Η κορύφωση του ευρωπαϊκού ονείρου της ΑΕΚ! (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Η κορύφωση του ευρωπαϊκού ονείρου της ΑΕΚ! (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στην 96χρονη ιστορία της ΑΕΚ, κατέχει μια από τις σημαντικότερες θέσεις. Οσοι τη βίωσαν, κάνουν λόγο για ένα παραμύθι που κανείς δεν περίμενε πως θα έφτανε ως το τέλος. Οσοι τη μαθαίνουν, βλέπουν να εκτυλίσσεται μπροστά τους ένας μύθος. Μια μέρα σαν σήμερα του 1977, η Ενωση έφτανε στην κορύφωση και συνάμα την ολοκλήρωση της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής πορείας της, υποδεχόμενη τη «μεγάλη κυρία» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, τη Γιουβέντους στην Αθήνα.

Είναι αλήθεια, πως οι μεγάλες (σχεδόν επικές) ανατροπές που είχε πετύχει η ΑΕΚ εκείνη την περίοδο, ο γαλαξίας αστέρων που φορούσαν τα «κιτρινόμαυρα», ακόμα και η παρουσία στο Κομουνάλε του Τορίνο (παρά τη βαριά ήττα τελικά με 4-1), άφηναν περιθώρια αισιοδοξίας. Τα εισιτήρια είχαν εξαφανιστεί σχεδόν με την…εμφάνιση τους, ενώ ακόμα και οι προπονήσεις των Ιταλών στη Νέα Φιλαδέλφεια έφερναν εκεί χιλιάδες κόσμου (όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες).

Η ΑΕΚ προσπάθησε. Ο Φάντροκ είχε παρατάξει την ομάδα με επιθετική διάθεση, καθώς τις επιλογές του συνέθεταν οι Χρηστίδης, Θεοδωρίδης, Ιντζόγλου, Ραβούσης, Νικολάου, Τσάμης, Τάσος, Παπαδόπουλος (69’ Ζαρζόπουλος), Βάγκνερ, Παπαϊωάννου, Μαύρος. Ωστόσο, παρά την εκρηκτική ατμόσφαιρα, ο Τζοφ δεν μπόρεσε να νικηθεί. Και στο φινάλε, σε μια αντεπίθεση των Ιταλών, ο σπουδαίος Μπονινσένια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Χρηστίδη. Οι Ιταλοί πέρασαν στον μεγάλο τελικό, όπου σε διπλές αναμετρήσεις κατέκτησαν το τρόπαιο επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο.

 

intzoglou-vagner-ιντζογλου-βαγκνερ omada2-ομαδα mavros-vagner-μαυρος-βαγκνερ kosmos8-κοσμος juventus1-γιουβεντους juventus2-γιουβεντους

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X