
Ο Κώστας Τσίλης επιχειρεί να βάλει στο τραπέζι δυο - τρια αγωνιστικά δεδομένα για το ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό
Δεν χρειάζονται πλέον και πολλές αναλύσεις επ’ αυτού. Η ΑΕΚ για να έχει ελπίδες να φτάσει στην δεύτερη θέση, που όλοι έχουμε χιλιοπεί τι σημαίνει, θα πρέπει να κερδίσει την Κυριακή. Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα, ζορίζει πολύ τα πράγματα. Ακόμα και για την αποφυγή της τέταρτης θέσης. Είναι με λίγα λόγια, ένα ματς που η ΑΕΚ καίγεται να το κερδίσει.
Από την άλλη μεριά, έχει απέναντι της έναν αντίπαλο που είναι παντελώς αδιάφορος βαθμολογικά, καθότι έχει κατακτήσει ήδη το πρωτάθλημα. Επίσης προέρχεται από μια εβδομάδα διακοπών και γενικότερης χαλάρωσης. Δεν είναι καν η φάση ίδια μ’ αυτή του περυσινού ματς στο Καραϊσκάκη, που ήθελε μέσα στην έδρα του, να κόψει το πρωτάθλημα από την ΑΕΚ.
Για να εξηγούμαστε, δεν λέω πως ο Ολυμπιακός θα έρθει για βόλτα στη Φιλαδέλφεια και για να χάσει το ματς. Αντίθετα θεωρώ πως θα έρθει και για να προκαλέσει και για να βάλει φιτίλι όπου μπορεί να το βάλει. Αυτό που περιγράφω όμως είναι μια συνθήκη, που έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, τα οποία πρέπει να τα μετρήσουμε. Είναι ένα ματς που η ΑΕΚ το χρειάζεται, το έχει μέσα στην έδρα της και απέναντι της έχει έναν αντίπαλο που δεν κυνηγά τίποτα.
Αυτό (πρέπει να) σημαίνει αυτομάτως, πως τα πάντα εξαρτώνται από το πως θα είναι η ΑΕΚ. Κάτι μάλιστα, που είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει φέτος στα παιχνίδια ανάμεσα στις δυο ομάδες. Είναι η πρώτη φορά, που όλα θα εξαρτηθούν από το πως θα μπει και τι θα κάνει η ΑΕΚ μέσα στο ματς. Αυτό προφανώς και δεν εξασφαλίζει από μόνο του, απολύτως τίποτα. Εξάλλου αυτό το «όπως πρέπει», σηκώνει πολύ μεγάλη κουβέντα. Και καθόλου εύκολη, έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα φέτος.
Στα μάτια τα δικά μου, η μεγαλύτερη απώλεια απ’ όσες έχει η ΑΕΚ για το ματς της Κυριακής, είναι του Λιούμπιτσιτς. Παρότι στα χαφ οι επιλογές είναι πολλές και παρότι ο Κροάτης, δεν είναι ο παίκτης που θα πάρει την ομάδα πάνω του. Όμως ο Λιούμπι, μαζί με τον Πινέδα, είναι οι χαφ που μπορούν να βγάλουν στο γήπεδο την μεγαλύτερη ενέργεια και ένταση. Επίσης ο Λιούμπι είναι ο παίκτης που ο Αλμέιδα χρησιμοποιούσε πιο κοντά στον Πιερό, για να μπορεί να τον βοηθάει στο πρέσινγκ και να καλύπτει όσο γίνεται το έλλειμμα ταχύτητας του Αϊτινού. Δεν υπάρχει κανείς άλλος στο ρόστερ που να μπορεί να το κάνει. Ούτε ο Λαμέλα, ούτε ο Περείρα.
Επίσης στα μάτια τα δικά μου, η ΑΕΚ ακόμα δεν έχει βρει την κατάλληλη συνταγή για να ματσάρει το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Δεν μου λέει απολύτως τίποτα το γεγονός πως στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος στη Νέα Φιλαδέλφεια αλλά και στο πρόσφατο στο Φάληρο, η ΑΕΚ δεν άφησε ανοικτό γήπεδο στον αντίπαλο και δεν έφαγε φάσεις. Πρώτον διότι δεν είναι μόνο αυτό το ζητούμενο. Η ΑΕΚ σε κανένα από τα δυο δεν έκανε φάσεις. Και δεύτερον έχασε και στα δυο.
Η προσέγγιση που θα πρέπει να κάνει στο κυριακάτικο ματς θα πρέπει να είναι διαφορετική απ’ ό,τι έχει κάνει μέχρι τώρα. Να πλησιάζει αρκετά σ’ αυτό που έκανε στην ρεβάνς του κυπέλλου. Άλλωστε δεν νομίζω πως το κυριακάτικο θα διαφέρει πολύ από αυτό το παιχνίδι. Η ΑΕΚ πρέπει να βρει τους τρόπους να βάλει πίεση στον αντίπαλο, να βγάλει φάσεις, χωρίς όμως να αφήσει αποστάσεις στις γραμμές της. Κάποιος θα προσθέσει το «και χωρίς να κάνει τα λάθη σχολικού πρωταθλήματος, που έχει κάνει σ’ όλα ανεξαιρέτως τα φετινά ματς με τον Ολυμπιακό». Αυτό όμως πια, δεν έχει νόημα καν να το συζητάμε. Αν δεν έχει μάθει, με τόσα που έχει πάθει φέτος, ό,τι κι αν πούμε, δεν έχει σημασία.
Πάντως γι αυτό γράφω πως τώρα είναι ένα ματς που κυρίως όλα εξαρτώνται από το τι θα κάνει η ΑΕΚ. Πως θα το προσεγγίσει τακτικά το παιχνίδι, αλλά και το πόσο θα περιορίσει ή θα μηδενίσει τα παιδικά αλλά και μοιραία της λάθη. Σ’ ένα παιχνίδι που ο αντίπαλος θα κάνει πολλά που έχουν να κάνουν με την αντιπαλότητα των δυο ομάδων, αλλά ποδοσφαιρικό κίνητρο έχει μηδέν. Και θεωρώ αδιανόητο να συζητάμε, πως σ’ ένα ματς που η ΑΕΚ είναι η μοναδική από τους δυο αντιπάλους που έχει το κίνητρο, ένα που γίνεται μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια, να μην ορίσει η ΑΕΚ το πως θα πάει. Αυτό λέει η ποδοσφαιρική λογική, την οποία πολλάκις η ΑΕΚ έχει καταστρατηγήσει φέτος. Όσο το κάνει όμως, θα το πληρώνει. Αν το σταματάει, θα πάρει και αυτό που θέλει. Τόσο απλά.
Η Φανέλα με το #9 με τον Βασίλη Δημητριάδη και τον Σταύρο Καζαντζόγλου (VIDEO)- LIVE ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
- ENWSI TV: ΟΛΗ η εκπομπή «Tsak attack με Tsil out» με Τσακίρη και Τσίλη! (VIDEO)
- Καζαντζόγλου: «Ο Κουτέσα φέρνει και… προπονητή» (VIDEO)
- Τα πάντα για το στοίχημα ΕΔΩ - Οι καλύτερες προτάσεις
- Σκωτσέζικα Μέσα: «Ο Πάλμα επιστρέφει στην Σέλτικ, η ΑΕΚ ενδιαφέρεται για εκείνον!»
- ΑΕΚ: Το story του Πουλούλου για την ανακοίνωση της μεταγραφής του Κουτέσα (ΦΩΤΟ)



Τουρκία: Νέες συλλήψεις στο πλαίσιο έρευνας κατά του Εκρέμ Ιμάμογλου

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια: Η ΑΕΚ ζήτησε τελικό στη Λεωφόρο, ο Παναθηναϊκός απάντησε «γίνονται έργα στον αγωνιστικό χώρο» και χθες έπαιξαν εκεί Καλλιθέα-Λαμία! (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Κοντά στη Λίβερπουλ ο Βιρτς

AΕΚ: Με Μουκουντί η καλύτερη 11αδα της Super League για το Sofascore (ΦΩΤΟ)

Την Τρίτη η πρεμιέρα της Σάκκαρη στο Rolland Garros