Το στέμμα της μεγάλης ΑΕΚ, η μεγάλη στιγμή του Ηλία (VIDEO+ΦΩΤΟ)

Το στέμμα της μεγάλης ΑΕΚ, η μεγάλη στιγμή του Ηλία (VIDEO+ΦΩΤΟ)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Την περίοδο 1996-97, πρώτη κατά την οποία η «κόκκινη παράγκα» παρέσυρε τα πάντα για να επιβάλει την κυριαρχία της, η αγωνιστική ποιότητα της ΑΕΚ έναντι των ανταγωνιστών της ήταν τεράστια. Το πρωτάθλημα χάθηκε με απίστευτους τρόπους, αλλά η Ενωση κατάφερε να κερδίσει το στέμμα του κυπέλλου. Μια μέρα σαν σήμερα του 1997, πραγματοποιήθηκε στο Καραϊσκάκη ο τελικός της διοργάνωσης, ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό. Ένα παιχνίδι που έφερε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του μεγάλου Ηλία Ατματσίδη.

Η διαφορά ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, ήταν χαώδης. Ωστόσο, οι «πράσινοι» ταμπουρώθηκαν στην άμυνα τους και κατάφεραν να κρατήσουν το μηδέν. Είχαν μάλιστα και μια καλή ευκαιρία με τον Βαζέχα, αλλά ο Ατματσίδης κατάφερε να την εξουδετερώσει. Το πρόβλημα ήταν πως η επιθετική μηχανή της Ενωσης (σε σούπερ κατάσταση με Νικολαϊδη, Κωστή, Κετσπάγια, Σαβέβσκι και άλλους), δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα. Μεγαλύτερη ευκαιρία εξ επαφής τετ α τετ του Κοπιτσή σε κενή εστία, που η μπάλα προσέκρουσε στα σώματα. Γκολ δεν μπήκε ούτε στην κανονική διάρκεια, ούτε στην ημίωρη παράταση και έτσι οι δύο ομάδες έφτασαν στη διαδικασία των πέναλτι.

Μπροστά από την εξέδρα που ήταν συγκεντρωμένοι οι φίλοι της ΑΕΚ, τα πάντα έδειχναν να έχουν πάρει τον δρόμο τους. Το χαμένο πέναλτι του Βαζέχα από νωρίς, έδειχνε πως η Ενωση είχε τον πρώτο λόγο. Αλλά όταν η μπάλα έκαιγε στο πέμπτο και τελευταίο πέναλτι, ένας ήταν αυτός που πήρε την πρωτοβουλία. Ο Ηλίας Ατματσίδης πήρε τη μπάλα, στήθηκε απέναντι στον Βάντσικ και με δυνατό σουτ την έστειλε στα δίχτυα. Και έπειτα, με ένα απίθανο σπριντ σκαρφάλωσε στην εξέδρα που φιλοξενούνταν οι «κιτρινόμαυροι» οπαδοί και έγινε ένα μαζί τους.

 

nikolaidis4-νικολαιδης ketspagia2-κετσπαγια kosmos7-κοσμος kostis2-κωστης atmatsidis-koutoulas-manolas-ατματσιδης-κουτουλας-μανωλας kypello-κυπελλο atmatsidis1-ατματσιδης atmatsidis2-ατματσιδης atmatsidis3-ατματσιδης ravousis-ραβουσης kasapis-manolas-κασαπης-μανωλας nikolaidis5-νικολαιδης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X