Δέλλας, αριθμοί και αλήθειες

Δέλλας: "Ο μεγάλος στόχος, είναι το επόμενο βήμα και η επιστροφή της ΑΕΚ" (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Dellas ΔέλλαςΤο ποδόσφαιρο μαθηματικά δεν είναι. Αλλά στο ποδόσφαιρο ένα και ένα κάνουν πάντα δυο. Ποτέ δυο και κάτι ή δυο παρά κάτι. Γι αυτό και ακόμα και όταν οι αριθμοί δεν λένε την απόλυτη αλήθεια, τουλάχιστον οδηγούν σ’ αυτήν. Και θαρρώ πως αυτός είναι και ο λόγος που ο Τραϊανός Δέλλας προσπάθησε να περιγράψει τις αλήθειες της ΑΕΚ, χρησιμοποιώντας τους αριθμούς.

Προφανώς και για όλους εσάς και όλους εμάς, ήταν μια μεγάλη απογοήτευση το γεγονός πως δεν έριξε στο τραπέζι ονόματα μεταγραφικών στόχων και θέσεις προς ενίσχυση. Αλλά δεν θα συμφωνήσω καθόλου μ’ έναν φίλο εδώ στο σαϊτ, που υποστήριξε σ’ ένα μήνυμα του πως ο Δέλλας επιδόθηκε σε «αερολογίες και γενικολογίες». Το ακριβώς αντίθετο. Επεδίωξε να είναι απόλυτα συγκεκριμένος και γι αυτό και επιστράτευσε τους αριθμούς. Και εξηγούμαι.

Με αριθμούς εξήγησε ακριβώς τι πήγε (όταν πήγε) στραβά στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας την περασμένη σεζόν. «Είχαμε 260 κόρνερ και πήραμε ελάχιστα γκολ από κόρνερ». Πρόβλημα από μόνο του, που όμως καταδεικνύει μαζί και ένα δεύτερο πρόβλημα ακόμα μεγαλύτερο. Ο Δέλλας δεν υπήρξε σχεδόν καμία προπόνηση μέσα στη σεζόν που να μην είχε δουλέψει (και) στις στημένες φάσεις. Άρα δεν ήταν ζήτημα δουλειάς, αλλά ζήτημα ανταπόκρισης και ζήτημα συγκέντρωσης των παικτών, που πολλές φορές και πολλοί εξ αυτών αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Συμπέρασμα που αυτομάτως μας πηγαίνει στο δεύτερο μεγάλο πρόβλημα που ουσιαστικά ήταν η άλλη πλευρά του ίδιου νομίσματος. «Βάζαμε ένα γκολ κάθε έξι τελικές προσπάθειες» είπε ο Δέλλας. Αυτοί είναι οι αριθμοί που έβγαλαν (όσες φορές βγήκε) την κακή εικόνα.

Με αριθμούς έδωσε και το στίγμα για την ΑΕΚ της νέας σεζόν και προσπάθησε να σκιαγραφήσει την αγωνιστική της εικόνα. «Πέρυσι είχαμε 70% κατοχή και θέλουμε κάτι αντίστοιχο και του χρόνου, γιατί πρέπει να κάνουμε εμείς παιχνίδι». Δηλαδή κυριαρχία. Ένα το κρατούμενο. «Η αναλογία γκολ και τελικής προσπάθειας, πρέπει να πάει στο ένα προς τρια». Δηλαδή αποτελεσματικότητα. Δεύτερο το κρατούμενο. Και το τρίτο. «Να παίξουμε από τα πλάγια» είπε ο Δέλλας και εδώ δεν έβαλε αριθμούς, αλλά τους προσθέτω. Πάνω από το 60% των γκολ της φετινής ΑΕΚ, ήρθαν από το πλάι. Με αξιόπιστο πλάγιο, μόνο τον Πλατέλλα. Ενώ για του χρόνου ήδη έχει πάρει τον Ντούνη, πρώτο σε ασιστ στην ομάδα του στις δυο τελευταίες σεζόν στη Σουπερλίγκα.

Επίσης ο Δέλλας μπορεί να μην έδωσε ονόματα αλλά με αριθμούς και πάλι, έδωσε όλη την εικόνα του προγραμματισμού. «Θέλω ένα ρόστερ 27 παικτών» είπε. Τι σημαίνει αυτό; Δέκα (χωρίς τον πιτσιρικά τον Σβάρνα) μεταγραφές που έχουν ήδη γίνει και οι τρεις τερματοφύλακες, το σύνολο 13. Και εννέα με δέκα παίκτες που θα μείνουν από το υπάρχον ρόστερ, το σύνολο ανεβαίνει στους 22 με 23. Άρα θα γίνουν τέσσερις με πέντε μεταγραφές ακόμα. Ή ανάποδα, με δεδομένο πως θα γίνουν (τουλάχιστον) τέσσερις με πέντε μεταγραφές ακόμα, από το υπάρχον ρόστερ δεν θα μείνουν περισσότεροι από δέκα και θα φύγουν περίπου 20.

Ακόμα και για τον πρώτο στόχο της ΑΕΚ την επόμενη σεζόν, αριθμό χρησιμοποίησε. Το ένα. Πρώτη στο πρωτάθλημα. Ούτε πάμε να τους καταπιούμε, ούτε ΑΕΚ είμαστε και μόλις μας βλέπουν θα λιποθυμάνε. Αυτές τις λογικές άλλωστε, η ΑΕΚ κατά το παρελθόν τις έχει πληρώσει. Όπως ακριβώς το είπε ο Δέλλας. «Κάθε φορά που σηκώνουμε το κεφάλι για να δείξουμε πως είμαστε κάτι παραπάνω απ’ αυτό που είμαστε, πέφτει σφαλιάρα». Ψέματα;

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X