Το νου σας λοιπόν

 Το νου σας λοιπόν
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

to nou sasΌσο και να με γαργαλάει το χέρι μου, πολιτική κουβέντα δεν θα ανοίξω. Ούτε το έκανα, ούτε θα το κάνω. Όχι φυσικά διότι δεν μπορώ, ούτε καν διότι δεν θέλω. Διότι θα πρέπει να ξεκινήσουμε από μακριά και να φτάσουμε και μακριά. Οπότε ας ανοίξουμε όμορφη, ήσυχη, αγαπημένη, χωρίς να προκαλεί, κουβέντα για τις μεταγραφές.

Όποτε την ανοίγουμε αυτή την κουβέντα, ξεχνάμε δυο πράγματα. Το πρώτο είναι πως η ΑΕΚ του χρόνου θα παίζει στην Β’ και όχι στην Α’ εθνική. Και αυτό ενδεχομένως και καλά κάνουμε και το ξεχνάμε. Για περισσότερους από έναν λόγους, η ΑΕΚ φέτος πρέπει να κτίσει μια ομάδα όχι για Σουπερλίγκα αλλά με ορίζοντα Σουπερλίγκα.

Το δεύτερο που ξεχνάμε, είναι να βάλουμε τα ψώνια της ΑΕΚ δίπλα στα ψώνια των άλλων. Και όπου «άλλων» προφανώς δεν βάζω τους Τράχωνες και την Ερμιονίδα αλλά τον ΟΣΦΠ, τον ΠΑΟ και τον ΠΑΟΚ. Αυτούς που η ΑΕΚ δεν θα βρει φέτος, αλλά του χρόνου, μπροστά της.

Παρακινδυνευμένο ή ακόμα και άδικο να συγκρίνω τα ψώνια αυτά, αλλά θα το κάνω. Για πάμε. Στον ΟΣΦΠ έχουν ρίξει, λέει, το μεγαλύτερο βάρος τους στην απόκτηση του Φιμπόγκασον. Πρόκειται για Ισλανδό αθλητή που αγωνίζεται στην ομάδα Χέρενφειν, η οποία έγινε γνωστή στην Ελλάδα για δυο λόγους. Ο πρώτος είναι διότι έχει εμπνευστεί την φανέλα της από την πιτζάμα της Βουγιουκλάκη (ριγέ με καρδούλες) στην ταινία «κτυποκάρδια στα θρανία». Και ο δεύτερος διότι αυτή η ομάδα, μ’ αυτή τη φανέλα και αυτές τις καρδούλες είχε πετάξει προ ετών τον ΟΣΦΠ  έξω από το Τσάμπιονς Λιγκ. Τώρα ο ΟΣΦΠ θέλει να της αρπάξει τον πρώτο της σκόρερ

Την ίδια ώρα που ο ΟΣΦΠ κοιτάζει τον Φιμπόγκασον, η ΑΕΚ για την ίδια θέση κοιτάζει τον Λάζοβιτς. Σε αντίθεση με τον Φίμπογκασον που μόνο καρδούλες έχει φορέσει, ο Λάζοβιτς έχει παίξει Τσάμπιονς Λιγκ, έχει παίξει στην Αιντχόβεν, στην Μπουντεσλίγκα, στη Ζενίτ. Δεν είναι πρώτος σκόρερ του Ολλανδικού πρωταθλήματος όπως ο Φιμπόγκασον. Αλλά η ΑΕΚ πέρυσι κοίταξε τον πρώτο σκόρερ της δεύτερης κατηγορίας στην Ολλανδία, τον απέρριψε, εκείνος πήγε στην Φερεντσβάρος και πέτυχε ένα γκολ όλο κι όλο.

Πάμε και στον ΠΑΟ. Πρώτη καλοκαιρινή μεταγραφή του κυπελλούχου και συμμετέχοντα στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, είναι ο Χρήστος Μπούρμπος. Σούπερ σεζόν έκανε η Μπουρμπάρα, είναι χρυσό παιδί και την άξιζε πέρα για πέρα αυτή τη μεταγραφή. Πείτε μου όμως, τι θα άκουγαν ο Μπάγεβιτς, ο Λυμπερόπουλος, ο Δέλλας και όποιος άλλος είχε ασχοληθεί με την υπόθεση, αν η ΑΕΚ είχε πάρει τον Μπούρμπο. Και μάλιστα ως πρώτη μεταγραφική κίνηση και για την Β’ εθνική. Αλλά ο ΠΑΟ αυτή την πρώτη κίνηση έκανε στη Σουπερλίγκα και ενόψει προκριματικών Τσάμπιονς Λιγκ. Τον Μπακάκη απλώς τον ονειρεύτηκαν. Το ίδιο και τον Αραβίδη, για να μην ξεχνιόμαστε.

Πάμε και στον ΠΑΟΚ. Εκεί μεταγραφή ακόμα δεν έχει γίνει. Μόνο προπονητή πήραν. Με τον πολύ Ιβάν Σαββίδη και στόχο το πρωτάθλημα, τα κλειδιά της ομάδας τα έδωσαν στον Άγγελο Αναστασιάδη. Και πιθανότατα η πρώτη μεταγραφή θα είναι ο Τουρσουνίδης και μετά ότι προτείνει ο πνευματικός.

Την ίδια στιγμή η ΑΕΚ (ξανά) εμπιστεύτηκε την προσωπικότητα του Δέλλα. Έχει πάρει δέκα (δεν βάζω τον πιτσιρικά τον Σβάρνα) ποδοσφαιριστές που εύκολα θα μπορούσαν να ήταν στην λίστα και του ΟΣΦΠ και του ΠΑΟ και του ΠΑΟΚ. Κάποιοι εξ αυτών άλλωστε (Μάνταλος, Ανέστης, Μπακάκης, Αραβίδης, Κολοβέτσιος) ήδη είχαν μπει σ’ αυτές τις λίστες, αλλά η ΑΕΚ πρόλαβε. Και ο πιο άγνωστος από τους παίκτες που έχει πάρει η ΑΕΚ, είναι ο Ζόριτς. Παίκτης 22 χρονών που πρόσφατα έγινε διεθνής στην εθνική Μαυροβουνίου δίπλα στον Βούτσινιτς της Ρόμα, Γιόβετιτς της Σίτι και τρεις της Παρτιζάν.

Κοιτάξτε λοιπόν τι κάνει η ΑΕΚ στην Β’ και τι κάνουν οι πρωταθλητές, οι wanna be πρωταθλητές και οι κυπελλούχοι στη Σουπερλίγκα. Σαφές το μήνυμα θαρρώ για τους… ισχυρούς. Το νού σας λοιπόν.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X