Σήμερα ή αύριο η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή

Σήμερα ή αύριο η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

unnamedΠερίπου μία ώρα διήρκησε η απολογία της ΑΕΚ στον Αθλητικό Δικαστή για όσα έγιναν στον 3ο τελικό της Α1 χάντμπολ κόντρα στον Διομήδη Άργους. Η Ένωση είχε να αντιμετωπίσει ένα πολύ «βαρύ» κατηγορητήριο που την… σπρώχνει προς την απευθείας απονομή του τίτλου στον Διομήδη Άργους. Οι άνθρωποι της Ένωσης (Αλεξίου, Κατσαδήμας, Σταματιάδης, Μαύρος) υποστήριξαν και με ντοκουμέντα απέδειξαν ότι την κύρια ευθύνη για τα επεισόδια και το γεγονός ότι κινδύνευσαν ζωές την έχει η αστυνομία, κάτι το οποίο τόνισε και η ΟΧΕ και οι παρατηρητές στις ανακοινώσεις-εκθέσεις τους.

Σήμερα εντός της ημέρας ή αύριο αναμένεται η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή για την τύχη του αγώνα με τρία σενάρια. Ή να δοθεί ο τίτλος στον Διομήδη Άργους, ή να γίνει το ματς δίχως κόσμο ή να γίνει με φίλους της ΑΕΚ στο Ολυμπιακό κλειστό των Λιοσίων (εκεί που έγινε ο τελικός του Κυπέλλου).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ENWSI.GR ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ:

16:10 Ολοκληρώθηκε η απολογία της ΑΕΚ στον Αθλητικό Δικαστή. Η απόφαση του για την τύχη του αγώνα, αναμένεται να βγει σήμερα ή αύριο.

16:09 Αλεξίου: «Κ.Πρόεδρε ζητάμε να αποδειχθεί το πραγματικό γεγονός. Ότι η ΑΕΚ δεν έχει υπαιτιότητα. Οι αγώνες που κρίνουν πρωταθλήματα πρέπει να γίνονται μέσα στο γήπεδο»

16:08 Σταματιάδης: «Αν αποφασίσετε να γίνει το παιχνίδι με κόσμο θα πάμε να παίξουμε στα Λιόσια. Αν αποφασίσετε χωρίς κόσμο δεν έχουμε πρόβλημα που θα γίνει»

16:07 Αλεξίου: «Στον τελικό Κυπέλλου που είχε γίνει στα Λιόσια δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό»

16:07 Αθλητικός Δικαστής: «Αν αποφασιστεί να ξαναγίνει το ματς και να μην υπάρξει μηδενισμός, που θα γίνει το ματς;»

16:06 Μαύρος: «Η ΑΕΚ δεν είναι σωματείο που εκτρέφει ταραξίες. Έχει εκατοντάδες παιδάκια στις ακαδημίες του χάντμπολ. Και αν πάρει το πρωτάθλημα θα έχει πετύχει ρεκόρ δύο συνεχόμενα νταμπλ. Είναι κρίμα αυτό που έγινε γιατί η ΑΕΚ πραγματικά προσπάθησε να προστατεύσει το άθλημα»

16:05 Κατσαδήμας: «Τα επεισόδια ήταν περιορισμένης μορφής. Όλοι οι εμπλεκόμενοι λένε ότι έγινε μέσα η ρίψη των χημικών και μόνο η αστυνομία ότι έκανε χρήση χημικών εκτός γυμναστηρίου.  Η ΑΕΚ μπορεί να κατηγορηθεί μόνο για απώθηση και για τα όσα αντικείμενα πετάχτηκαν στο γήπεδο μετά το δακρυγόνο. Ζητάμε να τιμωρηθούμε μόνο με επίπληξη»

15:55 Τώρα προσκομίζει η ΑΕΚ φωτογραφίες με τον κόσμο της να βγαίνει τρέχοντας εκτός γηπέδου

15:53 Μαύρος: «Λένε οι αστυνομικοί ότι αποφασίσαμε να τους απομακρύνουμε χωρίς χρήση δακρυγόνων και χωρίς βία τους απομακρύναμε. Έγινε στη συνέχεια μια συμπλοκή στην Πατησίων. Πουθενά δε λένε ότι υπήρξαν συμπλοκές μέσα στο γήπεδο».

15:51 Μαύρος διαβάζει έκθεση παρατηρητή: έγινε χρήση δακρυγόνου από την αστυνομία εντός γηπέδου και ακολούθησε σύρραξη. Δεχόμαστε ότι υπήρξε απάντηση στο δακρυγόνο με ρίψη καθισμάτων. Κακώς έγινε, αλλά δεν θα έπρεπε να κληθούμε με τα συγκεκριμένα άρθρα».

Μαύρος διαβάζει έκθεση δεύτερου παρατηρητή: «Αποχωρήσαμε λόγω των χημικών εντός γηπέδου»

15:47 Κατσαδήμας: «Η Ομοσπονδία χάντμπολ με ανακοίνωση της εκτιμάει ότι έγιναν λάθος χειρισμοί από αυτούς που όφειλαν να επαναφέρουν την τάξη»

15:41 Με βάση τα συγκεκριμένα άρθρα η ΑΕΚ κινδυνευει με: 1) αποκλεισμό έδρας 5 ματς και 60 χιλ.ευρω πρόστιμο, 2) 1-12 αγωνιστικες τιμωρία, 3) μηδενισμός στον αγώνα

15:40 Η ΑΕΚ έχει κληθεί και κατηγορείται για τα άρθρα 3,10 και 12.

15:37 Τώρα οι άνθρωποι της ΑΕΚ δείχνουν στον Αθλητικό Δικαστή σε VIDEO από τα επεισόδια τι έγινε και το ντου της αστυνομίας.

15:36 Σταματιάδης: «Μετά από λίγη ώρα μπήκε στα αποδυτήρια ο πρόεδρος της ΟΧΕ και είπε ότι ο Υπουργός κ.Ανδριανός αποφάσισε να αναβληθεί το παιχνίδι. Είναι από τις περιπτώσεις που δεν μπορείς να βρεις το δίκιο σου»

15:34 Κατσαδήμας:  «Ναι, αλλά όλοι οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι στις εκθέσεις τους λένε ότι έπεσαν μέσα τα δακρυγόνα»

15:33 Αθλητικός Δικαστής: «Η αστυνομία λέει ότι το έριξε έξω το δακρυγόνο»

15:30 Σταματιάδης: «Ως μέλος του ΔΣ της ΟΧΕ και Υπεύθυνος Ασφαλείας του αγώνα. Από το τέλος του 2ου ματς η ΑΕΚ ψάχτηκε να γίνει το ματς στο κλειστό της πάλης που χωράει 7.000 κόσμο. Δεν ήταν διαθέσιμο όμως. Και έτσι η Κυψέλη ήταν μονόδρομος. Έξω από το γήπεδο υπήρχαν περίπου 120 άτομα με διαρκείας. Ενώ υπήρχε διαθεσιμότητα η αστυνομία είπε δεν μπαίνουν άλλοι μέσα. Εκεί δημιουργήθηκε αναταραχή. Αφού τους έδιωξαν, μέσα στο γήπεδο ήταν από τις ωραιότερες ατμόσφαιρες που υπήρχαν ποτέ. Δημιουργήθηκε αψιμαχία στην εξέδρα και ήρθε μια διμοιρία των ΜΑΤ οι οποίοι θεώρησαν ότι κινδυνεύουν. Αμέσως έριξαν δύο δακρυγόνα έξω από το κυλικείο. Οι αθλητές της ΑΕΚ αμέσως και οι προπονητές κ εγώ τους λέμε τι κάνετε; Αυτό κράτησε 20 δευτερόλεπτα με ένα λεπτό. Με τον κόσμο να τρέχει παντού. Παιδάκια χτύπησαν από το ΜΑΤ που χτυπούσαν ανεξέλεγκτα. Το πολύ δύο λεπτά κράτησε αυτό. Κάποια στιγμή τελειώνει αυτό. Αποσυρόμαστε μέσα στα αποδυτήρια για να δούμε τι θα γίνει. Η πρώτη τοποθέτηση είναι να περιμένουμε μια ώρα για να καθαρίσει η ατμόσφαιρα και να γίνει το ματς

».

15:25 Αθλητικός Δικαστής: «Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Έχω πάει σε γήπεδο. Ξέρω ότι δεν είναι Εκκλησία, αλλά όχι να πλακώνονται μέσα στο γήπεδο».

15:24 Αλεξίου: «Κανονικά θα έπρεπε 1,5 ώρα από τη στιγμή που έφυγαν οι διαιτητές να ελεγχθεί αν υπάρχουν οι συνθήκες να γίνει το ματς. Στις 20:20 μάλιστα ο κ. Ανδριανος πήρε απόφαση να αναβληθεί το ματς. Επαναλαμβάνω ότι η θέση της ΑΕΚ είναι ότι η διακοπή δεν προκλήθηκε από τους φιλάθλους της ομάδας μας, αλλά από τα χημικά που έριξαν οι αστυνομικοί».

15:21 Μαύρος: «Κανονικά θα έπρεπε να ήμασταν εδώ ενώπιων σας για το άρθρο 9, που αφορά επεισόδια όχι ιδιαίτερης βαρύτητας. Και τιμωρείται με απλή επίπληξη. Ο λόγος που το λέω είναι επειδή υπήρξαν επεισόδια ελαφριάς μορφής. Αν δεν είχε πέσει το δακρυγόνο δε θα είχε γίνει τίποτα και θα είχε αρχίσει το ματς. Θα ερχόμασταν εδώ μετά το ματς για απλή επίπληξη. Γι αυτό ζητάμε να πέσει το κατηγορητήριο. Όλα προκλήθηκαν από τη συμπεριφορά των αστυνομικών αρχών. Έχω εξουσιοδότηση από φιλάθλους να καταθέσω μήνυση εναντίον των αστυνομικών!  Μήνυση προτίθεται να κάνει και η ΑΕΚ για απόπειρα σωματικών βλαβών.

15:18 Αλεξίου: «Η αιτία για τα επεισόδια είναι αποκλειστικά η χρήση δακρυγόνου σε κλειστό χώρο. Αυτό προκάλεσε την αναβολή του ματς. Όχι τα επεισόδια»

Η ΑΕΚ αρχικά ζήτησε να αναβληθεί η εκδίκαση αν θεωρεί ο πρόεδρος ότι έπρεπε να βρεθούν εδώ είτε οι διαιτητές είτε οι ανθρωοοι της Ομοσπονδίας Χάντμπολ

15:15 Στον Αθλητικό Δικαστή βρίσκονται ο πρόεδρος της ΑΕΚ Αλέξης Αλεξίου, ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Κατσαδήμας (αμφότεροι είναι και δικηγόροι της Ένωσης), ο έφορος Κώστας Σταματιάδης και ο δικηγόρος Γιάννης Μαύρος.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X