Β.Καραγιάννη στο enwsi.gr: «Να γίνει ξανά δυνατή η ΑΕΚ και στα 100 πιο δυνατή»

Β.Καραγιάννη στο enwsi.gr: «Να γίνει ξανά δυνατή η ΑΕΚ και στα 100 πιο δυνατή»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

karagianni Βασιλικη ΚαραγιάννηΠέρασαν 90 χρόνια. Ήταν Απρίλης του 1924 όταν έγινε πραγματικότητα η ιδέα των ιδρυτών της ΑΕΚ. Στο κατάστημα αθλητικών ειδών των αδερφών Ιωνά στην Ομόνοια, η ΑΕΚ ξεκίνησε την πορεία της, αν και η ιδέα της και οι ρίζες ξεκινούν από την προσφυγιά και την Κωνσταντινούπολη πολλά χρόνια πριν. «Μια ιστορία από την Πόλη…» που λέει εύστοχα και το τραγούδι που ανατριχιάζει κάθε ΑΕΚτζή.

Έκτοτε πέρασαν 90 χρόνια. Χαρές, λύπες, ένδοξες στιγμές μα πάνω από όλα περηφάνια για τον σύλλογο που πάντα ήταν διαφορετικός από όλους τους άλλους στην Ελλάδα. Είχε αυτό το «κάτι» που δεν συγκρινόταν με κανέναν άλλο, κάτι που αναγνωρίζουν και οι «αντίπαλοι». Η ιδέα της ΑΕΚ πορεύτηκε όλες αυτές τις δεκαετίες και φτάσαμε στο «σήμερα». Στην αναγέννηση του συλλόγου, μετά την «καταστροφή». Κάπως έτσι είχε γίνει και τότε…

Οι ιδρυτές της ΑΕΚ έγραψαν ιστορία τότε, με την δημιουργία του συλλόγου που έχει ισχυρούς «δεσμούς» με τονpantelis_karagiannis κόσμο του ακόμη και στα (πολύ) δύσκολα. Κανείς τους δεν έχει μείνει εν ζωή πια, με τον τελευταίο να φεύγει για το μεγάλο ταξίδι το ‘97. Ο Παντελής Καραγιάννης όμως μας άφησε παρακαταθήκη. Την κόρη του Βασιλική που από την πρώτη μέρα της γέννησης της στεκόταν πάντα στο πλάι της ΑΕΚ. Δεκαετίες και δεκαετίες. Ακόμη και τώρα που μεγάλωσε αρκετά, η ΑΕΚ είναι όλη η ζωή της. Για την ΑΕΚ, τις αξίες της και τους ιδρυτές της έχει κάνει πάρα πολλά.

Πριν λίγο καιρό είχε μια μεγάλη περιπέτεια με την υγεία της. Ευτυχώς ξέφυγε κάθε κίνδυνο και η ΑΕΚ φρόντισε για όλα, ως όφειλε ως ένδειξη τιμής και σεβασμού. Και τώρα από ένα μικρό δωμάτιο συνεχίζει την προσπάθεια για να γίνει τελείως καλά. Μια τέτοια μέρα που είναι τα 90α γενέθλια της ΑΕΚ, η κυρά Βασιλική βρίσκεται σε ένα χώρο που φιλοξενεί ηλικιωμένους στον Άλιμο. Την θυμούνται λίγοι και καλοί. Το enwsi.gr έψαξε και την βρήκε. Τέτοια μέρα τα λόγια της σίγουρα αποκτούν βαρύνουσα σημασία.

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά πάντα πρόθυμη για κάθε τι «ΑΕΚ». Μόλις ενημερώθηκε ότι την Κυριακή είναι τα γενέθλια της ΑΕΚ, το γηρασμένο πρόσωπο της ξάφνου φωτίστηκε. Σχηματίστηκε ένα χαμόγελο αμηχανίας και τα μάτια βούρκωσαν. Βλέπετε, υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που αγαπούν την ΑΕΚ αγνά, άδολα, δίχως να αποσκοπούν σε οφέλη. Ποτέ δεν διεκδίκησε, δεν ζήτησε, δεν απαίτησε τίποτε.

«Κυρά Βασιλική την Κυριακή γίνεται η ΑΕΚ 90 χρονών. Έχει γενέθλια» την ενημερώσαμε. «Πωωωω μεγάλωσε και αυτή, έγινε 90» είπε αστειευόμενη, όσο μπορούσε λόγω της κατάστασης της. Η ευγενική της φυσιογνωμία δεν θα μπορούσε όμως να μην χαρεί που η επίσκεψη μας αφορούσε την ΑΕΚ. «Έχω ζήσει πολλά με αυτή την ομάδα. Πάρα πολλά. Από τότε που με πήγαινε κοριτσάκι ο πατέρας μου στο γήπεδο. Πηγαίναμε με το τρένο θυμάμαι… Πόσες στιγμές» ψέλλιζε αργά-αργά, αλλά θέλοντας να ανοίξει το κουτάκι των «κιτρινόμαυρων» αναμνήσεων.

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗΠαρότι στο κρεβάτι και εμφανώς καταβεβλημένη δεν θα έλεγε «όχι» σε ευχές για την αγαπημένη της ΑΕΚ. «Εύχομαι να πάνε όλα καλά για την ΑΕΚ. Να γίνει πάλι δυνατή και στα 100 της να είναι πιο δυνατή. Να ξέρετε παιδιά, το πιο σημαντικό είναι το γήπεδο. Αυτό πρέπει να γίνει. Το σπίτι της. Είναι ωραία τα σχέδια που είδαμε. Αλλά πρέπει να γίνει» είπε, ενώ δεσμεύτηκε συγκινημένη «θα προσπαθήσω να γίνω καλά, να προλάβω να μπω και εγώ εκεί μέσα. Το θέλω πολύ».

Ο Μπάγεβιτς και ο Νικολαΐδης

Στην πορεία της συζήτησης έφτασε και στις… αδυναμίες της από την ΑΕΚ. Μας έδειξε με καμάρι το τρανζιστοράκι στο κομοδίνο του δωματίου της που παίζει 24 ώρες. Βούρκωσε και είπε «Είναι από τον Ντούσαν. Το ζήτησα για δώρο και μου το έφερε, μαζί με ένα βιβλίο με φωτογραφίες της ΑΕΚ. Τον έχω στην καρδιά μου, ήρθε και στο νοσοκομείο μαζί με τους παλαιμάχους». Μετά τον Μπάγεβιτς… πήγε στην άλλη μεγάλη αδυναμία της. «Ο Ντέμης μου. Στην καρδιά μου τον έχω. Τον αγαπώ πολύ. Την αγαπά πολύ την ΑΕΚ, τον έχω παρακολουθήσει». Για… φινάλε είπε  με λαχτάρα ότι θα ήθελε να τους δει και τους δύο μία μέρα στο πλάι της στο γηροκομείο.

Η κουβέντα έκλεισε με χαμόγελα και συγκίνηση. Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά με την 75χρονη σήμερα κυρά Βασιλική, που ακούει «ΑΕΚ» και το πρόσωπο της παίρνει λάμψη. Πιθανόν η καλύτερη, πιο χαρακτηριστική και αγνή εικόνα για τα 90α γενέθλια του συλλόγου για τον οποίο ο πατέρας της είχε βάλει την δική του… υπογραφή τον Απρίλη του 1924.

ΤΑΣΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΟΣ

* Θερμές ευχαριστίες στο γηροκομείο που φιλοξενείται η κυρά Βασιλική στον Άλιμο και στον αγνό ΑΕΚτζή Κώστα Ντονά για την αμέριστη βοήθεια του.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X