1990/91: Το τέλος μιας εποχής, οι βάσεις για την αυτοκρατορία

1990/91: Το τέλος μιας εποχής, οι βάσεις για την αυτοκρατορία

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η αναμέτρηση της ΑΕΚ στη Δράμα και η ήττα με 2-0 έκλεινε – μια μέρα σαν σήμερα του 1991 – μια σεζόν γεμάτη εντάσεις και αντιθέσεις. Βλέπετε, η περίοδος 1990/91 ήταν για την Ενωση το τέλος μιας εποχής, που οδήγησαν σε προβληματική πορεία, αλλά έθεσαν τις βάσεις για την αυτοκρατορία που κυριάρχησε τα επόμενα χρόνια. Ωστόσο, η συγκεκριμένη χρονιά ήταν κακή, καθώς είχαν αρχίσει τα μεγάλα προβλήματα. Η οικονομική αδυναμία του Γιδόπουλου και η δυσπραγία από την απουσία συμμετοχής στα ευρωπαϊκά κύπελλα (λόγω τιμωρίας), έφεραν μπελάδες.

Από νωρίς είχαν αρχίσει γκρίνιες. Οσο περνούσε ο καιρός η κατάσταση χειροτέρευε, με αποκορύφωμα την απεργία που αποφάσισαν οι παίκτες. Ο Οκόνσκι δεν κατέβηκε να παίξει στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και ήρθε βαριά ήττα με 4-0. Υπήρξε κατάθεση προσφυγής από τον Σαβέβσκι, ενώ είχαν φουντώσει οι φήμες πως είναι κοντά σε συμφωνία με τον ΠΑΟΚ. Ο κόσμος ξεσηκώθηκε και ο Γιδόπουλος παραιτήθηκε, λέγοντας ότι είναι πιο σημαντική η παρουσία του Μπάγεβιτς στην ομάδα. Και ήταν, όπως αποδείχθηκε.

Σε Γ.Σ. εκλέχθηκε πρόεδρος ο Κώστας Γενεράκης, με ομάδα Ενωσιτών επιχειρηματιών να τον στηρίζει. Ηταν οι βάσεις για τα καλύτερα που έρχονταν. Εκείνη τη σεζόν, σημαντική στιγμή ήταν η νίκη επί του Ολυμπιακού στη Ρόδο με το γκολ του Μπατίστα στο φινάλε. Η ΑΕΚ τερμάτισε στην 3η θέση στο πρωτάθλημα, με 12 βαθμούς διαφορά από τον Παναθηναϊκό. Στο κύπελλο αποκλείστηκε από τον ΟΦΗ, αλλά τουλάχιστον κέρδισε το εισιτήριο για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Πρώτος σε συμμετοχές ήταν ο Σαβέβσκι (34), ενώ πρώτος σκόρερ ο Μπατίστα (13).

 

klopas-κλοπας peppes-πεππες savevski1-σαβεβσκι savvidis-okonski-pantazis-σαββιδης-οκονσκι-πανταζης skepasti-σκεπαστη batista2-μπατιστα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X