Η ΑΕΚ επέστρεψε στον θρόνο της (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Η ΑΕΚ επέστρεψε στον θρόνο της (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

OMADA KOYPAΤα χρόνια είχαν περάσει και η ΑΕΚ είχε ανάγκη και πάλι να αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο ευρωπαϊκό στερέωμα. Οι κιτρινόμαυροι έφτασαν σε έναν ακόμα τελικό, αυτή την φορά όμως αποδείχτηκαν συνεπείς στο ραντεβού τους με την ιστορία. Η 11η Απριλίου του 2000 σημαδεύτηκε από την 2η ευρωπαϊκή κούπα της Ένωσης που έκαμψε την αντίσταση της Κίντερ του Ντανίλοβιτς και έκανε τους 3.500 οπαδούς της να παραληρούν στις εξέδρες.

Μεγάλες διακυμάνσεις είχε το πρώτο ημίχρονο με την ΑΕΚ να περνάει μπροστά με 46-33. Ο Ντανίλοβιτς κρατούσε μόνος του την Κίντερ, αλλά ο Ίβκοβιτς κρατούσε άσο στο μανίκι του. Ο Νίκος Χατζής ανέλαβε το μαρκάρισμα του Σέρβου και τον περιόρισε, ενώ επιθετικά ο Έλληνας γκαρντ ήταν ασταμάτητος.

Στην επανάληψη, στο 28’ το σκορ ήταν 61-48, όταν ο Ντανίλοβιτς σκόραρε ύστερα από περίπου 10 λεπτά. Οι Ιταλοί προσπάθησαν να παίξουν το τελευταίο τους χαρτί, μειώνοντας σε 71-64. Τρία λεπτά πριν από το φινάλε, τα τρίποντα των Στομπέργκας, Αμπιο έφεραν την Κιντερ για πρώτη φορά σε απόσταση βολής (76-74). Οι κιτρινόμαυροι όμως έδειξαν χαρακτήρα και λίγο πριν το τέλος προηγήθηκαν 79-74. Οι Ιταλοί προσπάθησαν με σουτ απελπισίας να πάρουν το τρόπαιο, αλλά το τελικό 83-76 έστειλε τον Δικέφαλο στην κορυφή της Ευρώπης.

Το Καλλιμάρμαρο φωταγωγήθηκε ξανά και χιλιάδες φίλοι της ΑΕΚ πανηγύρισαν το σπουδαίο επίτευγμα της ομάδας τους. Ήταν η δεύτερη φορά που η Ενωση ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης. Ενώ κατά την διάρκεια της αναμέτρησης είχαν στηθεί γιγαντοοθόνες στο Γ. Μόσχος που ήταν κατάμεστο από τους φιλάθλους της ΑΕΚ που πανηγύρισαν και στην Νέα Φιλαδέλφεια την κατάκτηση του τροπαίου.

ΑΕΚ: Χατζής 16, Κορωνιός 11, Μούρσεπ 15, Μπούι 15, Κακιούζης 12, Τσακαλίδης 7, Ντικούδης 7, Χάνσελ, Ο Σάλιβαν

Κίντερ: Ντανίλοβιτς 18, Αμπιο 17, Οικονόμου 16, Σκονοκίνι 9, Αντερσεν 2, Στομπέργκας 13, Φροζίνι 2

Ντικούδης στο enwsi.gr:  «Μια υπέροχη παρέα»

Η 11η Απριλίου θα μείνει βαθιά χαραγμένη στην μνήμη όλων των φιλάθλων της ΑΕΚ, αφού η ομάδα μπάσκετ έφτασε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου κατακτώντας το Κύπελλο Σαπόρτα. Η μεγάλη ρεβάνς με την Κίντερ βρήκε την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς νικήτρια με 83-76. Μέλος της  ήταν και ο Δήμος Ντικούδης , ο νυν τεχνικός διευθυντής της Ένωσης. που μίλησε στο enwsi.gr για τις μεγάλες στιγμές που έζησε εκείνη την βραδιά στην Λωζάννη.

«Ήταν μεγάλη επιτυχία εκείνα τα χρόνια, ένας ευρωπαϊκός τίτλος. Άλλωστε η ΑΕΚ δεν είχε και πολλούς. Από την αρχή το Σαπόρτα ήταν μια διοργάνωση με μεγάλες ομάδες. Και η Κίντερ κακά τα ψέματα ήταν το φαβορί για τον τίτλο. Εμείς εκείνες τις ημέρες είχαμε στο μυαλό μας και το χαμένο ματς από την ιταλική ομάδα το 1998».

Ο Ντικούδης μίλησε για την μεγάλη παρέα της ΑΕΚ, αποτελούμενη από παιδιά διψασμένα να φτάσουν ψηλά. «Ήμασταν μια πολλή καλή παρέα. Οι περισσότεροι νέα παιδιά με δίψα για το μπάσκετ, για την ΑΕΚ. Όλοι ξεκινούσαμε τότε και θέλαμε να συνδυάσουμε την παρουσία μας στην ομάδα με κάτι μεγάλο. Είχαμε φυσικά την τύχη και την ευτυχία να έχουμε έναν πατέρα στον πάγκο. Ο Ίβκοβιτς μας μετέδωσε πολλά πράγματα για το μπάσκετ. Κυρίως το πνεύμα του νικητή. Ήταν ο πιο έμπειρος στην ομάδα και τον ακούγαμε τυφλά.

«Απίστευτη υποδοχή»

Ο Δήμος Ντικούδης δεν μπορoύσε να βγάλει από το μυαλό του την υποστήριξη του κόσμου. Τόσο στην Λωζάννη, όσο και στην επιστροφή της ομάδας στην Ελλάδα. «Ήταν απίστευτη υποδοχή στο ελληνικό. Δεν θυμάμαι κάτι παρόμοιο να είχε ξαναγίνει. Δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε το πανηγύρι αυτό. Αλλά και στο γήπεδο  την ώρα του αγώνα είχαμε απίστευτη συμπαράσταση. Δεν θα του ξεχάσω ποτέ».

«Θα μπορούσε να φτιάξει δυναστεία»

«Μέχρι και το πρωτάθλημα η ομάδα αυτή έμεινε αναλλοίωτη. Αλλά μετά για διάφορους λόγους οι παίκτες σκορπίστηκαν. Κρίμα. Υπήρχε ένας κορμός από Έλληνες παίκτες και θα μπορούσε να δημιουργήσει δυναστεία».

«Έχουμε βουνό που πρέπει να ανέβουμε»

«Η τωρινή ομάδα είναι πολύ μακριά από εκείνες τις επιτυχίες και τις εποχές. Φέτος γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να ανέβει στην Α1. Θεωρώ όμως ότι για να φτάσουμε σε επίπεδο πρωταθλητισμού έχουμε ένα βουνό που πρέπει να ανέβουμε. Πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα για να ανέβει ο πήχης. Εύχομαι να γίνει αυτό κάποια στιγμή. Πρέπει να κάνουμε βήμα – βήμα. Έχοντας μπροστά μας τον πρώτο στόχο που δεν είναι άλλος από την άνοδο στην Α1».

Χατζής στο enwsi.gr : «Το κύπελλο στον Αμερικάνο»

Ο Νίκος Χατζής  ήταν ο πρώτος σκόρερ εκείνο το υπέροχο κιτρινόμαυρο βράδυ έχοντας 16 πόντους. Ο πρώην κιτρινόμαυρος άσος μίλησε στο enwsi.gr για τις αξέχαστες εμπειρίες από τον μεγάλο τελικό.

«Είχαμε πάρει μια μεγάλη διαφορά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά η Κίντερ ήταν έμπειρη ομάδα και μέχρι να φτάσουμε στο τέλος την είχες ψαλιδίσει. Είχε καλούς παίκτες, πιο έμπειρους από εμάς. Όμως στο τέλος δείξαμε ψυχή και το πήραμε.  Θυμάμαι την εντυπωσιακή ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει οι οπαδοί μας. Από τα αποδυτήρια ακούγαμε τον κόσμο αρκετή ώρα πριν ξεκινήσει το παιχνίδι. Και φυσικά όπως καταλαβαίνετε αυτό μας έδινε περισσότερο κουράγιο».

Ο Χατζής δεν θα ξεχάσει ποτέ τον Γιώργο Αμερικάνο στον οποίο πήγε το κύπελλο στην εξέδρα, μόλις έγινε η απονομή. «Όταν πήρα το κύπελλο ήθελα να μοιραστώ αυτή την χαρά με τον Γιώργο Αμερικάνο που ήταν στις εξέδρες. Ήταν κάτι αυθόρμητο που θα μου μείνει αξέχαστο. Όπως και η ατμόσφαιρα στο γήπεδο».

Όσο αφορά το ματς δεν δίστασε να τονίσει ότι κάποιοι συμπαίκτες του σκέφτονταν το χαμένο παιχνίδι για την Ευρωλίγκα με την Κίντερ. «Κοίτα από την στιγμή που παίζαμε πάλι με την Κίντερ λογικό ήταν να σκεφτόμαστε και εκείνο το παιχνίδι, πριν δύο χρόνια. Ήταν και θέμα ρεβάνς, αλλά αυτά τα συναισθήματα μας δεν μας επηρέασαν στο παιχνίδι. Το κλίμα στην ομάδα ήταν πολύ καλό, ήμασταν μια παρέα είχαμε σεβασμό ο ένας στον άλλο».

[youtube id=”QFu4IeEM4aI” width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”xpPblKbPbBE” width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”Ne10Mdssez8″ width=”600″ height=”350″]

APONOMI LOZANNI FILIPPOU IVKOVICKORONIOS FILIPPOU IVKOVIC KAKIOUZIS SAPORTA KORONIOS (2) KORONIOS KOSMOS LOZANI KOSMOS LOZANNI OMADA KOYPA (2) OMADA KOYPA PAIKTES LOZANNI PAIKTES TRONTZOS ZOYPAS TSAKALIDIS XATZIS EXEDRA XATZIS KOYPA (2) XATZIS KOYPA

ΘΟΔΩΡΗΣ ΡΑΛΛΗΣ

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X