Η παρουσίαση του βιβλίου «ΒΑΡΔΑ ΒΟΥΛΙΑΜΕΝΤΟ»

exofilo-1Μια εξαιρετική δουλειά, με την υπογραφή του δημοσιογράφου, Κώστα Χαλέμου (υπεύθυνου Τύπου στο ανδρικό τμήμα βόλεϊ της ΑΕΚ) θα παρουσιαστεί την προσεχή Δευτέρα (28 Απριλίου 2014, στις 8 το βράδυ). Στο Παναιτώλιο της Αλσούπολης θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου, «ΒΑΡΔΑ ΒΟΥΛΙΑΜΕΝΤΟ», που  έχει ως θέμα του τα Λιγνιτωρυχεία Καλογρέζας, τα οποία λειτούργησαν στην περιοχή την περίοδο 1940-1960 και συνδέθηκαν στενά με τη ζωή των ανθρώπων του τόπου.

«Τα Λιγνιτωρυχεία Καλογρέζας έδωσαν, στην Κατοχή ψωμί στον κοσμάκη και παλικάρια στην Αντίσταση. Αίμα εργαζομένων τους χύθηκε σε διαδηλώσεις και στο Μπλόκο της Καλογρέζας. Αλλά και μετά την απελευθέρωση οι αγώνες σε αυτά συνεχίστηκαν, έφτασαν, δε,  στο αποκορύφωμά τους με την απεργία πείνας, που οργανώθηκε το Μάη του ’57.

Οι ήρωες του βιβλίου, στην πλειοψηφία τους Μικρασιάτες πρόσφυγες και μετανάστες απ’ την Κύμη, μοχθούν νυχθημερόν κόντρα στις πλημμύρες, τις φωτιές και τις αγκούσες. Κάποιοι δεν αντέχουν, άλλοι σημαδεύονται για πάντα, κι άλλοι δεν βγαίνουν ζωντανοί από τα βάθη της γης. Το «ΒΑΡΔΑ ΒΟΥΛΙΑΜΕΝΤΟ» διηγείται τις ιστορίες τους και παράλληλα την ιστορία της Καλογρέζας στις δεκαετίες του ΄40 και του ΄50.

Η εκδήλωση έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Οργανισμού Πολιτισμού Άθλησης και Νεολαίας του Δήμου Νέας Ιωνίας και για το βιβλίο θα μιλήσουν η Καλλιόπη Στεριάδου, πρόεδρος του Ιωνικού Συνδέσμου-Συγγραφέας και ο Λουκάς Χριστοδούλου, πρόεδρος του Κέντρου Σπουδής & Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ)», αναφέρει η πρόσκληση προς τους ενδιαφερόμενους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X