1977-78: Το πρώτο μεταπολεμικό νταμπλ, η αστρική μπάλα της ΑΕΚ (VIDEO + ΦΩΤΟ)

1977-78: Το πρώτο μεταπολεμικό νταμπλ, η αστρική μπάλα της ΑΕΚ (VIDEO + ΦΩΤΟ)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Υπάρχουν κάποιες φορές, που μια ήττα μπορεί να είναι γλυκιά. Για την ΑΕΚ της περιόδου 1977/78, η ήττα στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος με τον Αρη στο Χαριλάου (μία μέρα σαν σήμερα του ’78), ελάχιστα απασχόλησε. Βλέπετε, η Ενωση είχε εξασφαλίσει ήδη το πρωτάθλημα δύο εβδομάδες πριν συντρίβοντας τον Εθνικό στο Καραϊσκάκη με 6-1 και τα ματς ήταν απλά διαδικαστικά πριν τον τελικό του κυπέλλου. Η μοναδική απώλεια της ΑΕΚ αφορούσε το αήττητο που είχε δημιουργήσει το απίστευτο σύνολο του Ζλάτκο Τσαϊκόφσκι, επί 31 ολόκληρες αγωνιστικές!

Ο «Τσικ» ανέλαβε την ΑΕΚ αντικαθιστώντας τον Φράντισεκ Φάντροκ μόλις την 3η αγωνιστική και αφού ο «παππούς» είχε ηττηθεί με 1-0 στο Καραϊσκάκη από τον Ολυμπιακό. Η ΑΕΚ ήταν…τρένο στην πορεία και κατέκτησε το πρωτάθλημα με επτά βαθμούς διαφορά από τον ΠΑΟΚ. Ανέδειξε τον πρώτο σκόρερ της σεζόν στο πρόσωπο του Θωμά Μαύρου, που «πυροβόλησε» τα αντίπαλα δίχτυα 22 φορές. Ηταν η χρονιά που ο κόσμος της ΑΕΚ ερωτεύτηκε τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Αν και είχε τραυματιστεί σε καλοκαιρινό φιλικό στο γόνατο και έπαιξε από τον Δεκέμβριο, ο Ντούσκο ενθουσίασε τους Ενωσίτες και συνέθεσε ένα αξεπέραστο δίδυμο με τον Μαύρο.

Ο Μπάγεβιτς ήταν τεράστια μεταγραφή, μουντιαλικός και με σπουδαίο όνομα. Εκείνο το καλοκαίρι η ΑΕΚ είχε αποκτήσει ακόμα τον Γιάννη Μουσούρη (ως επιθετικό, αν και στην πορεία καθιερώθηκε ως δεξιός μπακ) από τον Εθνικό, τον Βιέρα ως ελεύθερο από τον Ολυμπιακό και τον Αρη Δαμιανίδη από το Αιγάλεω. Ηταν μια ομάδα όνειρο, που στην πορεία κατέκτησε και το κύπελλο. Σε μια μαγική πορεία, διέλυσε με 6-1 τον Ολυμπιακό και στον τελικό νίκησε με 2-0 τον ΠΑΟΚ κατακτώντας το πρώτο μεταπολεμικό νταμπλ έπειτα από 39 χρόνια.

 

ardizoglou-mavros-αρδιζογλου-μαυρος papaioannou2-παπαιωαννου bajevic-fantrok-μπαγεβιτς-φαντροκ mavros-tsaikofski-μαυρος-τσαικοφσκι mousouris-viera-μουσουρης-βιερα barlos1-μπαρλος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X