Αλέξανδρος Μακρίδης στο enwsi.gr: «Η ΑΕΚ είναι η ψυχή των προσφύγων»

Αλέξανδρος Μακρίδης στο enwsi.gr: «Η ΑΕΚ είναι η ψυχή των προσφύγων»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

makridis-μακριδηςΓια τους περισσότερους φίλους της ΑΕΚ, οι αναμνήσεις από το παρελθόν είναι συνδυασμένες με κάποιες μεγάλες αγωνιστικές στιγμές, με επιτυχίες και πανηγυρισμούς. Για τον Αλέξανδρο Μακρίδη, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων που είχαν την τύχη να ζουν την ΑΕΚ εκ των έσω. Ο παππούς του, ο σπουδαίος Αλέξανδρος Μακρίδης, υπήρξε ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της Ενωσης την τριετία 1963-66. Ηταν εκείνος που ανέλαβε τον σύλλογο σε δύσκολες στιγμές έπειτα από την αποχώρηση του Νίκου Γκούμα, εκείνος που την οδήγησε στην κατάκτηση του κυπέλλου και κατάφερε να κρατήσει τον Μίμη Παπαϊωάννου στην ομάδα.

Η οικογενειακή παράδοση συνεχίζεται. Ο Αλέξανδρος Μακρίδης ο νεότερος, κρατά ζωντανή τη φλόγα και την αγάπη που του μεταλαμπάδευσε η οικογένεια του. Επιτυχημένος επιχειρηματικά πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Χρυσαφίδης ΑΕ, έχει συνδέσει ακόμα και την εταιρεία του με την ΑΕΚ, δίνοντας «κιτρινόμαυρο» φόντο στα χρώματα της. Σταθερή παρουσία στα παιχνίδια της ομάδας, ανήμερα των ενενηκοστών γενεθλίων της μίλησε στο enwsi.gr για τις αναμνήσεις και τις προσδοκίες του για την ΑΕΚ.

–          Είστε μέλος μιας οικογένειας με παράδοση στην ΑΕΚ. Τι σημαίνει για εσάς η ΑΕΚ;

«Η ΑΕΚ ταυτίζεται με την ψυχή του προσφυγικού στοιχείου που κατάφερνε και καταφέρνει να διακρίνεται παρόλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και τα συγκριτικά λίγα οικονομικά μέσα που διαθέτει»

–          Ο συνονόματος παππούς σας, υπήρξε πρόεδρος της Ενωσης. Ποιες είναι οι αναμνήσεις που σας έχει μεταφέρει;

«Κατάφερε και κράτησε στην ομάδα τον Μίμη Παπαϊωάννου, δοξάζοντας την ΑΕΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είχε την ηγεσία της ομάδας στο κύπελλο του ’66 και ήταν οι στιγμές που συχνά ανέφερε».

 

–          Ποιες είναι οι δικές σας προσδοκίες για το μέλλον της ΑΕΚ;

«Η ΑΕΚ είναι πολύ ελπιδοφόρα, καθώς αναγεννιέται οικονομικά, ποδοσφαιρικά και με κύριο άξονα το νέο γήπεδο».

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

p.makridis1 p.makridis2 p.makridis3

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X