
Ο Κώστας Τσίλης βλέπει τα πλέι οφ και βάζει ένα σημαντικό αγωνιστικό ζήτημα για την ΑΕΚ
Θα μπορούσαμε να συζητάμε με τις ώρες και να γράφαμε με τις αράδες για το τι έκανε και τι δεν έκανε η φετινή ΑΕΚ. Για το πως έφτασε ως εδώ. Νομίζω πως αυτό έχει γίνει πολλάκις όλο το προηγούμενο διάστημα και ειδικά την δεδομένη χρονική στιγμή, δεν βλέπω και τι νόημα έχει. Όλα τα δεδομένα υπάρχουν στο τραπέζι, δεν μένει απολύτως τίποτα να διευκρινιστεί ή να κριθεί και απομένει να παρθούν οι οριστικές αποφάσεις για το πως θα προχωρήσει η ΑΕΚ την επόμενη σεζόν. Και αυτό, κατά την ταπεινότητά μου, είναι μια διαδικασία που είναι ξεχωριστή της υπόθεσης των πλέι οφ.
Σ’ αυτό το μίνι πρωτάθλημα εννοείται πως υπάρχει ένα πολύ σοβαρό διακύβευμα, που δυστυχώς δεν είναι τίτλος, αλλά αφορά το πως θα φτιάξει τον δρόμο της η ΑΕΚ για την επόμενη σεζόν. Όμως δεν μπλέκεται καθόλου με το κομμάτι των αποφάσεων. Για να παρθούν αυτές, το πράγμα δεν περνάει μέσα από το τι θα κάνει και τι δεν θα κάνει η ΑΕΚ σ’ αυτά τα πλέι οφ. Παρόλα αυτά υπάρχει ένα τεράστιο πρέπει. Το τελευταίο γι αυτή την σεζόν. Και για να το κυνηγήσει αυτό το πρέπει, αγωνιστικά η ΑΕΚ πρέπει να διορθώσει κάποια απ’ αυτά που διορθώνονται.
Καταρχάς οφείλει να ρίξει τους τόνους και να καθαρίσει το μυαλό της. Από τον Αλμέιδα, μέχρι και τους ποδοσφαιριστές. Μπορούμε να κάνουμε όποια κουβέντα θέτε για το ματς στο Χαριλάου, αλλά αν ο Κοϊτά είχε πιο καθαρό μυαλό να γυρίσει την μπάλα στο πέναλτι αντί να σουτάρει από κακή γωνία, αν ο Ελίασον είχε πιο καθαρό μυαλό επίσης για να σπάσει την μπάλα σε Πιερό και Λαμέλα που ήταν στην μικρή περιοχή, αντί να τελειώσει ο ίδιος την φάση με μονοκόμματο σουτ, τότε η ΑΕΚ θα είχε βρει γκολ από το πρώτο ημίχρονο. Εννοείται αν ο Μήτογλου είχε καθαρό μυαλό, δεν θα έμενε με δέκα παίκτες η ΑΕΚ. Και φυσικά αν ο Αλμέιδα είχε καθαρό μυαλό και όχι πίεση, δεν θα έκανε ένα ξέσπασμα που έχει σημεία στα οποία έχει απόλυτο δίκιο, αλλά νομίζω ήταν αχρείαστο.
Πρωτίστως λοιπόν η ΑΕΚ πρέπει να πάει στα πλέι οφ, έχοντας ξαναβρεί την ηρεμία της και το καθαρό της μυαλό, προκειμένου να αντιμετωπίσει σωστά και συγκεντρωμένη, παιχνίδια που έτσι κι αλλιώς απαιτούν το μάξιμουμ της συγκέντρωσης για να μπορέσεις να πάρεις αποτελέσματα. Επίσης καθαρά αγωνιστικά, η ΑΕΚ θα πρέπει οπωσδήποτε στα ματς των πλέι οφ, να βάλει στο παιχνίδι της τον Πιερό. Δεν γίνεται να βγάλει έξι ντέρμπι, χωρίς να έχει τον σέντερ φορ στο παιχνίδι της.
Η πραγματικότητα είναι πως από τότε που ο Πιερό πήρε το χρίσμα του βασικού, μετά την αποχώρηση του Λιβάι, δεν έχει δώσει βοήθειες στην ομάδα. Σίγουρα δεν έχει δώσει αριθμούς. Ο Αϊτινός έχει πάρει όλα τα ματς, πλην αυτού με τον Ατρόμητο που ήταν τιμωρημένος, ως βασικός και έχει σκοράρει μόνο μια φορά. Στην Τρίπολη. Μεγάλο ζήτημα για την ΑΕΚ, να μην παίρνει γκολ από τον σέντερ φορ της. Και μεγάλο ζήτημα και για τον ίδιο τον Πιερό, που είναι ένας φορ που έχει δείξει και με τους αριθμούς του τα προηγούμενα χρόνια, πως το γκολ το έχει.
Είναι αλήθεια πως η ΑΕΚ ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβρη προσπαθεί να μάθει να παίζει μ’ ένα επιθετικό όπως ο Πιερό και ακόμα δεν τα έχει καταφέρει να το βρει. Δεν είναι εύκολο, για πολλούς λόγους. Αλλά για να ξέρουμε και τι λέμε, εδώ και αρκετό καιρό, δηλαδή από τις αρχές του Φλεβάρη, δεν υπάρχει και άλλος δρόμος. Μέχρι τώρα ο Αλμέιδα δεν έχει δείξει πως είναι διατεθειμένος να φέρει στην κορυφή της επίθεσης τον Μαρσιάλ. Δεν ξέρω αν θα το κάνει στα πλέι οφ. Παρόλο που όσο ο Γάλλος ήταν παρών στην ενδεκάδα και στο αριστερό άκρο, ο Πιερό ήταν λίγο περισσότερο μέσα στο παιχνίδι της ομάδας.
Όπως και να έχει, η ΑΕΚ στα πλέι οφ θα τον χρειαστεί τον Πιερό. Όχι αυτό που ήταν στο ματς κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, ούτε αυτόν στο κυριακάτικο παιχνίδι στο Χαριλάου. Και στα δυο αυτά, ο Πιερό όχι απλώς δεν βοήθησε, αλλά επί της ουσίας ήταν εκτός παιχνιδιού. Σχεδόν πιο πολύ βοήθησε στο Χαριλάου ο Θεοδωρίδης όταν μπήκε στο γήπεδο. Φυσικά και αυτό έχει να κάνει με τους παίκτες που βρίσκονται στην ενδεκάδα, για το πως η ΑΕΚ ψάχνει να βρει τον σέντερ φορ της. Έγραψα πως με τον Μαρσιάλ αριστερά, ο Πιερό είναι περισσότερο μέσα στο παιχνίδι. Το ίδιο ισχύει και με την παρουσία του Πινέδα. Όλα μετράνε. Και όλα θα μετρήσουν στα πλέι οφ.
Ωστόσο στα μάτια τα δικά μου, ένα είναι το σίγουρο. Πως για να πάρει η ΑΕΚ τα αποτελέσματα που χρειάζεται, σ’ ένα μίνι πρωτάθλημα που θα έχει μόνο ντέρμπι, θα πρέπει να πάρει και παιχνίδι αλλά και γκολ από τον σέντερ φορ της. Και αν όπως όλα δείχνουν, αυτός θα είναι ο Πιερό, πρέπει να γίνει από τον Πιερό. Απ’ αυτόν που έτσι κι αλλιώς έχει ήδη σκοράρει και με τον Παναθηναϊκό και με τον ΠΑΟΚ. Και γκολ καθοριστικά. Εκτός αν ο Αλμέιδα σ’ αυτές τις τρεις εβδομάδες, σκεφτεί και εφαρμόσει κάποιο άλλο πλάνο. Κάτι πάντως, που για να γίνει, πρέπει να είναι εγκαίρως έτοιμος ξανά ο Μαρσιάλ.
ΑΕΚ Q&A LIVE με τον Βαγγέλη Αρναούτογλου (VIDEO)- LIVE ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
- Ο Οντουμπάτζο που… δεν βγαίνει για την ΑΕΚ – Έχει λιγότερες συμμετοχές και από τον Σιντιμπέ!
- Ο Γιαννακόπουλος καλεί τον Ηλιόπουλο σε κόντρες: «Μόνο ο Μάριος Ηλιόπουλος μπορεί…» (ΦΩΤΟ)
- Τα πάντα για το στοίχημα ΕΔΩ - Οι καλύτερες προτάσεις
- Έφτασε η στιγμή, που η ΑΕΚ περιμένει τον Λαμέλα και τον Μαρσιάλ
- ΑΕΚ Betsson: Η αλήθεια για τον Γκρέι και η προσπάθεια ενίσχυσης



Μπέος: «Δεν ξέρω αν αξίζει στον Βόλο να έχει ομάδα στη Super League» (VIDEO)

Σοκαριστικές αποκαλύψεις από τους αστυνομικούς για τον θάνατο του Μαραντόνα!

Εσείς ρωτάτε, ο Λούπος σας απαντά – Οι κορυφαίοι αρθρογράφοι του enwsi.gr απαντούν στα ερωτήματα σας για την ΑΕΚ!

Ξεκίνησε η μάχη του… οβελία – Ξεμένει η αγορά από αρνιά ενόψει Πάσχα – Στα ύψη οι τιμές

NBA: Ο Αντετοκούνμπο ήταν άστοχος και οι Μπακς ηττήθηκαν (104-93) από τους Γουόριορς