1972/73: Η αναλαμπή της Λίβερπουλ σε μία καταστροφική σεζόν (VIDEO + ΦΩΤΟ)

1972/73: Η αναλαμπή της Λίβερπουλ σε μία καταστροφική σεζόν (VIDEO + ΦΩΤΟ)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

papaioannou-liverpool-παπαιωαννου-λιβερπουλΗ αναμέτρηση με την Παναχαϊκή στη Νέα Φιλαδέλφεια και η ισοπαλία με 1-1 (μια μέρα σαν σήμερα του 1973, έγραψε τον επίλογο για την ΑΕΚ στην περίοδο 1972/73. Μια χρονιά καταστροφή για την Ενωση, που δεν μπόρεσε να διεκδικήσει ούτε το πρωτάθλημα, ούτε το κύπελλο. Το χειρότερο δε ήταν, πως στη διάρκεια εκείνης της σεζόν η ΑΕΚ γνώρισε ήττες και στα τέσσερα ντέρμπι με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, κάποιες εκ των οποίων ήταν ιδιαίτερα βαριές.

Το καλοκαίρι του ’72, σε καταστάσεις οικονομικής δυσπραγίας, η ΑΕΚ προσπάθησε να ενισχυθεί με τη μόδα των «ελληνοποιημένων» από τη Λατινική Αμερική. Οι «κιτρινόμαυροι» επέλεξαν τέσσερις Αργεντινούς, εκ των οποίων μόνο ο Ερέα βοήθησε. Οι Ζέερ και Βισέντε έπαιξαν λίγο, ενώ ήρθε και κάποιος Λούνα που δεν έπαιξε ποτέ. Την ίδια στιγμή, από την Ενωση αποχώρησαν σπουδαίοι ποδοσφαιριστές όπως οι Βεντούρης, Σεραφείδης και Σκευοφύλακας. Προπονητής της ΑΕΚ ήταν ο Μπράνκο Στάνκοβιτς μέχρι την 18η αγωνιστική, αλλά τον διαδέχθηκε ο Βορειοϊρλανδός Μπίλι Μπίγκαμ.

Φωτεινή εξαίρεση στη σεζόν οι αναμετρήσεις με τη μεγάλη Λίβερπουλ για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Οι «κιτρινόμαυροι» πάτησαν στο θρυλικό Ανφιλντ, αλλά αποκλείστηκαν με δύο ήττες. Στο πρωτάθλημα η ΑΕΚ κατετάγη 5η πίσω ακόμα και από την Παναχαϊκή. Πρώτος σε συμμετοχές ήταν ο Τανίδης με 31 ματς, ενώ πρώτοι σκόρερ ήταν οι Δανδέλης, Νικολαϊδης, Παπαϊωάννου με 7 γκολ. Αδοξη ήταν και η πορεία στο κύπελλο, όπου ήρθε ο αποκλεισμός από την Καλαμαριά με 2-1.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

[youtube id=”FS0Gq36aTZ8″ width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”ndjACTbS_hs” width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”e1iG7wrA9h0″ width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”iugxYbUo-yI” width=”600″ height=”350″]

psimogiannos-ψιμογιαννος toskas-papaioannou-dandelis-τοσκας-παπαιωαννου-δανδελης 1972-73 ravousis-tanidis-ραβουσης-τανιδης konstantinidis-κωνσταντινιδης pomonis-nikolaidis-bigam-theodoridis-πομωνης-νικολαιδης-μπιγκαμ-θεοδωριδης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X