Ζιάγκος: «Με τις οικονομικές εκκρεμότητες δεν μπορώ να προσεγγίσω αθλητές για την Α1»

Ζιάγκος: «Διπλή προσπάθεια στο Λαύριο λόγω των απουσιών μας»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ziagosΟ αρχιτέκτονας της Βασίλισσας τα δύο τελευταία χρόνια μίλησε σήμερα στο «AΡΤ TV» και αναφέρθηκε σε όλους και όλα. Ο Βαγγέλης Ζιάγκος μίλησε τόσο για την περσινή σεζόν, για τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν, για το γηπεδικό πρόβλημα που υφίσταται και κάνει κακό, αλλά και για τη νέα σεζόν και τον σχεδιασμό της Ένωσης για την Α1.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ζιάγκος:

«Η διαχείριση μίας ομάδας με μία τόσο βαριά φανέλα είναι ίσως ο πιο καθοριστικός παράγοντας για να φέρεις εις πέρα μία αποστολή. Αναλογιζόμενοι τη σοβαρότητα αυτού του καθήκοντος ξέραμε ότι η επιτυχία ήταν μονόδρομος. Σε συνδυασμό με την επιλογή ενός ανθρώπινου δυναμικού, το οποίο έπρεπε να πληροί κάποιες συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Να είναι παιδιά με εμπειρία, εκτός από το να έχουν ταλέντο και αγωνιστική ικανότητα, αλλά και με έναν ψυχισμό που να μπορούν να αντεπεξέλθουν σε μία τέτοια κατάσταση. Μάλλον το έργο έγινε πιο εύκολο από ότι ενδεχομένως φαίνεται».

Για τα προβλήματα της ΑΕΚ κατά τη διάρκεια της χρονιάς είπε: «Αν θέλεις να βρεις δικαιολογία αυτό είναι το πιο εύκολο πράγμα. Προβλήματα υπήρξαν πολλά. Διαφορετικού τύπου και διαφορετικής βαρύτητας προβλήματα. Άλλα πιο εύκολα,  άλλα πιο δύσκολα. Το σημαντικό είναι ότι όλοι όσοι ενεπλάκησαν σε αυτήν την προσπάθεια δεν κρύφτηκαν ποτέ πίσω από τα προβλήματα και τα διαχειρίστηκαν. Υπήρχε στο μυαλό όλων η επιτυχία ως μονόδρομος. Ξέραμε ότι δεν υπάρχει περιθώριο “στραβοπατήματος” ή λάθους και ο καθένας έβγαλε τον καλύτερό του εαυτό και αυτό είναι το σημαντικότερο γιατί σε πραγματικά συνθήκες δύσκολες όλοι πέρασαν από πολύ δυνατές εξετάσεις. Δοκιμάστηκαν σχέσεις, ικανότητες και τεχνογνωσία. Το γηπεδικό σαφώς αποτελεί πρόβλημα, γιατί αποτελεί την απαρχή στη σχέση μίας ομάδας. Πρέπει να κάνεις έναν προγραμματισμό. Να ξέρεις που θα αγωνίζεσαι, τις ώρες προπόνησης και τεχνικά θέματα. Σαφώς ήταν για εμάς ένα σοβαρό πρόβλημα».

Για τους στόχους της ΑΕΚ εν όψει της νέας σεζόν είπε: «Πλέον στον επαγγελματικό αθλητισμό τα πράγματα είναι πάρα πολύ συγκεκριμένα. Σε επίπεδο Α1 σχεδόν όλα είναι συνάρτηση των οικονομικών δυνατοτήτων και στόχων που θέτει η διοίκηση. Η ΑΕΚ σαφώς είναι μία ομάδα η οποία οφείλει και είναι “καταδικασμένη” να πρωταγωνιστεί είτε μιλάμε για το ποδόσφαιρο, είτε για το σκάκι. Για εμάς πρωταρχικός στόχος είναι η υγεία της ομάδας γιατί είμαι από τους τυχερούς ανθρώπους που έζησαν την ομάδα όταν δεν είχαμε βάλει ταβάνι στις προσδοκίες μας και μάλλον αυτό το πληρώσαμε. Όλοι θέλαμε να πρωταγωνιστήσει η ομάδα. Δεν επέστρεψε για να φυτοζωεί, ούτε για να παλεύει για την παραμονή. Θέλουμε να πρωταγωνιστήσει. Όλοι έχουμε την πεποίθηση ότι με ένα νοικοκυρεμένο μπάτζετ, χωρίς σπατάλες, υπερβολές και μεγάλα λόγια, αλλά με κινήσεις εύστοχες, με ουσία, με χαμηλούς τόνους πιστεύω η ομάδα θα επιστρέψει με αργά και σταθερά βήματα στην κορυφή».

Για τον σχεδιασμό της νέας σεζόν είπε: «Από τη στιγμή που ακόμα το “τοπίο” δεν είναι ξεκάθαρο όσον αφορά ποιες θα είναι οι πραγματικές οικονομικές δυνατότητες της ομάδας, δε μπορείς να κάνει ξεκάθαρα βήματα στον σχεδιασμό».

Στη συνέχεια ανέφερε τα τρία δεδομένα στα οποία θα πρέπει να “ισσοροπήσει” η ΑΕΚ για τον σχεδιασμό της: «Είμαστε αναγκασμένοι να ισορροπήσουμε ανάμεσα σε τρία δεδομένα. Το ένα είναι ότι πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί και πρέπει να φτιάξουμε ένα σύνολο το οποίο να διεκδικεί τη νίκη κάθε Σαββατοκύριακο, το δεύτερο είναι ότι είμαστε μία ομάδα που θέλει να δώσει προτεραιότητα στο ελληνικό στοιχείο. Πιστεύουμε πάρα πολύ στο ελληνικό ταλέντο και δυνατότητες. Το τρίτο είναι τα θέλω του κόσμου».

Για τις ακαδημίες της ΑΕΚ είπε: «Η ΑΕΚ υπήρξε ένα από τα κορυφαία σχολεία μπάσκετ στην Ελλάδα. Ήταν πρότυπο σχολείο μπάσκετ. Μία ομάδα η οποία παρήγαγε παιδιά που κοσμούν με την παρουσία τους το ελληνικό μπάσκετ. Η παραγωγική διαδικασία διακόπηκε βίαια με την κατεδάφιση του “Γεώργιος Μόσχος”. Η ομάδα υπήρξε αθίγγανη μέχρι και αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Με μαθηματική ακρίβεια βλέπαμε ότι η παραγωγική διαδικασία θα φτάσει σε ένα τέλμα. Όπως και έγινε. Μία ακαδημία με 400-450 παιδιά αυτή τη στιγμή έχει 20-25-30 παιδάκια και σε ένα γήπεδο στο οποίο ουσιαστικά είναι φιλοξενούμενη. Έγινε μία προσπάθεια πέρυσι με την πρόσληψη του Αχιλλέα Δεμέναγα, τον οποίο θεωρούμε έναν από τους κορυφαίους τεχνικούς στο κομμάτι της παραγωγής και με ένα πρόγραμμα που θα το ζήλευαν κορυφαία κλαμπ στην Ευρώπη. Τελικώς όμως έμεινε στα χαρτιά κυρίως λόγω γηπεδικού προβλήματος».

Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει με τους παίκτες που θέλει να κρατήσει στην ΑΕΚ είπε: «Δε μπορώ να προσεγγίσω έναν αθλητή για να του ζητήσω να παραμείνει στην ομάδα, από τη στιγμή που υπάρχουν απέναντί του εκκρεμότητες. Είναι επαγγελματίες που ζουν από αυτό. Άρα θέλουν να ξέρουν τα ακριβή δεδομένα που αφορούν κυρίως τις οφειλές τους και μετά της επόμενης χρονιάς. Υπάρχει και το ηθικό κομμάτι που ένας αθλητής ψυχικά και σωματικά βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα μετά από μία τέτοια χρονιά αν έχεις εκκρεμότητες απέναντί τους δεν έχεις και την ψυχολογία να τους πλησιάσεις και να τους μιλήσεις για την επόμενη χρονιά».

Για το αν είναι έτοιμος να αναλάβει την ΑΕΚ στην Basket League είπε: «Θα δανειστώ μία φράση του Γιώργου Μπαρτζώκα: “Αν φοβάσαι δεν έχεις θέση σε αυτόν τον χώρο”. Είναι η δουλειά μου, είναι το επάγγελμά μου, δεν ήρθα φυτευτός σε αυτήν την κατάσταση. Το βάρος της ευθύνης είναι τεράστιο. Από την άλλη έχω πλήρη επίγνωση του που βρίσκομαι και του τι έχω να διαχειριστώ. 100% έτοιμος με την έννοια του ότι τα ξέρει όλα δεν είναι κανένας. Βελτιωνόμαστε όλοι χρόνο με τον χρόνο όσοι αγαπάμε τη δουλειά μας και σεβόμαστε τον εαυτό μας και αυτό που κάνουμε, για να γινόμαστε κάθε μέρα και καλύτεροι. Όσο αφορά την ανάληψη αυτής της ευθύνης, αισθάνομαι έτοιμος.

Η ΑΕΚ έχει μπασκετικό κοινό και βιώσαμε την “παγωμάρα” του κόσμου και την αποχή με την απόφαση να αγωνιστεί η ομάδα στη Β Εθνική. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο όχι μονό για τους φιλάθλους, αλλά και για τα ελληνικά δεδομένα γιατί πρόκειται ένα από τα ιστορικότερα σωματεία. Το δικαιολογήσαμε, το αποδεχτήκαμε και ο δρόμος ήταν αρκετά μοναχικός, τη πρώτη χρονιά. Όταν άρχισε να βλέπει ότι πράγματι εδώ γίνεται κάτι σοβαρό, κάτι υγιές και αξίζει τον κόπο και ξαναζεστάθηκε η στάση του κόσμου με το τμήμα ο ρυθμός με τον οποίο προχωρούσε όλο αυτό αυτομάτως αυξήθηκε. Ο κόσμος έδωσε ώθηση στο τμήμα και θέλω να τον ευχαριστήσω. Οι επιτυχίες θα έρθουν. Η ΑΕΚ θα ξαναπρωταγωνιστήσει. Αυτό είναι το πεπρωμένο της και ο προορισμός της, αλλά θέλει υπομονή από όλους, σοβαρότητα, δουλειά και βήμα-βήμα».

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΛΥΣΑΝΔΡΑΤΟΣ

 

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X