Μαργαρίτης: "Οι άνθρωποι της ΑΕΚ έχουν δώσει πολύ βάρος στις υποδομές"

Μαργαρίτης MargaritisΟ υπηρεσιακός προπονητής της ομάδας βόλεϊ κορασίδων της ΑΕΚ, Μάκης Μαργαρίτης έκανε δηλώσεις στην ιστοσελίδα volleynews.gr και μίλησε για την εμπειρία του να κάτσει στον πάγκο της Ένωσης, για τον τελικό της ΕΣΠΑΑΑ με τον Ηρακλή Κηφισιάς, αλλά και για το τί είναι ικανές να κάνουν οι “κιτρινόμαυρες” στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Ρωτήθηκε για τα αισθήματα του παίρνοντας το βάπτισμα του πυρός σε έναν πάγκο: «Το βάπτισμα του πυρός δεν είναι ακριβώς, είναι βάπτισμα του πυρός, σε ένα Final 4 ΕΣΠΑΑ, σαν προπονητής έχω ξαναδουλέψει, και σε γυναικεία ομάδα σαν δεύτερος, και σε μικρότερες ηλικίες σαν πρώτος προπονητής. Αυτή ήταν πράγματι μια καινούρια εμπειρία και το χάρηκα πάρα πολύ».

Για τον τελικό είπε: «Αυτός ο τελικός μας αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση. Είμαστε στο πρώτο σετ 23-24 και έχοντας και κόντρα μπάλα, και χάσαμε την ευκαιρία δεχόμενοι μπλοκ. Εντάξει, παίζουν κι οι αντίπαλοι λογικό είναι, αλλά κάναμε και πάρα πολλά λάθη. Στο τρίτο σετ πάλι ήμασταν μπροστά με τρεις πόντους, και δύο φορές μάλιστα, δυστυχώς δεν καταφέραμε να κρατήσουμε το προβάδισμα, έγιναν και σε εκείνο το σημείο πολλά και εύκολα λάθη, που είναι δουλεμένα στην προπόνηση. Για αυτό είναι τα παιχνίδια, εμείς τον στόχο μας τον πετύχαμε, περάσαμε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, κι έχουμε σχεδόν δύο μήνες μπροστά μας, να δουλέψουμε τα λάθη μας».

Για το τι είναι ικανή να κάνει η ΑΕΚ στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα είπε: «Η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζω τις υπόλοιπες κατηγορίες, τώρα θα κάτσω να τις δω. Αν πάντως σκεφτούμε ότι ο Ηρακλής Κηφισιάς ήταν ο περυσινός δευτεραθλητής στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, υπάρχουν δυνατότητες για να πάμε καλά. Δε νομίζω ότι υπάρχει κάποια ομάδα που ξεχωρίζει τόσο πολύ, θεωρώ ότι θα είναι θέμα ημέρας περισσότερο. Υπάρχουν παιδιά στις ακαδημίες της ΑΕΚ, η προσπάθεια για υψηλότερου επιπέδου παιδιά και δουλειά έχει ξεκινήσει τώρα, τα τελευταία χρόνια, και φάνηκε και πέρυσι αυτό που φτάσαμε πάλι στο Final 4, αλλά βγήκαμε 4οι. Οι άνθρωποι της ΑΕΚ έχουν δώσει πλέον πολύ βάρος στις υποδομές, και υπάρχουν πάρα πολλά παιδιά στην ομάδα».

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΛΥΣΑΝΔΡΑΤΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X