Φλεβαράκης: «O Ζιάγκος το κατάλληλο πρόσωπο για την ΑΕΚ»

Φλεβαράκης: «O Ζιάγκος το κατάλληλο πρόσωπο για την ΑΕΚ»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

flevarakis φλεβαρακηςΣυνέντευξη στην εφημερίδα “Ώρα των Σπορ” παραχώρησε ο Κώστας Φλεβαράκης. Ο έμπειρος προπονητής που έχει καθίσει και στον πάγκο της “Βασίλισσας”, μίλησε για τον Βαγγέλη Ζιάγκο, για την επιστροφή της ΑΕΚ στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ, για τις αναμνήσεις που έχει από το πέρασμα του από την “Ένωση”, αλλά και για την ομάδα του, τα Τρίκαλα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κώστα Φλεβαράκη στην “Ώρα”:

-Κύριε Φλεβαράκη, παρακολουθήσατε την ΑΕΚ φέτος στην Α2; Θεωρείτε ότι ανέβηκε δίκαια στην Α1;

“Παρακολουθούσα όσο μπορούσα, λόγω χρόνου. Είναι σημαντικό που η ΑΕΚ ανέβηκε. Αξίζει να βρίσκεται στην Α1. Όχι μόνο για την ίδια την ΑΕΚ, αλλά και για το πρωτάθλημα γενικά. Σαφώς και ανέβηκε δίκαια. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της ανόδου και προσωπικά στον Βαγγέλη (σ.σ. Ζιάγκο) που ήταν και συνεργάτης μου παλιά. Χάρηκα πολύ για αυτόν. Αν η ΑΕΚ καταφέρει στο μέλλον να συνδυάσει το όνομα, την δυναμική και την ιστορία της, με την οικονομική και διοικητική υγεία, τότε θα βρει τον δρόμο της ξανά”.

-Επειδή όντως έχετε συνεργαστεί με τον Βαγγέλη Ζιάγκο, πως είδατε την δουλειά του, με δεδομένο ότι πέτυχε με την ΑΕΚ δύο ανόδους μέσα σε δύο χρόνια;

“Ο Βαγγέλης είχε έναν συγκεκριμένο στόχο. Ανέλαβε την ομάδα σε δύσκολα χρόνια. Ήταν ένα από τα πιο κατάλληλα πρόσωπα για να το κάνουν. Ένα παιδί που μου έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις και σαν χαρακτήρας, από συνεργασία μας. Είναι ένα άτομο συσπείρωσης, που έχει την ικανότητα να τους κρατάει όλους ενωμένους στα δύσκολα. Αυτό το κατάφερε πολύ καλά και φάνηκε και από τα αποτελέσματα”.

-Ο περισσότερος κόσμος της ΑΕΚ είναι απαιτητικός και ζητάει άμεσα πρωταγωνιστικό ρόλο για την ΑΕΚ. Ποια η άποψη σας;

“Όπως είπα και πριν, αν η ΑΕΚ στο μέλλον συνδυάσει την διοικητική υγεία με το αγωνιστικό κομμάτι, μπορεί σιγά-σιγά να πρωταγωνιστήσει. Τα δεδομένα που υπάρχουν σε κάθε ομάδα, μετράνε πολύ. Δεν μπορεί να γίνει από την μία μέρα στην άλλη και αυτό ισχύει για κάθε ομάδα. Όχι μόνο για την ΑΕΚ. Πρώτα από όλα είναι σημαντικό όμως, να αποκτήσει υγεία και καλό όνομα. Γίνεται μια σημαντική προσπάθεια και στο διοικητικό κομμάτι, από ότι έχω καταλάβει. Είναι ένας μεγάλος αγώνας, γιατί η ΑΕΚ κουβαλάει πληγές από το παρελθόν. Ελπίζω όλα να πάνε καλά”.

-Τι αναμνήσεις σας έχει αφήσει η παρουσία σας στον πάγκο της ΑΕΚ;

“Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι και το δέσιμο με τον κόσμο, σίγουρα υπάρχουν πολύ καλές αναμνήσεις. Υπήρχαν και άλλα πράγματα, αλλά ας μείνουμε στα θετικά. Δεν μπορώ να ξεχάσω τον κόσμο της ΑΕΚ με τίποτα”.

-Καταφέρατε με μια νεοφώτιστη ομάδα όπως τα Τρίκαλα, να παραμείνετε στην κατηγορία, παίρνοντας την 11η θέση. Είναι επιτυχημένη η χρονιά;

“Νομίζω ότι είναι τεράστια επιτυχία, αν σκεφτεί κανείς ότι η ομάδα ξεκίνησε πολύ πιο πίσω από τις υπόλοιπες. Ήταν ένα δύσκολο καλοκαίρι. Πολλοί δεν πίστευαν ότι θα μπορούσαμε να κερδίσουμε την παραμονή. Τελικά, τα καταφέραμε ένα μήνα πριν τελειώσει το πρωτάθλημα. Με περιορισμένα οικονομικά και με την διοίκηση να έχει να τακτοποιήσει και παλαιότερες οφειλές. Όλα αυτά, νομίζω ότι καθιστούν απόλυτα επιτυχημένη την χρονιά. Ήταν δύσκολη χρονιά, αλλά κερδίσαμε μεγαλύτερες ομάδες στην πρώτη μας παρουσία στην Α1”.

-Πάντως, εντός έδρας τα Τρίκαλα ήταν πολύ πιο δυνατά, εν συγκρίσει με τα εκτός έδρας ματς. Που οφείλεται αυτό;

“Η έδρα είναι ένα κομμάτι που παίζει πάντα σημαντικό ρόλο. Εγώ θεωρώ ότι η ομάδα έπαιξε πολύ καλά και εντός και εκτός έδρας, παρά το τι δείχνουν τα αποτελέσματα. Φτάσαμε σε αρκετά ματς πολύ κοντά στο “διπλό” και χάσαμε για διάφορους λόγους. Είτε γιατί δεν είχαμε τόσο γεμάτο ρόστερ, είτε γιατί είχαμε απουσίες, είτε λόγω απειρίας. Επίσης, σαν νεοφώτιστη ομάδα δεν είχαμε και τον απαραίτητο σεβασμό. Παλέψαμε πολύ πάντως. Αυτό που μετράει είναι οι νίκες. Παίξαμε πολύ καλό μπάσκετ. Ο κόσμος ερχόταν στα Τρίκαλα για να χαρεί, γιατί οι αγώνες μας, ήταν μια γιορτή του μπάσκετ. Συνδυάζαμε θέαμα και ουσία. Αυτό έχει μείνει στην πόλη”.

-Ποια είναι τα σχέδια σας για τη νέα σεζόν; Έχετε μιλήσει με την διοίκηση των Τρικάλων;

“Για την νέα σεζόν, όλα είναι ανοιχτά. Είναι νωρίς ακόμα. Υπάρχουν προτάσεις και από τα Τρίκαλα και από άλλες ομάδες. Πρέπει πρώτα να περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Το σημαντικό είναι ότι όλη η πόλη επιθυμεί να συνεχίσουμε την συνεργασία μας. Αυτό είναι πολύ τιμητικό για μένα. Χρειάζονται βέβαια και άλλα πράγματα, γιατί υπάρχουν ανοιχτά θέματα. Θα δούμε τι θα γίνει. Είναι νωρίς ακόμα”.

-Θα θέλαμε το σχόλιο σας για τους φετινούς τελικούς της Α1.

“Για τον μικρό τελικό, έχει να κάνει καθαρά με το ποιος θα δείξει το μεγαλύτερο κίνητρο. Αυτοί οι αγώνες δυστυχώς έχουν χάσει την μεγάλη σημασία που είχαν κάποτε. Όσο για τον μεγάλο τελικό, που παίζεται και ο τίτλος, ήταν πολύ κακό το πρώτο δείγμα. Από αύριο (σ.σ. σήμερα) στο ΣΕΦ ελπίζω να αλλάξει η εικόνα. Στους τελικούς, το μπάσκετ πρέπει να κερδίζει. Έχουμε σαν χώρα, παιδιά με ποιότητα, εμπειρία, ταλέντο, χημεία και προσωπικότητα. Αυτές οι ομάδες μπορούν να δείξουν πολλά περισσότερα από αυτό που δείχνουν. Έχουν μάθει να παίζουν σε πίεση και άγχος τόσα χρόνια. Η ουσία είναι αυτή που μετράει. Μπορούμε και πρέπει να περιμένουμε πιο ποιοτικό μπάσκετ”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X