
H Mάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, όμως με γκολ τον Μέινου και Μαγκουάιρ, έκανε την ανατροπή και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά
Μυθική πρόκριση στους ημιτελικούς του Europa League πέτυχε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο ματς της χρονιάς, της δεκαετίας, όπως θέλετε πείτε το, απέναντι στη Λιόν με 5-4 στη διαδικασία της παράτασης κι ενώ στο 110′ η ομάδα του Αμορίμ βρισκόταν πίσω στο σκορ με 2-4! Κατάφερε, όμως, μέσα σε εννέα λεπτά να πετύχει 3 γκολ και να επιστρέψει από την Κόλαση του αποκλεισμού στον… Παράδεισο της τετράδας!
Με 10 παίκτες από το 89′ (αποβολή Τολισό) κι ενώ μέχρι το 71′ βρισκόταν με 2-0 πίσω στο σκορ, η Λιόν έστειλε το παιχνίδι στην παράταση (το πρώτο ματς είχε τελειώσει 2-2, όπως και το αποψινό στην κανονική του διάρκεια).
Εκεί έστω και με αριθμητικό μειονέκτημα, η ομάδα του Πάουλο Φονσέκα, κατάφερε να προηγηθεί με 4-2 στο 110′ με το πέναλτι του Λακαζέτ. Κι ενώ όλα έμοιαζαν ιδανικά φτιαγμένα για τους «Λιονέ», οι «κόκκινοι διάβολοι» ξαναμπήκαν στο ματς με το πέναλτι του Φερνάντες (3-4) στο 114′. Υο 3-4 έμεινε μέχρι το 120′, όταν ο Μέινου «έγραψε» το 4-4 και ένα λεπτό μετά ο Μαγκουάιρ το τελικό 5-4, που χάρισε μία ιστορική πρόκριση στους γηπεδούχους, ικανή να τους… φτιάξει όλη τη χρονιά.
Αντίπαλός τους στην τετράδα θα είναι η Αθλέτικ Μπιλμπάο, η οποία νωρίτερα με το «καθαρό» 2-0 επί της Ρέιντζερς πήρε το «εισιτήριο» (0-0 στο πρώτο ματς) και θα έχει την ευκαιρία να συνεχίσει μέχρι το τέλος και να φτάσει στον τελικό, που ως γνωστό θα διεξαχθεί στην έδρα της στις 21 Μαΐου (Σαμ Μαμές).
Τη μεγάλη ευκαιρία να «σώσει τη χρονιά» θα έχει η Τότεναμ, η οποία παρότι δεν είχε στη σύνθεσή της το μεγάλο της αστέρι, Σον, κατάφερε να επιβληθεί της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης με 1-0 και σε συνδυασμό με το 1-1 του Λονδίνου να πάρει τη μεγάλη πρόκριση.
Απέναντί της θα βρει την ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης, Μπόντο Γκλιμτ, η οποία κατάφερε στη διαδικασία των πέναλτι να επικρατήσει με 3-2 της Λάτσιο και να πάρει το τελευταίο «εισιτήριο» για την τετράδα. Με τον Χρήστο Μανδά κάτω από τα δοκάρια της (απέκρουσε το πρώτο πέναλτι) η ομάδα της «αιώνιας πόλης» έστειλε το παιχνίδι στην παράταση, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα (2-0), προηγήθηκε στον επιπλέον χρόνο με 3-0, αλλά οι Νορβηγοί δεν το έβαλαν κάτω, μείωσαν και με το τελικό 3-1 έστειλαν τον προημιτελικό στη «ρώσικη ρουλέτα», όπου κατάφεραν να φύγουν νικητές.
- LIVE ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
- Καμαρά: «Είχα πολύ καλή πρόταση από την ΑΕΚ, είχα πει στον Αλμέιδα έρχομαι – Θα ήταν δύσκολο όμως να μείνω στην Αθήνα!»
- Σωτηρακόπουλος για Μπενίτεθ: «Λάτρης της τακτικής, πολυτέλεια για το ελληνικό ποδόσφαιρο» (VIDEO)
- Τα πάντα για το στοίχημα ΕΔΩ - Οι καλύτερες προτάσεις
- Σοβαρή υποψηφιότητα του Ηλία Κυριακίδη για τον ΟΦΗ
- Όταν η αξία είναι δεδομένη, στο κίνητρο είναι όλα τα λεφτά



Δύσκολη η επιλογή του προπονητή, σίγουρα, μα απαραίτητο να είχε ήδη γίνει!

«Στη Ρεάλ για δυο χρόνια ο Μαλεντόν, εκτός αν έρθει πρόταση από ΝΒΑ»

Συνεχίζει μέχρι το 2028 στην Μπαρτσελόνα ο Ραφίνια

Πότε αρχίζουν Τσιτσιπάς και Σάκκαρη στο Roland Garros

Σχολιαστής σε αγώνα στο Περού ο Κάλενς: Θα περιγράψει το Sport Boys-Alianza Lima (ΦΩΤΟ)