Παναγιωταράς: «Να παίξω με την ΑΕΚ στην Α1»

Παναγιωταράς: «Δύσκολη έδρα και ομάδα το Παγκράτι»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

panagiwtarasΣυνέντευξη στην εφημερίδα “Ώρα των σπορ” παραχώρησε ο Σπύρος Παναγιωταράς. Ο νεαρός γκαρντ της ΑΕΚ που φέτος είχε λίγο χρόνο συμμετοχής μίλησε για την πολύτιμη εμπειρία να αγωνιστεί με τα κιτρινόμαυρα, ενώ εξέφρασε και την επιθυμία του να παραμείνει στην ομάδα.

Αναλυτικά ο Σπύρος Παναγιωταράς μίλησε για:

– την ομάδα των Νέων και την προσπάθεια που έμεινε στη μέση: «Κάναμε όντως μια μεγάλη προσπάθεια. Στενοχωρηθήκαμε που δεν καταφέραμε να νικήσουμε την Αγία Παρασκευή και να περάσουμε στους «4» της διοργάνωσης, όμως, υπάρχουν δικαιολογίες. Ξέρετε, ότι δεν είχαμε την ευκαιρία να δουλέψουμε όλοι μαζί, Νέοι και Έφηβοι. Πήγαμε στο ματς αυτό με μία προπόνηση. Οι ομάδες κερδίζουν τα παιχνίδια. Και «ομάδα» δεν προλάβαμε να γίνουμε παρά τις σημαντικές νίκες με Ίκαρο και Απόλλωνα. Δεν είχαμε την απαιτούμενη συνοχή λοιπόν. Οι προπονητές κάνουν εξαιρετική δουλειά στα Τμήματα Υποδομής. Τα παιδιά είναι εξαιρετικά. Εμείς, οι προερχόμενοι από την ανδρική ομάδα, δεν προλάβαμε να αφομοιωθούμε μαζί  τους, ως εκ τούτου δεν ήλθε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Θα ήταν διαφορετικά αν είχαμε λίγο χρόνο να γνωριστούμε καλύτερα».

– την εφηβική ομάδα της Ένωσης: «Θέλω να πω ότι στην εφηβική ΑΕΚ υπάρχει πολύ ταλέντο και δεν έχει σημασία, που η ομάδα δεν προβιβάστηκε. Έχετε γράψει και εσείς άλλωστε κατ’ επανάληψη ότι είναι άδικο και το σύστημα της ΕΣΚΑ. Επιπλέον, η ομάδα είχε τραυματισμούς την κρίσιμη ώρα. Θα επαναλάβω ότι γίνεται εξαιρετική δουλειά από τους προπονητές και όλους όσοι βρίσκονται στα Τμήματα Υποδομής. Πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις, και κυρίως να βρεθεί λύση στο γηπεδικό όμως για να υπάρξει μέλλον. Ξέρετε, είναι πολύ σημαντικό για μια ομάδα να έχει παραπάνω ώρες για προπόνηση. Για να μπορεί ο κάθε παίκτης χωριστά να προπονείται, να βελτιώνεται. Μακάρι να πάνε όλα καλά».

– την ανδρική ομάδα της ΑΕΚ: «Είχαμε ένα ν μεγάλο στόχο. Ο στόχος αυτός επετεύχθη. Ήταν κράμα σκληρής δουλειάς, εξαιρετικού κλίματος μεταξύ προπονητών και παικτών αυτό, που συνέβη. Θέλω να πω μάλιστα ότι οι προπονητές μας  είχαν συμβολή στο να διατηρηθεί το καλό κλίμα στα εύκολα και στα δύσκολα. Επαιξαν ρόλο και οι προσωπικότητες των παικτών. Και οι προσωπικές φιλοδοξίες του κάθε παίκτη. Το κίνητρο της επιστροφής της «Βασίλισσας» ήταν ισχυρό. Ήταν και ο εγωισμός των παικτών, που απέτρεψε κάθε άλλη σκέψη ακόμη κι όταν είχαμε τα προβλήματα τραυματισμών, ή τα όποια οικονομικά προβλήματα, ή το γηπεδικό πρόβλημα».

– τις τρεις ήττες από τον Κόροιβο σε Κύπελλο και Πρωτάθλημα: «Αυτές οι ήττες αδίκησαν την εικόνα της ΑΕΚ. Ο Κόροιβος είναι μια σπουδαία ομάδα, που δίκαια προβιβάστηκε στην Α1. Όμως, χάσαμε και εξαιτίας συγκυριών, που και εσείς έχετε καταγράψει. Προφανώς ήμασταν καλύτερη  ομάδα απ’ αυτό που φάνηκε στα ματς αυτά. Θεωρώ ότι ήμασταν συνολικά η καλύτερη ομάδα. Όχι, ότι δεν… είχαμε αντίπαλο. Όχι, ότι ήταν όλα εύκολα. Εμείς τα κάναμε να φαίνονται εύκολα. Είναι επιτυχία να κάνεις τα δύσκολα εύκολα. Όμως, αυτό προέκυψε μέσα από σκληρή δουλειά. Όταν δουλεύεις ανταμείβεσαι. Και η ομάδα δούλεψε σκληρά όλη την χρονιά».

– τις εντυπώσεις του: «Ερχόμενος σε μια τέτοια ομάδα, με τέτοια δυναμική, τέτοια ιστορία, τέτοιο κόσμο, πώς μπορείς να νιώθεις; Προφανώς νιώθεις υπέροχα γιατί αγωνίζεσαι σε υψηλό επίπεδο. Ξέρω ότι ήταν ένα ρίσκο η επιλογή μου. Υψηλό ρίσκο. Όμως, μου αρέσει να βάζω υψηλούς στόχους. Γι’ αυτό ήλθα στην ΑΕΚ. Υπήρξαν καλές και κακές στιγμές φέτος. Ευτυχώς, ελάχιστες οι καλές. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια στιγμή, θα αδικήσω άλλη. Ήμασταν ομάδα όμως.  Επιβιώσαμε με το «πρέπει». Η ΑΕΚ αυτό απαιτεί ως δυναμική ανεξάρτητα από την κατηγορία που αγωνίζεται. Το ίδιο θα γίνει και στην Α1. Η ΑΕΚ πρέπει να πρωταγωνιστήσει. Κάθε αγωνιστική πρέπει να κερδίζει. Πιστεύω ότι αυτή η διαδικασία διαμορφώνει χαρακτήρα νικητή, πρωταθλητή».

– την άνοδο της Βασίλισσας στην Α1: «Είναι γεγονός ότι πανηγυρίσαμε τις νίκες με Φίλιππο και Ψυχικό και ειδικά τη νίκη στη Βέροια, που σηματοδότησε και την άνοδο. Χαρήκαμε γι’  αυτό που έγινε. Προχωράμε. Ξέρετε, ότι δεν προλαβαίναμε όλη την χρονιά να χαρούμε ή να στενοχωρηθούμε. Ο χρόνος πίεζε. Δεν εφησυχάζαμε. Και έτσι πρέπει. Τα δύσκολα, τα πιο δύσκολα ξεκινάνε όμως τώρα. Η ΑΕΚ επέστρεψε στην κατηγορία που ανήκει. Και όπως προείπα, πρέπει ξανά να πρωταγωνιστήσει. Σε ό,τι με αφορά και να μην ίσχυε αυτό θα επέβαλα στον… εαυτό μου να πρωταγωνιστήσει. Μου αρέσει να βάζω ψηλά τον πήχη. Θέλω να πετύχω τα όνειρά μου. Θέλω να πιστεύω ότι έκανα την προσπάθειά μου φέτος. Βέβαια, ο χρόνος μου ήταν περιορισμένος, και ήταν λογικό όταν είχα μπροστά μου φτασμένους παίκτες. Κάνοντας «ταμείο» στο τέλος, όμως, διαπίστωσα ότι τα  θετικά είναι περισσότερα».

– την εμπειρία να έχει μπροστά του τους Φαλέκα-Νίκολιτς: «Ήταν για μένα «σχολείο» αυτή η συνύπαρξη. Πέρα από το ότι είναι αξιόλογοι παίκτες, είναι και καλοί χαρακτήρες. Για τον Αλέξη Φαλέκα μιλά  η διαδρομή του. Για τον Στέφαν Νίκολιτς, έχω να πω ότι αδικήθηκε λόγω του τραυματισμού του. Είχαμε στενοχωρηθεί πολύ όλοι όταν συνέβη. Ο Στέφαν άξιζε να έχει γενική αποδοχή σε ό,τι αφορά στην αναγνώριση της προσφοράς του. Μας έλειψε στα τελευταία ματς. Βασικά, όποιος παίκτης , ειδικά σ’ αυτή την ομάδα, και να έλειπε διατάρασσε τις ισορροπίες. Όταν μια ομάδα είναι  έτσι δομημένη, οποιαδήποτε απώλεια είναι σημαντική . Αλλάζει η αγωνιστική ταυτότητα της ομάδας. Βγαίνεις από τις συνήθειές σου. Βέβαια, συνεχίζαμε να προσπαθούμε ανεξάρτητα από απουσίες. Δεν επηρεαστήκαμε ουσιαστικά. Πάντως, θεωρώ ότι  ήμουν πολύ τυχερός, και που είχα τους Φαλέκα-Νίκολιτς  στην θέση μου και γιατί είχα όλα τα παιδιά, όλους αυτούς τους χαρακτήρες στην ομάδα και συνεργάστηκα μαζί τους».

– το μέλλον του: «Προφανές είναι ότι θέλω να μείνω στην ΑΕΚ. Μ’ αυτή την προοπτική άλλωστε ήλθα πέρσι στην ΑΕΚ. Δεν ήθελα απλά να είμαι ένας εξ εκείνων που θα ανεβάσουν την ομάδα στην Α1, αλλά θέλω να είμαι και ένας εξ εκείνων, που θα  πρωταγωνιστήσουν στην Α1.Είναι τιμή να βρίσκεται κανείς σ’ αυτή την ιστορική ομάδα. Το ήξερα. Το έζησα. Με τον τεράστιο κόσμο της που μας στήριξε μέσα και έξω. Με την πίεση, αν θέλετε, που υπήρχε για τη νίκη».

– την εμπειρία του από τη Λιμόζ του Παναγιώτη Γιαννάκη και του Νίκου Λινάρδου: «Ήταν μια ξεχωριστή στιγμή στην καριέρα μου. Δεν υπάρχουν λόγια γι’ αυτή την εμπειρία. Έχω μια μπάλα σπίτι από υπογραφές μεγάλων παικτών. Και του Παναγιώτη Γιαννάκη. Ξέρετε πώς είναι να βλέπεις ξαφνικά αυτό τον άνθρωπο που τον είχες ίνδαλμα μπροστά σου; Να είναι προπονητής σου; Όμως, ας επιστρέψουμε στην ΑΕΚ. Αυτή την στιγμή είμαι στη «Βασίλισσα» και θέλω να συνεχίσω να ζω αυτό το όνειρο. Θέλω να παίξω με την ΑΕΚ στην Α1. Βέβαια, τον πρώτο και τελευταίο λόγο έχει ο προπονητής μου. Σας ευχαριστώ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X