«Έχουμε διαρκείας της ΑΕΚ, εκπληκτικός κόσμος την ανέβασε στην Α1»

Ψάχνουν τι φταίει στο Ψυχικό για την κατάρρευση
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

falekasΤο Ψυχικό από πέρυσι αποτέλεσε έναν εκ των βασικών αντιπάλων της ΑΕΚ στα παρκέ της Β’ εθνικής και της Α2. Ωστόσο, η ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου πήρε την άνοδο στην Α1 όντας μακράν η καλύτερη και πιο σταθερή ομάδα στην κατηγορία. Ο Νίκος και ο Παύλος Αχής, αγωνίζονται στο Ψυχικό, αλλά η καρδιά τους λέει… ΑΕΚ.

Αμφότεροι μίλησα στην «ΩΡΑ» και αποκάλυψαν ότι έχουν και διαρκείας στο ποδόσφαιρο και πηγαίνουν στο ΟΑΚΑ να βλέπουν την αγαπημένη τους ομάδα.

Αναλυτικά:

-Πιστεύετε ότι ανέβηκε δίκαια η ΑΕΚ στην Α1;

Ντίνος: “Σίγουρα η ΑΕΚ ήταν η πιο σταθερή ομάδα του πρωταθλήματος. Είχε παίκτες με προσωπικότητα, οι οπαδοί ήταν συνέχεια δίπλα της. Το περιμέναμε όλοι πριν καν αρχίσει η χρονιά. Ήταν κάτι που έπρεπε να συμβεί. Ελπίζω και του χρόνου στην Α1 να επιστρέψει όπως παλιά, με υψηλές βλέψεις”.

Παύλος: “Σαφώς είχε πολύ δυνατό ρόστερ και είναι πάντα η ΑΕΚ, που έχει την δύναμη του κόσμου της, οπότε έχει τεράστια δυναμική. Μέσα στην χρονιά, είναι διαφορετικά βέβαια τα πράγματα, αλλά όλοι υποσυνείδητα το γνωρίζαμε από την αρχή της σεζόν, ότι η ΑΕΚ θα ανέβαινε”

-Το Ψυχικό γιατί δεν τα κατάφερε τελικά;

Ντίνος: “Η φετινή χρονιά ήταν η πρώτη της Α2 για το Ψυχικό. Μάθαμε πολλά. Αγωνιστικά κάναμε πολύ καλό πρώτο γύρο. Στον δεύτερο γύρο όμως, είχαμε κάποιες κακές εμφανίσεις και πολλούς τραυματισμούς. Ήταν πολύ κρίσιμο το ματς με το Λαύριο, όπου δεχθήκαμε ένα τρίποντο πίσω από το κέντρο του γηπέδου. Δεν θέλει και πολύ μετά από όλα αυτά, για να χαθεί η φόρμα μας. Επίσης, οι συνδιεκδικητές της ανόδου, φάνηκαν πολύ δυνατοί. Ο Κόροιβος τελείωσε αήττητος τον δεύτερο γύρο, ενώ και η Καβάλα έχασε για λίγο την άνοδο. Ήταν δύσκολο για εμάς να επανέλθουμε. Νομίζω όμως ότι ήταν επιτυχημένη η χρονιά”.

Παύλος: “Εμείς είχαμε έναν τραγικό μήνα, που κάναμε πέντε σερί ήττες. Μετά από το ματς με το Λαύριο, όπου χάσαμε με τρίποντο πίσω από το κέντρο του γηπέδου, νομίζω ότι μας… τσάκισε ψυχολογικά. Είχαμε και πολλούς τραυματισμούς, όπως για παράδειγμα του Μοσχοβίτη. Κάπου εκεί, χάσαμε το… τρένο της ανόδου”.

-Πώς βιώσατε την περσινή αντιπαλότητα ΑΕΚ-Ψυχικού, λόγω του επεισοδιακού αγώνα του πρώτου γύρου;

Ντίνος: “Για εμάς, αυτό προέκυψε εντελώς στην πορεία. Ανεβήκαμε την τελευταία στιγμή από την Γ’ Εθνική στη Β’. Φτιάξαμε μια ομάδα με πρωταρχικό στόχο να μην κινδυνέψει. Μόλις κερδίσαμε την ΑΕΚ, τότε άρχισαν να μας βλέπουν σαν αντίπαλο. Ήταν κάτι που δεν μου άρεσε. Δεν ήταν εύκολο για μένα. Από την άλλη, είναι λογικό όταν παίζεις, να θέλεις να κερδίσεις. Ήθελα να ανέβουμε και εμείς και η ΑΕΚ. Ήταν γενικά πολύ περίεργο συναίσθημα. Πάντως σίγουρα δεν υπάρχει αντιπαλότητα”.

Παύλος: “Εγώ δεν είχα προλάβει τα περσινά, γιατί δεν είχα πάει ακόμα στο Ψυχικό, αλλά… κορόιδευα τον αδερφό μου όλη την εβδομάδα πριν το ματς, μην γίνει καμία… στραβή. Σίγουρα πάντως, όταν παίζεις έναν αγώνα, παίζεις μόνο για τη νίκη. Όσο δύσκολο και αν είναι, πρέπει να κάνεις την δουλειά σου. Το ιδανικό θα ήταν να ανέβαιναν και οι δύο, κάτι που τελικά έγινε”.

-Φέτος αντίθετα, υπήρξαν άριστες σχέσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες. Τι άλλαξε;

Ντίνος: “Μα έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα. Για την ΑΕΚ μόνο δύο είναι οι αντίπαλοι της. Για το Ψυχικό ήταν τιμή μας, που είχαμε για μια χρονιά αντίπαλο μας την ΑΕΚ”.

Παύλος: “Μα δεν νομίζω ότι υπήρχε κακό κλίμα ανάμεσα στις δύο ομάδες. Μόνο σε κάποια μπλογκ γράφονταν διάφορα. Δεν υπήρχε θέμα αντιπαλότητας. Άλλωστε και φέτος, φάνηκε ότι το κλίμα ήταν τέλειο”.

 

-Πώς γίνατε ΑΕΚ;

Ντίνος: “Δεν ήταν δύσκολο να γίνουμε ΑΕΚ, αφού ο πατέρας μας ως ΑΕΚτζής, μας πήγαινε από μικρούς στο γήπεδο. Έχουμε κάνει πολλά ταξίδια για την ΑΕΚ στο μπάσκετ. Μέχρι και Βαρκελώνη, αλλά και Λοζάνη έχουμε πάει. Τώρα, το πως τα έφερε έτσι η ζωή, για να βρεθούμε αντίπαλοι της ΑΕΚ… άστο καλύτερα. Έτσι ήταν γραφτό προφανώς”.

Παύλος: “Με τα αδέλφια μου και τον πατέρα μου, πηγαίναμε στο γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια και βλέπαμε την ΑΕΚ από 5 χρονών”.

-Παρακολουθείτε την πορεία της ΑΕΚ στο ποδόσφαιρο, στο μπάσκετ, ή και στα Τμήματα της Ερασιτεχνικής;

Ντίνος: “Παρακολουθώ την ΑΕΚ τόσο στο ποδόσφαιρο, αλλά γενικά παρακολουθώ όλα τα αθλήματα και θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε δυνατοί σε όλα”.

Παύλος: “Σαφώς. Δεν το συζητάμε. Ελπίζουμε να συνεχίσουμε να παίρνουμε τίτλους και στο χάντμπολ και να δυναμώσει και το μπάσκετ, για να επιστρέψει σύντομα και στην Ευρωλίγκα”.

-Έχετε πάει φέτος στο γήπεδο να δείτε την ΑΕΚ από κοντά;

Ντίνος: “Φέτος πήγα και σε δύο ματς ποδοσφαίρου. Στο πρώτο με την Θύελλα Ραφήνας στο ΟΑΚΑ και επίσης πήγα και με την Τριγλία Ραφήνας, πάλι στο ΟΑΚΑ”.

Παύλος: “Εννοείται. Άλλωστε, έχουμε οικογενειακό διαρκείας κάθε χρόνο στο ποδόσφαιρο”.

-Ποια είναι η άποψη σας για την “Αγιά Σοφιά” και τον Δημήτρη Μελισσανίδη;

Ντίνος: “Το γήπεδο είναι αυτό που περιμένει όλος ο κόσμος. Πρέπει να φτάσει η ΑΕΚ στο επίπεδο που ήταν και παλιά. Το ΟΑΚΑ δεν είναι γήπεδο για να πρωταγωνιστεί. Ο Μελισσανίδης είναι ένας από τους λίγους που καταφέρνουν να ενώνουν τον κόσμο. Όχι όμως να έχουμε μόνο το ποδόσφαιρο να πηγαίνει καλά. Όλα τα Τμήματα πρέπει να πηγαίνουν καλά. Σίγουρα ο Μελισσανίδης είναι ένας από τους λίγους ανθρώπους που μπορεί να φτάσει την ΑΕΚ ψηλά”.

Παύλος: “Αμήν και πότε. Πρέπει να γίνει το γήπεδο. Είναι η μόνη λύση. Δεν μπορεί να γίνει ξανά μεγάλη η ΑΕΚ, χωρίς το γήπεδο εκεί. Προς το παρόν περιμένουμε τις κινήσεις του κυρίου Μελισσανίδη. Μακάρι να μπει και στην μπασκετική ΑΕΚ κάποια στιγμή και να βοηθήσει, για να γίνει η ομάδα όπως παλιά και να διεκδικεί την κορυφή και στην Ευρωλίγκα”.

-Θα θέλατε μια μέρα να φορέσετε την φανέλα της Βασίλισσας;

Ντίνος: “Η αλήθεια είναι ότι πλέον δεν είμαι και… 20 χρονών. Ελπίζω η ΑΕΚ να φτάσει σε τέτοιο επίπεδο που να μην χρειάζεται να πάρει εμένα. Σίγουρα θα ήθελα, αλλά από την άλλη στο Ψυχικό είμαι πολύ καλά”.

Παύλος: “Δεν χρειάζεται καν να γραφτεί. Το είχα όνειρο από μικρός. Ζήλευα πολύ τα παιδιά της ΑΕΚ το Σάββατο στην Ζωφριά, που πανηγύριζαν την άνοδο μπροστά σε αυτό τον εκπληκτικό κόσμο”.

-Θα πάτε την νέα αγωνιστική περίοδο να δείτε από κοντά την ΑΕΚ στην Α1;

Ντίνος: “Γιατί όχι. Αν μπορώ και δεν έχω αγώνα με την ομάδα μου, ή προπόνηση, θα πάω να την δω”.

Παύλος: “Μακάρι να έχουμε χρόνο, να μην συμπίπτουν τα ματς της ομάδας μας και να πηγαίνουμε να βλέπουμε και την ΑΕΚ. Επίσης μακάρι να γίνει σε λίγα χρόνια και στη Νέα Φιλαδέλφεια, ένα καινούριο γήπεδο μπάσκετ, δίπλα στο ποδοσφαιρικό”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X