
Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι και ο Αντώνης Μήνου έχουν αρκετές ομοιότητες
Ο νικηφόρος αγώνας της ΑΕΚ στην Τρίπολη πριν από αγωνιστικές ήταν ο πρώτος του Αλμπέρτο Μπρινιόλι στη Super League μετά από 417 μέρες, αφού είχε αγωνιστεί για τελευταία φορά στη διοργάνωση ως παίκτης του Παναθηναϊκού, στο 2-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα στις 3 Ιανουαρίου 2024.
Ο Ιταλός διατήρησε τη θέση του και στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό την περασμένη Κυριακή και ήταν βασικός και στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο 33χρονος από το Μπέργκαμο είχε παίξει και στα τέσσερα ματς Κυπέλλου με Αρη και ΠΑΟΚ, όμως, σε κάθε ομάδα στον κόσμο λογίζεται ως Νο 1 ο τερματοφύλακας που είναι βασικός στο πρωτάθλημα και μέχρι πριν από τρεις εβδομάδες αυτός ήταν ένας τίτλος που ανήκε στον Θωμά Στρακόσα. Η περίπτωση Μπρινιόλι έχει ιδιαιτερότητες. Ηταν ο κορυφαίος τερματοφύλακας της σεζόν 2022-23, όμως με απόφαση της διοίκησης της πρώην ομάδας του έπαψε να αγωνίζεται στα μέσα της σεζόν 2023-24. Ηρθε στην ΑΕΚ πέρυσι το καλοκαίρι, αλλά και πάλι χρειάστηκε να περιμένει.
Εχει ξανασυμβεί να έρθει τερματοφύλακας στην ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια και να χρειαστεί να περιμένει, λίγο ή πολύ, για να κάνει ντεμπούτο. Ο Γιώργος Αθανασιάδης, για παράδειγμα, ήρθε το 2019, αλλά έπαιξε το 2020. Οι πιο παλιοί θυμούνται ότι ακόμα και ο Ηλίας Ατματσίδης έπρεπε να περιμένει ένα χρόνο, μέχρι να πάρει τη θέση του Αντώνη Μήνου το 1993.
Ο Μπρινιόλι, όμως, δεν μοιάζει με καμία τέτοια περίπτωση. Ηρθε σε ώριμη ποδοσφαιρικά ηλικία, με «βαρύ» βιογραφικό και συμβόλαιο και από ανταγωνίστρια ομάδα. Στην ΑΕΚ προσπαθεί να κάνει μια νέα αρχή και να επιστρέψει στην πρώτη γραμμή, θυμίζοντας σε πολλά έναν άλλο τερματοφύλακα που είχε έρθει από τον Παναθηναϊκό στην ΑΕΚ σε «ώριμη», έχοντας πίσω του μεγάλη καριέρα και πρωταγωνιστικό βιογραφικό.
Μιλάμε βέβαια για τον Αντώνη Μήνου που ήρθε στην ΑΕΚ το 1988, στα 30 του, μετά από πέντε χρόνια στον Παναθηναϊκό, αλλά έπρεπε να περιμένει μέχρι τα τέλη του 1989 για να πάρει τη θέση του Σπύρου Οικονομόπουλου και να γίνει αναντικατάστατος μέχρι το 1993, επιστρέφοντας μάλιστα και στην εθνική ομάδα και συμμετέχοντας μαζί της στην πορεία πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Αλμπέρτο δείχνει να ακολουθεί τα… ίχνη του, αλλά είναι ακόμα στην αρχή της πορείας του στην ΑΕΚ.
- LIVE ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
- Ο Οντουμπάτζο που… δεν βγαίνει για την ΑΕΚ – Έχει λιγότερες συμμετοχές και από τον Σιντιμπέ!
- Ο Γιαννακόπουλος καλεί τον Ηλιόπουλο σε κόντρες: «Μόνο ο Μάριος Ηλιόπουλος μπορεί…» (ΦΩΤΟ)
- Τα πάντα για το στοίχημα ΕΔΩ - Οι καλύτερες προτάσεις
- Έφτασε η στιγμή, που η ΑΕΚ περιμένει τον Λαμέλα και τον Μαρσιάλ
- ΑΕΚ Betsson: Η αλήθεια για τον Γκρέι και η προσπάθεια ενίσχυσης



Εσείς ρωτάτε, ο Λούπος σας απαντά – Οι κορυφαίοι αρθρογράφοι του enwsi.gr απαντούν στα ερωτήματα σας για την ΑΕΚ!

Ξεκίνησε η μάχη του… οβελία – Ξεμένει η αγορά από αρνιά ενόψει Πάσχα – Στα ύψη οι τιμές

NBA: Ο Αντετοκούνμπο ήταν άστοχος και οι Μπακς ηττήθηκαν (104-93) από τους Γουόριορς

ΑΕΚ: Η αξέχαστη μεγάλη ευκαιρία του Ντέμη στη Μόσχα και ένας πικρός αποκλεισμός! (VIDEO)

Καιρός: Για λίγο ακόμα η ψυχρή εισβολή – Πότε επιστρέφει η ζέστη και η σκόνη από την Αφρική