Η δεύτερη ευκαιρία

Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

gipedo4Αλλά πράγματα είχα στο μυαλό μου να γράψω σήμερα. Ως Κωνσταντινουπολίτης (και Πόντιος κατά το ήμισυ) έχω μεγάλη ευαισθησία σε σημαντικές επετείους όπως η σημερινή. Ωστόσο, αυτά που συμβαίνουν σήμερα ξεπερνούν τη μνήμη. Και χρειάζονται εγρήγορση απ’ όλους, ώστε σε λίγους μήνες να μην περιλαμβάνεται στις μέρες μνήμης και η παρουσίαση του νέου γηπέδου. Είναι η πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια, που οι εκλογές είχαν σημασία και θα έχουν ακόμα μεγαλύτερο νόημα την επόμενη εβδομάδα και το αποτέλεσμα που θα δώσουν.

Εδώ και καιρό, ήταν σαφές πως το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ ήταν ψηλά στην ατζέντα τόσο των εκλογών της Νέας Φιλαδέλφειας, όσο και της Περιφέρειας Αττικής. Οσο και αν επιχειρήθηκε να τηρηθεί ουδετερότητα και να μην συστρατευθεί η ΑΕΚ με μια προσπάθεια (όπως συνέβη για παράδειγμα στον Πειραιά με τον Ολυμπιακό ή ακόμα και με τον ΠΑΝΚΙ στην Αθήνα), ήταν ξεκάθαρο πως υπήρξαν επιλογές που στηρίχθηκαν. Με τρόπο που δεν είχε αποτέλεσμα, όπως έβγαλε η κάλπη.

Είναι μεγάλο «καμπανάκι» για την ΑΕΚ η επικράτηση της Δούρου και του Βασιλόπουλου σε Περιφέρεια και Νέα Φιλαδέλφεια, αντίστοιχα. Γιατί είναι γεγονός, πως όσο το έργο παραμένει σε επίπεδο μακέτας, κάθε αλλαγή στις ισορροπίες μπορεί να αποδειχθεί εύθραυστη. Δεν είναι ψέμα, πως αν υπήρχε κάτι που προκαλεί ανησυχία στην ΑΕΚ είναι η πιθανή ανωμαλία στο πολιτικό σκηνικό και τα προβλήματα που μπορεί να επιφέρει. Στο επίπεδο που αναλογούν, τέτοια θέματα μπορεί να προκύψουν από τις εκλογές.

Φαίνεται πως ο δεύτερος γύρος θα αλλάξει τα πράγματα. Πως εάν δεν υπάρξουν απίθανα πράγματα, ο Σγουρός θα υπερισχύσει της Δούρου και ο Γεωργαμλής θα νικήσει τον Βασιλόπουλο. Αλλά για να συμβεί αυτό, για να προχωρήσει η ΑΕΚ απρόσκοπτη, οφείλει να αφυπνιστεί και ο κόσμος της. Είναι τραγική η διαπίστωση, πως η Νέα Φιλαδέλφεια έδωσε τα μικρότερα ποσοστά σε υποψήφιους που κρατούσαν αποστάσεις από την κατασκευή του γηπέδου.

Δεν επιχειρώ να νουθετήσω κανέναν για την ψήφο του. Ωστόσο, κρίνω χρήσιμο να μη ζητούνται δικαιολογίες. Οποιος θέλει την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και είναι δημότης της περιοχής, πρέπει να το σκεφτεί διπλά. Επί μήνες ακούμε, διαβάζουμε, μαθαίνουμε για την επιθυμία όλης της πόλης για να επιστρέψει η ΑΕΚ. Αυτό δεν αποτυπώθηκε την πρώτη Κυριακή. Τώρα υπάρχει η δεύτερη ευκαιρία. Ας μη χαθεί και αυτή και η ΑΕΚ χάσει μια ιστορική δυνατότητα.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X