Ηρθε για να βγάλει νέους «Μανωλάδες»

Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

manolasΗταν θέμα χρόνου. Και βούλησης. Η ΑΕΚ δεν έχει την πολυτέλεια να έχει εκτός της οικογένειας της μια προσωπικότητα όπως ο Στέλιος Μανωλάς. Γνωρίζω πως ο Μελισσανίδης ξεκίνησε την κουβέντα από το περυσινό καλοκαίρι. Υπήρξαν ζητήματα και η μεγάλη επιστροφή καθυστέρησε. Αλλά ήταν νομοτελειακό να συμβεί. Ο Μανωλάς επιστρέφει σπίτι του. Η σημαία ανεβαίνει ξανά στον ιστό της. Όχι με διακοσμητικό ρόλο, αλλά σε κομβικό πόστο.

Η ΑΕΚ θέλει να βγάλει νέους Μανωλάδες και απευθύνθηκε σε έναν προπονητή που πέραν της τεράστιας ιστορίας εντός της ομάδας, έχει την τεχνογνωσία, το μεράκι και την εμπειρία να διαχειριστεί την κατάσταση. Γιατί ο Μανωλάς ξέρει καλά πως μπορούν να βγουν παιδιά από την ομάδα νέων της Ενωσης, πως θα «ποτιστούν» με λογική πρωταθλητισμού, πως θα είναι έτοιμοι για τη φανέλα της ΑΕΚ. Ξέρει όσο ελάχιστοι πόσο βαριά είναι η φανέλα.

Ο Μανωλάς ανήκει στη γενιά που έβγαλε ο μεγάλος Φράντισεκ Φάντροκ. Στα τέλη της δεκαετίας του ’70, όταν η έννοια της Ακαδημίας φάνταζε…εξωτική στην Ελλάδα. Βγήκε μια σπουδαία φουρνιά, με τον Μανωλά και τους Βλάχο, Γεωργαμλή, Οικονομόπουλο, Στυλιανόπουλο. Απαντες έκαναν καριέρα με την ΑΕΚ. Ο Στέλιος, μόνο με την ΑΕΚ. Στα εύκολα και κυρίως στα δύσκολα. Σημείο αναφοράς.

Η ΑΕΚ δεν επέλεξε τον Μανωλά μόνο γι’ αυτό. Πήρε έναν προπονητή που έχει θητεύσει επί χρόνια στις μικρές εθνικές ομάδες. Ηταν πρώτος προπονητής στην Εθνική Ελπίδων, ήταν τεχνικός διευθυντής των τμημάτων υποδομής και τους καρπούς εκείνης της δουλειάς δρέπει σήμερα το ελληνικό ποδόσφαιρο σε μεγάλο βαθμό. Μέλη εκείνης της γενιάς ήταν παίκτες όπως οι Μόρας, Τοροσίδης, Καρνέζης, Σαλπιγγίδης, Τζιόλης και άλλοι, που ακόμα πρωταγωνιστούν στο ποδόσφαιρο.

Η ΑΕΚ έχει συνηθίσει πολλάκις κατά το παρελθόν να τρώει τα παιδιά της. Ο κόσμος της ΑΕΚ πολλές φορές αποπροσανατολίστηκε σκόπιμα από ανίκανους παράγοντες, καφενειακού τύπου σχολιαστές και άσχετους με την ιστορία του συλλόγου ανθρώπους. Διάβασα χθες με προσοχή τα σχόλια σας, άκουσα πολλά. Εκτιμώ, πως τα περισσότερα συνδέονται με λανθασμένη πληροφόρηση και σπέκουλα που στόχο έχει να αλλοιώσει την πραγματικότητα.

Τι χρεώνουν πραγματικά όλοι οι Ενωσίτες στον Μανωλά; Την αδυναμία του να επιβληθεί στον ανιψιό του, όταν δελεάστηκε από τον Ολυμπιακό. Τεράστιο λάθος κατά την άποψη μου, πρώτα απ’ όλα για την ιστορία της ΑΕΚ και τον ίδιο τον Μανωλά. Ακουσα με προσοχή τον ίδιο πολλές φορές να τονίζει πως δεν μπορούσε να κάνει κάτι. Πως δεν ήταν ο γιος του, αλλά ο ανιψιός του. Η πίκρα μένει. Αλλά όσο και αν πονά η εικόνα του Κωστάκη με τα κόκκινα, αυτό δεν αλλοιώνει όσα έκανε ο Στέλιος με τα κιτρινόμαυρα.

Για αστεία θέματα που αφορούν την…απουσία του από προετοιμασίες και άλλες γραφικότητες, δεν αξίζει να ασχολείται κάποιος. Όταν έχεις στην οικογένεια σου τον άνθρωπο που έδωσε οντότητα στη θέση του αμυντικού, που έκανε μύθο τη φανέλα με το 4, που έπαιξε για μια ζωή με την ομάδα που αγάπησε, δεν δικαιούσαι να ασχολείσαι με μικρότητες. Για όσους έχουν μεγαλώσει στα δύσκολα χρόνια του ’80, στη μαγεία του ΄90, ο Στέλιος είναι πάντα εκεί. Να βγάζει την κεφαλιά του Ντέταρι, να αρπάζει τον Νινιάδη, να δίνει το σύνθημα στον κόσμο, να κυνηγάει τον Μπάκα, να σηκώνει τίτλους. Και ο Στέλιος είναι πάλι εδώ.

Υ.Γ.: Για τα μεταγραφικά, έχω ένα σχόλιο. Παρατηρώ μια συγκλονιστική απαξίωση για τις μεταγραφές και αμφισβήτηση για τα χρήματα που θα διαθέσει ο Μελισσανίδης. Οποιος τα γράφει μάλλον αγνοεί πως η ΑΕΚ έχει ήδη δώσει πάνω από 2 εκατ. ευρώ. Πως η ΑΕΚ τη νέα σεζόν θα παίξει με τους Τράχωνες και την Ερμιονίδα. Πως ο Μαρινάκης του Τσάμπιονς Λιγκ έφερε έναν αχαρτογράφητο Αρμένιο, την ώρα που ξεπουλάει και τα δοκάρια. Πως ο Παναθηναϊκός έκανε πρώτη μεταγραφή τον (πολύ καλό και χρήσιμο) Μπούρμπο. Πως ο ΠΑΟΚ διαπραγματεύεται την επιστροφή του Μαλεζά. Σκεφτείτε τα όλα αυτά και μετά συζητάμε ξανά για καβούρια και δαγκάνες.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X