Αλεξίου: "Λύση η κεντρική διαχείριση όλων των τμημάτων"

Κοντά στην Βασίλισσα ο Αλεξίου
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

papaioannou-alexiouΑπόλυτα ενήμερος για όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν την Ερασιτεχνική, είναι ο νέος πρόεδρος Αλέξης Αλεξίου. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Sentrafm103.3, ξεκαθάρισε ότι η μοναδική λύση για να μπορέσει να επιβιώσει η “Μάνα” ΑΕΚ είναι να υπάρξει κεντρική οικονομική διαχείριση όλων των τμημάτων.

Για την ανάληψη της προεδρίας: «Οσοι με ξέρουν γνωρίζουν ότι ο τίτλος είναι το τελευταίο που με ενδιέφερε ποτέ. Ουσιαστικά έγινε μια μεταβίβαση της προεδρίας στο πρόσωπό μου για συγκεκριμένους λόγους που έχουν να κάνουν με το φόρτο του κ. Κοτσάτου. Ούτως ή άλλως το τελευταίο διάστημα τα πάντα πέρναγαν από τα χέρια μου, ο,τιδήποτε μπορεί να φανταστείτε. Δεν έχει σημασία ο τίτλος, αλλά το τι πρέπει να τρέξει για την ΑΕΚ που πνίγεται».

Για την αντίφαση από τη μία η ΑΕΚ να κινείται για νέο γήπεδο πολλών εκατομμυρίων και από την άλλη να γίνεται έξωση στην Ερασιτεχνική: «Αυτά έχουν τον ίδιο παρονομαστή. Αν συνειδητοποιήσει ο κόσμος τι συμβαίνει, θα το καταλάβει. Γιατί φτάσαμε στην έξωση της Ερασιτεχνικής; Γιατί όταν παρελήφθη η διοίκηση από εμάς, οφείλονταν 22 μισθώματα. Γιατί έγινε αυτό; Γιατί όταν παρελήφθη η διοίκηση, η Ερασιτεχνική είχε παθητικό 10 εκατ. ευρώ. Γιατί θα γίνουν και άλλα πράγματα; Γιατί παρελήφθη με χρέη αγωνιστικά περυσινής περιόδου 2,.5 εκατ.

Δεν υπάρχει διαφορά πουθενά. Η ποδοσφαιρική ΠΑΕ, η θανούσα ΠΑΕ είχε 220 εκατ. χρέη. Η ΚΑΕ του κ. Φιλίππου είχε λογιστικά χρέη 17 εκατ. Λογιστικά η Ερασιτεχνική έχει 10 εκατ. χρέη. Δυστυχώς στην Ερασιτεχνική δεν μπορεί να γίνει ό,τι και στην ΠΑΕ, δεν έχει τη δυνατότητα εφαρμογής της διαδικασίας διάλυσης και επανασύστασης. Πρέπει να το καταλάβει ο κόσμος, γιατί είναι ωραίος ο ρομαντισμός, όμως ο ρομαντισμός προϋποθέτει ερασιτεχνισμό και ο ερασιτεχνισμός προϋποθέτει μη πρωταθλητισμό. Δεν μπορεί να θέλει ο κόσμος να υπάρχουν πλουσιοπάροχα ρόστερ για πρωταθλητισμό και ταυτόχρονα καθαρή Ερασιτεχνική.

Τα έσοδα της Ερασιτεχνικής είναι τα έσοδα από τα μέλη. Ποια είναι αυτά; 2-3.000 τα έσοδα από συνδρομές φέτος. Ολο το ρεύμα που υπήρξε με την κάθοδο Μελισσανίδη στις εκλογές της Ερασιτεχνικής, έφερε 400 άτομα στις κάπες για να ψηφίσουν στις εκλογές

Οσο για την έξωση που υπέστη η Ερασιτεχνική; Το λέτε ευτελισμό. Να το πω και εγώ, αλλά το έβλεπα και το φώναζα ότι θα γίνει. Δεν μπορείς να υποχρεώσεις ποτέ ανθρώπους που μπαίνουν στη διοίκηση για να κάνουν διαχείριση να μπορούν να το κάνουν όταν οι πόροι είναι μηδενικοί ή έστω 90-100.000 ευρώ και πρέπει να καλυφθούν χρέη δυσβάσταχτα προηγούμενων ετών και τα έξοδα της σεζόν, που υπερβαίνουν τις 90-100.000. Κάποιοι θα μείνουν παραπονεμένοι. Άρα αν κάποιοι δεν δεχθούν ρύθμιση για να πάρουν τα οφειλόμενα, μπορεί να γίνει και αυτό. Από τα 10 εκατ, τα περισσότερα είναι άμεσα εκτελεστά με τελεσίδικες αποφάσεις».

Για το τι πρέπει να γίνει: «Αρα πρέπει το κεφάλι να μένει κάτω, ανεξάρτητα ποιοι μένουν ή φεύγουν. Να μη σηκώνει κανείς πάνω το κεφάλι. Αυτό που πρέπει να γίνει, ανεξάρτητα με τα έργα του γηπέδου, της σύστασης της νέας ΠΑΕ αλλά και του μπάσκετ, αλλά τα υπόλοιπα τμήματα πρέπει να έχουν ένα στόχο, την εξυγίανση της Ερασιτεχνικής, αλλιώς όσο περνούν τα χρόνια, τα χρέη θα μεγαλώνουν.

Εδώ και μήνες επεξεργαζόμαστε και το χουμε πει στον κ. Κοτσάτο, ο μόνος τρόπος είναι η Ερασιτεχνική να λειτουργήσει με τρόπο κεντρικής διαχείρισης των πάντων, χωρίς ευνοϊκή μεταχείριση κάποιου τμήματος έναντι άλλου. Μέσα από αυτόν τον τρόπο μπορεί να επέλθει οικονομική ενίσχυση της Ερασιτεχνικής μέσω διαχείρισης πόρων. Οταν υπάρχει ενθουσιασμός για το γήπεδο, θα μετατραπεί και σε χρήμα, γιατί πχ τα έσοδα από το γήπεδο της ΠΑΕ θα έρθουν στην Ερασιτεχνική με το περιβόητο 10%».

Για τη στήριξη που ζήτησε: «Όταν ζήτησα να βάλουν πλάτη, δε ζήτησα χρήματα. Ο κόσμος έχει περάσει πολύ χειρότερα, το μπάσκετ στη Β’, το ποδόσφαιρο στη Γ. Η έξωση είναι το ελάχιστο που μπορεί να συμβεί στην ΑΕΚ ως κακό. Τα κακά στην ΑΕΚ έχουν προϋπάρξει, αυτές είναι οι τελευταίες συνέπειες. Η πλάτη συνίσταται στην υπομονή για να έρθουν τα αποτελέσματα. Τα αποτελέσματα θα υπάρξουν. Βλέπουμε ότι ο χρόνος βοηθά και το είδαμε με την αντίδραση τόσο στη Γ’ με το ποδόσφαιρο όσο και στο μπάσκετ.

Είναι πολύ ωραίο να κάνω του χρόνου μια ομαδάρα σε οποιαδήποτε άθλημα, πχ στο αντρικό ή στο γυναικείο βόλεϊ, ή στο χάντμπολ, να κάνεις ένα πολύ ωραίο μπάτζετ, να το τηρήσεις για ένα διάστημα, αλλά να μην μπορείς να το βγάλεις αφού τα προσδοκώμενα έσοδα θα είναι λίγα. Πρέπει να πας με τα ελάχιστα έσοδα που είσαι σίγουρος ότι θα έχεις, για να μπορείς να σχεδιάσεις. Αν υπερχρεώνεις την Ερασιτεχνική, δε θα τελειώσει ποτέ αυτή η ιστορία».

Για τις αποχωρήσεις που υπήρξαν της Παπαγεωργίου στο βόλεϊ και του Λαζόπουλου στο χάντμπολ και αν υπάρχουν τμήματα που μένουν, πλέον, ορφανά: «Του Λαζόπουλου από το χάντμπολ το ακούω από εσάς. Γιατί μου το λέτε αυτό; Εγώ ξέρω ότι ο Λαζόπουλος χθες έστειλε ένα τηλεφωνικό μήνυμα στο συμβούλιο και έκανε μια δήλωση παραίτησης που τη διάβασα στον Τύπο, ότι παραιτείται από το Δ.Σ., όχι ότι φεύγει από το χάντμπολ. Αν ισχύει αυτό που μου λέτε, τότε είναι είδηση.

Ανθρώπους που βάζουν χρήματα η ΑΕΚ τους έχει ανάγκη. Όταν υπάρχουν άνθρωποι που έχουν βοηθήσει επί χρόνια ή είναι παλιοί μέτοχοι που βοηθούν συνέχεια στην Ερασιτεχνική ή άτομα μέσα από το συμβούλιο, δεν έχει σημασία να είναι στο Δ.Σ. Εγώ ως διοίκηση πρέπει να σκεφτώ πώς θα λειτουργήσει η Ερασιτεχνική αν δεν υπάρχουν αυτά τα χρήματα, με βάση τα έσοδα που θα έχω».

Για το αν υπάρχει επαφή με τον Δημήτρη Μελισσανίδη: «Ναι, υπάρχει επαφή, έχουμε και άλλα θέματα που τρέχουν, όπως του γηπέδου. Δεν είναι μόνο τα αγωνιστικά, μακάρι τα προβλήματά μας στην ΑΕΚ να ήταν μόνο τα αγωνιστικά και να ήταν μόνο ότι πχ για 1-2 χρόνια δεν πήραμε πρωτάθλημα στο χάντμπολ ή στο βόλεϊ.

Πρέπει να φτιαχτεί το γήπεδο, να γίνει ισχυρό το ποδόσφαιρο, γιατί από το ποδόσφαιρο γινόμαστε όλοι ΑΕΚτζήδες, κακά τα ψέματα, να φτάσει το μπάσκετ εκεί που πρέπει, να μείνει να πρωταγωνιστεί στην Α1 και τα άλλα με νοικοκυριό θα έρθουν, μα σε 1 ή 2 ή 3 χρόνια. Μην ξεχνάτε ότι ο ΑΕΚτζής είναι 20 χρόνια χωρίς τίτλο στο ποδόσφαιρο»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X