2008/09: Η μεγάλη αλλαγή, η χαμένη ευκαιρία του κυπέλλου (VIDEO)

2008/09: Η μεγάλη αλλαγή, η χαμένη ευκαιρία του κυπέλλου (VIDEO)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

blanco1-μπλανκοΤο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και η ήττα με 2-0 από τα γκολ των Καραγκούνη και Ρουκάβινα, μια μέρα σαν σήμερα του 2009, έβαλε τελεία σε μια σεζόν σταθμό στη σύγχρονη ιστορία της ΑΕΚ. Βλέπετε, πρόκειται για το καλοκαίρι της μεγάλης αλλαγής, όπου ο Νικολαϊδης αρχικά υπέβαλε την παραίτηση του και στην πορεία την ενεργοποίησε. Η Ενωση στράφηκε στο δίδυμο Μανωλά – Μπάγεβιτς, διεκδίκησε το κύπελλο στον τελικό με τον Ολυμπιακό, αλλά τελικά έμεινε χωρίς τρόπαιο.

Το καλοκαίρι του ΄08, η ΑΕΚ είχε αποφασίσει να προχωρήσει με τον Γιώργο Δώνη. Ωστόσο, η πιθανότητα επιτυχίας τορπιλίστηκε εκ των έσω με τη δημοσιοποίηση του μηνύματος παραίτησης από τον Νικολαϊδη προς τους μετόχους. Μια παραίτηση που θεωρητικά είχε ορίζοντα ενός έτους, αλλά ενεργοποιήθηκε δια ασήμαντον αφορμή, στα τέλη Νοεμβρίου. Ο Δώνης δεν μπόρεσε να κουμαντάρει το καράβι, η ΑΕΚ έμεινε εκτός Ευρώπης πριν καν μπει φθινόπωρο και έχασε τον Ριβάλντο, τρέχοντας άρον άρον για μεταγραφές (Τζιμπούρ, Πελετιέρι).

Η λύση διοικητικά ήρθε από το δίδυμο των Κανελλόπουλου – Κούλη, που στράφηκαν στον Στέλιο Μανωλά. Εκείνος δεν είχε κανένα ενδοιασμό και εισηγήθηκε τη μεγάλη επιστροφή του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Η Ενωση άρχισε να βρίσκει τον δρόμο της, έστω και αν υπήρχαν πολλά φάλτσα κατά τη διάρκεια της σεζόν. Το κύπελλο έμοιαζε με λύτρωση και όλα έδειχναν ιδανικά στον τελικό με τον Ολυμπιακό. Ωστόσο, αν και πραγματοποιήθηκε ο ομορφότερος τελικός όλων των εποχών, η ΑΕΚ δεν χαμογέλασε στο φινάλε.

Με την απογοήτευση να έχει κυριεύσει άπαντες, η ΑΕΚ ρίχτηκε στη μάχη των πλέι οφ. Ξεκίνησε καλά, κάλυψε το βαθμολογικό μειονέκτημα από τον Παναθηναϊκό, αλλά η ισοπαλία στην Λάρισα (μία αγωνιστική πριν το φινάλε) δεν άφηνε περιθώρια. Η Ενωση έχασε και στο τελευταίο ματς, αλλά τουλάχιστον εξασφάλισε το «καλό» εισιτήριο για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Πρώτος σε συμμετοχές εκείνη της σεζόν ήταν ο Ισμαελ Μπλάνκο με 36 ματς, ενώ ο Αργεντινός ήταν και πρώτος σκόρερ με 17 τέρματα.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

[youtube id=”5VBaK2af3vI” width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”hK87Fr39_yg” width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”uIYKrqIdRAk” width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”hE9FfucWl9A” width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”1ktm2U41jJg” width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”_kb2ezLpId8″ width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”WKD2eHtwzGI” width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”RdGW-tLNVdM” width=”600″ height=”350″]

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X