Μια Κυριακή από τα παλιά και το… μέλλον χθες στην γεμάτη Νέα Φιλαδέλφεια

filathloi AEK Νέα Φιλαδέλφεια φίλαθλοιΉταν ένας περίεργος συνδυασμός η εικόνα της Κυριακής στη Νέα Φιλαδέλφεια. Είχε κάτι από τα παλιά και κάτι από το… μέλλον. Το «χθες» και το αύριο» μαζί. Η ΑΕΚ μπορεί να μην έπαιζε στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά έπαιζε στην κοντινή Ριζούπολη. Οπότε ο κόσμος έκανε ότι έκανε μέχρι και το 2003 όταν και «εγκληματικά» λάθη εντός και εκτός ΑΕΚ έριξαν το «Νίκος Γκούμας».

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής, με αφορμή τον αγώνα της ΑΕΚ με την Κηφισιά στην Ριζούπολη, η Νέα Φιλαδέλφεια είχε γεμίσει από κόσμο. Φίλαθλοι είχαν συγκεντρωθεί σε κεντρικά καφέ και το μεσημέρι γέμισαν τα εστιατόρια και τα ψητοπωλεία της περιοχής για φαγητό. Όπως έκαναν και παλιά πριν τα ματς της ΑΕΚ στο «σπίτι» της.

Εν συνεχεία αρκετοί πήγαν όλοι μαζί με τα πόδια από τη Νέα Φιλαδέλφεια στην κοντινή Ριζούπολη. Μετά το δίωρο πάρτι στην εξέδρα… η Νέα Φιλαδέλφεια γέμισε ξανά.

Καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια γέμισαν ξανά από φίλους της ΑΕΚ που απολάμβαναν μια Κυριακή από τα παλιά στην περιοχή που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον σύλλογο.

Αναμενόμενα οι ιδιοκτήτες των μαγαζιών στη Νέα Φιλαδέλφεια χθες έτριβαν τα χέρια τους από ικανοποίηση. Τα οφέλη πολλαπλά από την παρουσία της ΑΕΚ στην περιοχή. Μια παρηκμασμένη περιοχή, πήρε ξανά «ζωή» μέσα από την Ένωση. Και το «στολίδι»  της «Αγιάς Σοφιάς» είναι… μονόδρομος για όλους, αν θέλουν να αναστηθεί η Νέα Φιλαδέλφεια. Κάτι που ονειρεύονται οι οπαδοί της ΑΕΚ και «απαιτούν» πλέον οι καταστηματάρχες, έμποροι και κάτοικοι της περιοχής για να ξαναδούν «ζωντανή» και πάλι την περιοχή τους.

ΤΑΣΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X