τελευταίων χρόνων θεωρώ ότι ανήκουν αποκλειστικά στους αθλητές και το προπονητικό επιτελείο, εμείς σαν διοίκηση δεν επιτελέσαμε στο “έργο”. Αν είχα μία ευχή αυτή θα ήταν να μπούμε στην Α1 όλοι μονιασμένοι και οργανωμένοι. Είναι πολύ σημαντικό αυτό».

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΛΥΣΑΝΔΡΑΤΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X